Počasie v Ománe - december

12. nov 2024

Ahojte, bolo ste niekto v omane v decembri ?
Ako to tam je s počasím a teda teplota cez deň a večer ?
Boli sme v Egypte v novembri a teda večer už bola celkom zima tak preto sa pýtam či ma niekto osobnú skúsenosť.
Ďakujem

natasagregorova
12. nov 2024

Pripnem sa, chceli by sme začiatkom decembra ale keď pozeram predpoveď tak ukazuje celkom teplo

autor
12. nov 2024

@natasagregorova my ideme od 13.12
Áno predpoveď síce ukazuje celkom teplo ale iná môže byt realita 😄 lebo teda my led sle boli v tom Egypte Tal
Tiež ukazovalo teplo a reálne teplo take nebolo a večer to už bolo na bundu 🙈 preto by som rada nejakú osobnú skúsenosť. Dcéra ma skoro 2 roky tak aby som vedela aj pre ňu zbaliť 🙈

milanemila
12. nov 2024

Ideme teraz druhykrat v decembri a je tam uplne prijemne aj voda teplucka. Pre mna jedina nevyhoda, ze relativne skoro zapada slnko. Inak uplne super a to mame male deti, takze aj pre nich super.

natasagregorova
12. nov 2024

Už som našla odpoveď, záleží na tom kde idete muscat alebo salalah? V salalah je teplo v muscat vtedy už je chladnejsie (to je pri emirátoch) . My ideme s 2ročnou dcerkou do salalah

natasagregorova
12. nov 2024

Baby a do ktorého hotela sa chystáte?

autor
12. nov 2024

@natasagregorova fanar hotel and residences

autor
12. nov 2024

@milanemila a večer pre deti to je už skôr na dlhé veci čo stále krátke ?
Áno to som a tým aj počítala že skoro bude zapadať slnko.
A kam idete do akého hotela?

tenerifka
12. nov 2024

Ale ved preco porovnavas Hurghadu a Salalah? Zemepisne uplne inde, aj ine more.
Salalah ma sezonu najma v zime, a zaciatkom decembra bude velmi teplo, aj vecer.
Do lietadla budete mat urcite dlhe veci, tak v pripade potreby pouzijes aj vecer

lucia13022023
12. nov 2024

My ideme tiež po novom roku a chodíme pravidelne v zime, voda tepla, aj podvečer bolo ok, malému som dala mikinu tensiu ale my dospelí sme boli v pohode v šatách ci kratasoch.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
milanemila
12. nov 2024

Aj vecer mala letne saty, zabalili sme tenke svetriky a riflovku. Dlhe gate tam vobec nenosila, iba leginy do lietadla. Zaciatkom decembra slnko zapadalo okolo 17:30. Tiez fanar.

autor
12. nov 2024

@milanemila a s hotelom si bola spokojná? 🙂
Ďakujem pekne za info

milanemila
12. nov 2024

Boli sme tam naposledy 3 roky dozadu, takze ak sa nic nezmenilo, tak hotel je fajn aj co sa tyka jedla sa dalo vybrat v pohode aj dieta pod 2 roky sa tam prestravovalo. Nam hlavne vyhovuje, ze je tam teplo v zime a relativne kratky priamy let z BA v porovnani s inymi destinaciami kam sa da v tomto termine ist. Na plazi je pekny jemny piesok pre deti a aj vlny na blaznenie. Chodili sme na tu, kde je otvorene more, lebo v tej zatoke sa mi zdala spinava voda a potom dalej je aj maly pristav, takze nam vyhovovalo byt na tej plazi s otvorenym morom co najdalej od pristavu. Celkovo je to fajn rodinna dovolenka. Vecer tam byva minidisco pre deti a program je dalej od hotela na plazi, cize v izbach bol vzdy klud, co je podla mna super. Slovaci frflali, lebo tam boli nejake obmedzenia casove kedy sa podaval alkohol, ale tak to nam neprekaza.

autor
12. nov 2024

@milanemila moc ďakujem za info, veľmi mi to pomohlo 🙂
No tak dúfam že to bude dobré, pani z cestovky nám radila že toto je taký najlepší hotel pre rodinu s deťmi tak dúfam že áno 🙂
My už máme spoznávaciu dovolenku tento rok za sebou boli sme v Dubaji a teraz sme chceli fakt niečo také že len pláž, piesok a nikam sa nenahánat hlavne kvôli malej, aby sa mohla celé sni prehrať na piesku a kúpať 🙂

milanemila
12. nov 2024

Tak to je uplny ideal, klud, pekna plaz naozaj pohodicka 🙂 a je tam viac taky feeling “exotiky”, lebo mne napriklad dubaj aj bahrajn pripadal ako keby sme boli medzi panelakmi na kupalisku 🙈 urcite si dovolenku uzijete 🙂 Tu v omane pozeras na more a nemas tam ziadnu vystavbu megalomansku v zornom poli.

