Chystame sa s detmi na dovolenku k moru do Chorvatska a zvazujeme, ze sa tentokrat zastavime na Pliviciach, stravime den v narodnom parku, prespime niekde na sukromi alebo v kempe a rano budeme pokracovat k moru. Absolvovali ste to niekto? Je tam napr. treba pevnu obuv? Ci sa to da absolvovat v crocsoch? Su tie trasy turisticky narocne? Ako je to s jedlom, pitim, su tam po ceste WC? (asi budem mat svoje dni, takze ist niekam pod kricek nebude to prave). Su parkoviska pri vstupe do narodneho parku strazene? (bojim sa, co so vsetkymi vecami v aute - nosime velky fotak - zrkadlovku, DVD prehravac do auta, notebook koli manzelovym pracovnym povinnostiam)....bude treba tieto veci niest so sebou v parku? Potesia ma akekolvek skusenosti 🙂
@kgnm dakujem 🙂 A vies mi povedat, ci treba pevnu obuv? My zvykneme cestovat v crocsoch, tenisky nezvykneme brat, turisticku obuv uz toboz, tak nech sme pripraveni... A ten kemp Korana - spali ste vo vlastnom stane, ci ste si prenajali chatku?
,
Ja by som isla radsej v pevnejsej obuvi,, ale pozri si nejake fotky, aby si videla aky je tam teren, myslim, ze aj v crocsoch by sa malo dat
V kempe sme mali vlastny stan, je tam pripojenie na elektrinu a velmi slusne socialky.
@simsalabim ahoj, určite sa tam zastavte, stojí to za to .-) ale bacha, v sezone je tam viac ľudí ako v centre na námestí, takže psychicky sa na to pripravte.. lepšia je pevná obuv (aspon tenisky), kvôli trasám ktoré často tvoria také mostíky postavené na vode, tiež sú tam krásne vodopády a keď pôjdete bližšie kvôli fotkám tak aby ste neskončili vo vode 🙂sú tam aj jaskyne, ktoré vyzerajú velmi dobre, ale tam vylezieš tiež skôr v pevnej obuvy..
my sme parkovali v areáli na parkovisku, platene je určite ale mam pocit že moc tam toho neustražia.. ako nič nám nezmizlo ale drahe veci by som tam nenechavala.. užite si to, je tam fakt prekrásne.. len tie davy.. ale snad to budete mať lepšie ako my 🙂
@kgnm este ta zaplavim otazkami 🙂 Viem, ze sa tam da zvloit niekolko tras, my zrejme koli mladsej dcere zvolime jednu z tych 2-3hodinovych s tym, ze nam to zrejme bude trvat dlhsie. Je to narocny teren? Teda su tam velke stupaky a tak? Alebo je to skor prijemna prechadzka v horskom terene?
A ako ste sa dopravili ku vchodu do parku? Chodi od kempu nejaka kyvadlova doprava, alebo treba ist autom k zbernemu parkovisku? Je strazene? (chcem vediet, ci sa da nechat cennejsie veci dobre schovane v aute).
@zabka88 dakujem 🙂 Takze mam cakat taky teren, ako v Tatrach? Stupaky a tak?
@simsalabim nie, nie, nie je tam až také prevýšenie, ale ako názov vypovedá sú to jazerá a mnohé cesty vedú skrz tie jazerá, sú tam mostíky niektoré so zabradlim niekotré bez a sú postavené priamo na vode, takými piliermi sú zapichnuté do vody, je to krásne ale nie je to moc na sľapky... asi si to lepšie užiješ ked budeš mať tenisky, niežeby ste neprežili aj v crosoch ale predsa len pre istotu 🙂 a zas bola by škoda nevyjsť aj priamo k jaskyniam a tam je miestami dosť mokrá pôda, tak aby ste sa tam nešmykli..
