Poadíte ohľadom vycestovania jedného rodiča s dieťaťom do Ameriky?

pecka
26. jún 2014

Manzel by mal vycestovat v auguste so synom do USA. Potrebuje notarsky overeny suhlas mna, teda ako matky.... ???? Uz som volala do troch cestoviek. Neboli to jednotne odpovede..... Na amer. velvyslanectvo sa bohuzial uz niekolko dni nemozem dovolat. Ma s tym niekto konkretnu skusenost? dakujem

lennicka
26. jún 2014

Preco nezavolas na ambasadu - alebo im napis, alebo do leteckej spolocnosti. Nam prisla manzelova dcera teraz na prazdniny z USA, a mala so sebou papier, ze obaja rodicia suhlasia s tym, aby tu bola. Ale nebolo to notarsky overene, ona je vsak uz teenager. Ja by som vsak rozhodne takyto suhlas dala aj pisomne, aby som sa vyhla moznym problemom.

sisaka
26. jún 2014

Raz som brala na Slovensko dceru znamej a mala som notarsky overeny suhlas obidvoch rodicov s jej vycestovanim. Taktiez kolegyna je rozvedena a ked brala dcery do USA na dovolenku mala aj pisomny suhlas ex-manzela. Byt tebou si suhlas dam overit notarovi pre pokoj na dusi a klud pri cestovani, posledne co clovek potrebuje je byt zadrziavany kdesi na letisku, koli nejakemu chybajucemu papieru.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
casdante
26. jún 2014

ja som minuly rok takto cestovala s detmi z Mexika cez Nemeco na SK a potom o par tyzdnov spat. podla mexickych zakonov povinnost mat to povolenie ( notarsky overene ) malo prist do platnosti az o par mesiacov po nasom vycestovani . na moje obrovske prekvapenie ma zastavili v Nemecku a tam to povolenie odo mna chceli. povolenie som nemala, kedze mi to zakon v mexiku neprikazoval a tak som sa musela s colnikom slovne natahovat a vysvetlovat dovody. mozem ti povedat ,ze robil dost velky problem. cestou spat sme uz problem nemali.
takze ti poviem z vlastnej skusenosti, ze zalezi na tom, na akeho colnika natrafis. a odporucam ti samozrejme to povolenie notarsky overene so sebou mat. budes urcite kludnejsia.