autor
12. nov 2024

@milanemila áno Dubaj taký je, veru nemáme uz potrebu sa tam vrátiť 🙈 bolo to fajn ale toto chceme akú taký oddych a kľud a hlavne sa nikam nenahanat 😄
Chcem sa ta ešte spýtať ako si riešila vodu pre deti, dávala si im tam balenú že ?

milanemila
12. nov 2024

Ano balenu sme vsetci pili a detom aj zuby s balenou. Uplne s kludom ale aj lad aj ich capovane napoje, lad nerobia z vody z vodovodu.

autor
12. nov 2024

@milanemila moc ďakujem 😊

oliverceky
12. nov 2024

@milanemila v Bahrajne sa vám páčilo?

milanemila
12. nov 2024

@oliverceky velmi nie 🙈 pre mna je bahrajn +- to iste ako Dubaj. Akoze hotely co ponuka napr hydrotour su pekne aj plaz je fajn, ale je to taka mestska dovolenka. Hned vedla hotela obrovsky obchodak. My sme boli tento rok na jar, vedla bol rozostavany dalsi hotel, cize hluk zo stavby cely den 🤷🏼‍♀️ (to ale ich tempom zrejme uz maju dostavane). Jedalen sa my zdala fakt mala na ten objem ludi, kt tam boli (mala som pocit, ze stale cakam v rade na nieco) All inclusive velmi slaby, hlavne cez den ked deti boli hladne, tak ziaden snack v cene, tak som im bravala z ranajok na plaz aj ovocie aj nejaky kolacik (to zas nikomu tam neprekazalo, ked videli, ze do detskej dozy pre deti beriem). Ale akoze celkovo fajn, len ja mam radsej take destinacie viac v prirode alebo ako to mam nazvat. Cize Dubaj, Bahrajn alebo Qatar nie je uplne pre nas. Detom sa ale pacilo a uzili si more a to je hlavne 🙂

natasagregorova
12. nov 2024

@milanemila a prosim v Omane nie sú veľmi veľké vlny? My sa chystáme do hotela Millenium resort, tam si náhodou ešte nebola?

oliverceky
12. nov 2024

@milanemila koľko trval let ?
Ďakujem

milanemila
12. nov 2024

@natasagregorova to vobec netusim, ten hotel nie je uplne pri plazi, skus si asi iba vygooglit danu plaz na kt budete chodit a ake su vlny. Na otvorenom mori ale teda vlny byvaju zv´ast ak fuka, ale nie kazdy den cely den.

milanemila
12. nov 2024

@oliverceky z BA je to 6,5h tam a 7,5h naspat

becky005
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aaatimejka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aaatimejka
13. nov 2024

@milanemila prosím ťa ten fanar má viac hotelov? Akurat pozeram a našla som Salalah
Hotel Fanar Beach Resort , Fanar The Club Resort a Fanar Residences . Prosim oni sú v jednej areáli nevieš? Vy do ktorého chodíte prosím? A za akú cenu sa ti podarilo zarezervovať prosím?

milanemila
13. nov 2024

@aaatimejka vsetky su vedla seba. The club by fanar je novy hotel, povedala by som ze taky exkluzivnejsi aj je drahsi. Potom hned vedla je hotel fanar a vedla v pristave ten fanar residence, tam su take apartmany (to je na moj vkus ale dalejo od plaze).
My ideme na 15dni 2+2 (jedno dieta pod a jedno nad 2 roky) cena bola okolo 5400e.
Kusok odtial je este aj hotel rotana a vyuzivat mozes sluzby vo fanare (nie v tom the club) aj v rotane ked si ubytovana v jednom z nich.

aaatimejka
13. nov 2024

@milanemila ďakujem za odpoveď ☺️ a prosim ťa fanar hotely majú spoločné reštaurácie? Akurát pozerám ze majú aj aquapark čo je pre našu dcérku veľká výhoda. A ešte jedna otázka od muža, prosím ťa majú dobré pivo nepamätáte si? 😄

milanemila
13. nov 2024

@aaatimejka ten club funguje zvlast ani tam ostatni nemozu chodit (z clubu ale mozes ist vsade) a potom je hlavna restika pre fanar hotel+residence a zvlast ma hlavnu restiku rotana. Su tam aj alacarte restiky, ale to najdes aj v popise napr na stranke hydrotouru. Fuu pivo si nepmatam aka znacka bola, zrejme nieco lokalne, v Bahrajne capovali staropramen v hotely :D celkovo ten alkohol samotny a aj miesane drinky bolo take nic moc (neviem ako ked si priplatis premium all inclusive, predtym taka moznost nebola ale mas tam potom aj zahranicne znacky alkoholu nejake)
Aquapark je v cene, ale treba tam ist autobusom. Ten je zadarmo priamo z hotela ta vyhodi pred aquaparkom a chodi myslim kazdu hodinu.