Prosím neodsudzujte ma za to, aké malichernosti riešim. Viem, že iní ľudia majú veľmi vážne problémy v živote.
Nepatríme k párom, ktoré stále niekde cestujú a každý druhý víkend sú na chate a výletoch. Skôr trávime voľný čas doma. Po 2 rokoch od posledného predĺženého víkendu som iniciovala, že by som chcela niekde ísť. Našla som fajn ubytko, vymyslela som aktivity, ktoré bavia oboch, zarezervovala hotel, kúpila vouchery všetko... V nedeľu máme odchádzať a predpoveď počasia hlási dážď. Len dážď a dážď a dážď. V rámci ubytovania máme nejaký skromný wellness, ktorého manžel nie je veľký fanúšik, mali sme ako bonus aj lanovku na Chopok, mala som v pláne pozrieť pleso, vodopád a všetko sa to asi očividne zruší. A teraz ma to mrzí, lebo som sa veľmi tešila, že po dlhom čase niekde pôjdeme len my dvaja :( čo ak sa budeme nudiť? Čo ak budeme robiť presne to isté čo by sme robili doma? Len za pár desiatok €?
Mali ste aj vy takú skúsenosť, že vám počasie pokazilo výlet? Ako ste sa vynašli?
Ďakujem za každú radu a milé slovo.
Aj my ideme na predlzeny vikend ako x ludi, hlasia dazd, no a? Takouto blbostou si kazit vylet? Iste nebude prsat nonstop, treba sa vybavit dobrymi topankami a oblecenim. Nudit sa nechystam, staci aj zmena prostredia, v najhorsom si aspon precitam knihu 🙂
ahoj, nemusi prsat kazdy den, my sme boli vo februari, prvy den super turistika, na druhy den sme mali v plane dalsie plesa a ako na potvoru vichrica, tak sme si objednali pizzu a uzivali si jeden druheho v posteli, treti den sme zase nieco pobehali. Ani jedneho z nas to nemrzelo 🙂 stale je to unik z ,,reality", aj keby vam pocasie uplne nevyjde, uvidis.
Ďakujem dievčatá za milé slová.. ideme od nedele do utorka, tie percentá tam napísali dosť pesimistické.. ale je pravda, že hlavná moja motivácia bola zmeniť prostredie a mať aj iné vnemy ako robotu a náš byt vrátane riešenia varenia a domácnosti. Máte pravdu.. ;) akože tak rozumovo to beriem, že má nádej to byť aj tak fajn, len asi emočne ešte prevláda nejaké sklamanie alebo ako to nazvať, že to nebude také dokonalé ako som prvotne naplánovala
Vieš ako sa hovorí-neexistuje zlé počasie iba zle oblečený turista.😉
My by sme to presexovali, prespali a prejedli. 🤭To su totiz aktivity, o ktore pri detoch doslova bojujeme 😁 na tury a vylety chodime s detmi...
Autorka, ja už meteorológom neverím ani nos medzi očami! Čím ďalej, tým častejšie sa stáva, že im tá predpoveď nevyjde. Tak nezúfaj, povedala by som, že to s tým dažďom ani zďaleka nebude také zlé.
ale prosím ťa tieto aplikácie, mám v mobile 3 podľa všetkých 3 malo u nás v sobotu pršať....no malo
Tiez sa nam to stalo a museli sme hladat vnutorne aktivity. Boli sme vtedy v jaskyniach,v muzeu. A chodili sme na prechadzky po okoli. Sice v lejaku neabsolvujes turu do hor,ale na prechadzku mozes ist
@ana82 inak je to vtipné ale aj podľa tejto aplikácie malo u nás v sobotu celý deň beznádejne pršať 😂 začalo až na obed.. 🤭 takže asi viaceré aplikácie počasie prekvapilo
@kubkovamama ale zase asi to má hranice 😂😂 až taký turista nie som aby som po lejaku šla voľakde sa prechádzať.. ale tak uvidíme
Najpresnejsie radary maju nori. Aj na sliezskom dome maju od nich vycapenu predpoved. Mam pocit ze nasi nevedia ako vcera bolo. Nie este zajtra 🙈 zoberte si vhodne oblecko a uzite si vylet.
no veď píšem u nás ani kvapka, pribaľ knihu alebo ešte lepšie šampus, sviečky a čo treba 😀 a užite si to v rámci možností, už len že vypadnete zo stereotypu 👍
@kubkovamama to bude asi heslo českých turistov 😀 nechcela by som byť za búrky niekde v horách na túre 🤷
Podľa predpovedí malo u nás liať od utorku do soboty...dážď bol 2x a aj to presne minútu...každý deň som sa mužovi smiala načo polieva...neboj, ono sa to presunie a posunie...do nedele ďaleko...
