Pobyt cez českú cestovnú kanceláriu

pacmaha
4. apr 2023

Ahojte... chcem sa spýtať... objednala som si pobyt v taliansku cez českú cestovku... ponúkajú aj poistenie v českej poistovni.. .ako je to ked by sa náhodou niečo stalo ( zubár, lekár )... dakujem

viestta
4. apr 2023

@pacmaha ako cudzinec platis v ceskej viac. Aspon u nas to tak bolo. Kludne si vybav komercne cestovne poistenie na Slovensku. Co bude kryte z poistenia, to zavisi od zmluvy, treba si pred uzatvorenim poistenia precitat vsetky podmienky. Pri cestovke si treba poistit aj storno zajazdu a aj pripadny krach cestovky.

pacmaha
autor
4. apr 2023

no práveže keď zaplatim len storno zájazdu vychádza to drahšie ako celé poistenie... tak neviem ako to je... ale sa poistiť 2x... teda ja na slovensku... alebo stačí len v tých čechách a ako sa to potom rieši ak by sa niečo stalo.... dakujem

petamich
4. apr 2023

preco 2x? poistenie nie je povinna sucast kupnej ceny, ked ideme cez cestovku vzdy nimi nacenene poistenie odmietneme a riesime si vlastne 🤷‍♀️

pacmaha
autor
4. apr 2023

no len kvoli storno zájazdu... to storno zájazdu môžem poistiť aj u nás? aj ked je to česká cestovka?

beataxxx
4. apr 2023

My sme raz boli na Kube a mali sme poistenie v českej poisťovni, bol tam dramaticky zážitok s následnou hospitalizáciou mojej dcéry, musím povedať, že tak úžasne empaticke chovanie, ako mali zamestnanci českej poisťovne som ešte nezažila, pomáhali nam maximálne ako mohli, vybavili asistenciu na letiskách, ešte po roku mi telefonovali, ako sa máme, úplne ma to dojimalo.a nemecka renomovaná cestovka sa na nás úplne vykašľala, delegátka nebrala mobil, len mi poslala SMS, že nech to riešim s poisťovňou….vtedy sa mi potvrdilo, že na poisťovni veľmi záleží

pacmaha
autor
4. apr 2023

a ako sa to potom riešilo? myslím papierovo... a je mi lúto čo sa stalo:(

beataxxx
4. apr 2023

Tam to bolo dosť vážne, pomohol veľvyslanec, pretože jej tam chceli robiť operáciu mozgu, čo som nedovolila, nechceli nas pustiť z nemocnice, pretože z našej poistky im išlo veľa peňazí, dnes viem, že keby som tam nebola s ňou, tak by sa odtiaľ nevrátila, ja som zapojila všetko, čo som vládala, len účet za mobil som mala pomaly ako za nové auto, viem že tam dali kolegovia vysokú zálohu, aby ma orange nezablokoval……lebo mi prišlo upozornenie, že som prečerpala kredit…….bolo to veľmi náročné, ale našťastie to dobre dopadlo, v Bratislave šla rovno do nemocnice a našťastie všetko dopadlo úplne úžasne-bez akýchkoľvek následkov. Odvtedy si robím vždy dobrú poistku a nosím zo sebou aj väčšiu hotovosť- keď ideme mimo EU. A česká poisťovňa preplatila všetky zdravotne naklady priamo kubánskej nemocnici, boli fakt úžasní, ponúkali nám aj letecky transport, ale to som nechcela

pacmaha
autor
4. apr 2023

uff to sa ťažko číta... ale že to dobre dopadlo... tak teda je to jedno že som slovenka... ide o to že kde to je poistené a tá poisťovna to preplatí... ( keby niečo )