Môžeš ísť pozrieť do mesta niekde do reštaurácie, do múzea, do kina.aj v zlom počasí sa dá urobiť program.🙂
Do nedele daleko...zavidim milujem Demanovsku dolinu.Program si spravite nahradny neboj sa dolezite je, ze idete prec z domu.Ked tak chodievajte skoro rano to byva krajsie pocasie...
jooj nezufaj, verim ze sa ta predpoved este xx krat zmeni 🙂 aj ja my sme sli nedavno na 2t na vylet a hlasili dazd, a prekvapivo prvy tyzden bolo ukazkovo :D .. ale chapem, ze to zamrzi ked to clovek xx krat do dna pozera, ze ako ma byt.. nam ked s manzelom nieco nevyjde podla predstav, tak si povieme "hlavne ze sme spolu" :D :D
Nie je zlé počasie, len zle oblečený turista. Kým sa čerti nezenia, stále sa dá niečo robiť. Keď nebude lanovka, môže byť povedzme jaskyňa. Nemusí byť náročná tura, stačí vychádzka v lese. Zažili sme Tatry keď pršalo alebo doobeda alebo poobede, a keď nepršalo cez deň prsalo v noci a aj tak to bola fajn dovolenka
Boli sme pred mesiacom tiez tri dni v Demanovskej. Cele tri dni nie ze prsalo, lialo vkuse nonstop. Aj tak sme daco pochodili - jaskyne, mensie prechadzky s dazdnikom..
Do nedele daleko, do utorka este dalej, ta predpoved sa zmeni este 10x. Zober teple oblecenie, ak idete bez deti, zvladnete aj turu v nepriaznivejsom pocasi. Inak by som to brala ako zmenu vzduchu a vykupenie z kolotoca beznych povinnosti.
Nam ked naposledy prsalo na dovolenke prisli sme z nej traja😆 Okrem toho sme chodili po jaskyniach, muzeach a v galerii sme boli. Ale suhlasim s dievcatami ze na predpoved by som sa velmi nespoliehala🙂
Choďte do jaskyne, pozrieť do mesta, navyše počasie je premenlivé. Aj nam malo pršať a nakoniec pršalo asi polhodinu počas dvoch dni
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za povzbudivé slová ☺️☺️ asi to naozaj nebude najhoršie
My sme takto mali zarezervovane termálne kúpalisko s ubytovaním. A pravdaže búrky ,dážď. No išli sme a prišla som opalenejsia ako z Turecka. Pršalo len raz a aj to v noci. A dá sa ten váš pobyt aspoň prebukovať? Ja som to spravila minulý víkend keď hlásili v Tatrách škaredo. Posunula som to na október.
@kamatopo asi by som to nechcela tak riešiť, lebo nemáme záruku že potom to vyjde a už máme aj dovolenky nahlásené a tak.. ale tiež mi to napadlo
Neexistuje zlé a ani dobré počasie…
Existuje len naša individuálna reakcia naň😉…
Prajem krásny víkend…☺️
Ak by to niekoho zaujímalo.. predpoveď sa nezlepšila, pridala sa aj výstraha pred vetrom a 3°C. Síce mi krámy 2 týždne meškali ale už som ich dostala, takže mala by som ich počas pobytu ale aspoň nie prvý najhorší deň. Takže šťastie v nešťastí. Zajtra sme mali odchádzať, dnes sa manžel zobudil s tým že ho veľmi bolí hrdlo, začal už aj smrkať lebo kolega ktorýsi deň bol v robote chorľavý, ale testy mal negatívne tak si prišiel do roboty.
Takže momentálne zvažujeme aj možnosť to skúsiť presunúť ale znova nájsť ich voľný termín a aby sa nám obom dala zobrať dovolenka v robote bude asi znova celkom zaujímavé. Ale asi nebudeme mať na výber.
Takže moje sklamanie nad tým ako sa vedia okolnosti uložiť keď sa my dvaja raz za uhorský rok niekde vyberieme je viac ako enormné...
Koniec výlevu
A čo si čakala v septembri?
Musis hladiet na pozitiva. Prsat moze-nemusi, tie ich predpovede hlavne na horach su take skor tipovanie. Treba si zabalit tomu primerane oblecenie, pokial nebude vyslovene lejak, da sa vsetko. S manzelom si uzijete cas mimo domacich povinnosti, dobry sex, jedlo v restike a proste pocit, ze si host a nie pani domaca... lebo ja mam pocit, ze my matky mame to volno vzdy tak polovicne cez vikendy 😂 Ano skvele pocasie by bola taka ceresnicka na torte... ale aj toto takto to bude fajn, skus sa tak vnutorne nastavit.