inak je to skôr prechádzka, resp. ak si zvyknutá na túry tak toto je taká "túrička" , niektoré trasy sú tam aj s plavbou tak tie sú super 🙂
o kyvadlovej doprave neviem, lebo my sme v kempe prespali len jednu noc a rano sme autom isli na parkovisko k Plitviciam, nezdalo sa mi, ze by bolo strazene
teren nie je velmi narocny, vacsinou po rovine a to, co sa vam bude zdat pre dceru narocne mozete vynechat - napr. jaskyne, nema to charakter tury, chodniky su spevnene, resp. drevene
a naozaj sa treba pripravit na davy navstevnikov
@simsalabim my sme tam boli takto min. rok, ked sme sa vracali z dovolenky a pre mňa to bol naj zažitok, krasna príroda tam je 🙂 ked si otvoriš ten link, čo sem hodila kgnm a pozrieš si tie mapky tam hned na uvodnej stranke, tak tam uvidiš take červene bodky St1 až St4, my sme sa zviezli až do St4 je to v cene lístka, kyvadlová doprava chodí tuším každú polhodinu, alebo sa môžete zviesť na opačnú stranu do St1. tiež je tam v cene listka doprava po jazere, ked to chceš mať rychlejšie prejdene, to su tie modre bodky s P1 až P3. Tam máš aj vyznačené, kde všade sú tam WC-ka. Ja s priateľom sme mali tenisky, ale druhý pár čo boli s nami mali šlapky obuté a nesťažovali sa, len myslím, že tie tenisky sú fakt pohodlnejšie... parkovisko je platené, ale či aj strážené, to neviem. My sme to prešli celé asi za 6 hodín a to sme sa každú chvíľu zastavovali a fotili a preplavili sme sa cez to jazero... všetko je tam krásne, my sme prešli trasu E, to sme zišli do toho pristavu P2 a zviezli sa do P3 a odtial sme prešli trasu A a tam sa ide potom aj dosť do kopca po chodníku po takých seprentínach, fučali sme ako malí ježkovia, ale fotky stoja fakt za to, môžeš posúdiť sama 🙂 A bolo tam aj pár mamičiek s kočármi dokonca 🙂
@gwendolyn nam asi bude teda stacit ta trasa E, neviem si predstavit vystup A s nasou lenivou zabkou, ked hovoris, ze ste fucali 😝 Ta trasa E bola v pohode? Fotka je uuuzasna 😲 Fakt nadhera.
@simsalabim ešte by ste to mohli spraviť tak, že by ste začali pri vchode č. 1 a zišli po tych serpentinach dole az k pristavu P3 a odtial sa odviezli na P2 a prešli do St. 4 a odtial sa odviezli naspäť tým busom. Ale to je fakt tak na 5-6 hodin potom s nejakou tou prestavkou na obed, takže neviem, ako by to vaša mala vydržala... inak tam, kde su wc-ka su su vonku take umyvadla, kde sa da nabrať pitná voda, keby vám došla, nemusíte kupovať v stánkoch s občerstvením, dá sa tam kúpiť aj jesť, aj my sme tam jedli. Vstupné inak bolo 110 kún na dospelú osobu, ale v tom už máš aj tie autobusy a loď, čo je fajn 🙂
@gwendolyn dakujem, nejako to skusime vymysliet 🙂
@simsalabim a este co by ti mohlo pomoct je, ze pri parkovisku su dlheeeee rady na listky. aj my sme si to odstali..... 😒 listky sa daju kupit aj ako je vstup do parku ako kontroluju listky. takze vam to zachrani more casu
@andreaka11 dakujem, to to je super tip 🙂
nečítam úplne všetky príspevky, tak snáď sa neopakujem, ja by som sa chcela opýtať či sa dajú Plitvice zbehať aj s kočíkom, máme britax verve a veľa mamičiek mi ho vyhováralo a napriek zlým odporúčaniam som s ním spokojná..zvládame aj horší terén na dedine...ale budem rada všetkým odporúčaniam a radám...dakujem, ak sa už o tom debatilo napíšte iba nech čítam hore...dík
@helenamikulasiova ked sa chce, vsetko sa da, boli sme tam, su tam obcas schody
neuvazujes skor o ergo nosici, ci satke?, s tym to zvladnes urcite
@helenamikulasiova nektere trasy ano, nektere ne, ne vsude jsou asfaltky, ale videla jsem aj s kocikem...i kdyz nektere sestupy, ci mostiky byly na schudnost s kocikem tezsi, ale mamicky to zvladalli
dakujem krásne🙂))hej uvažovali sme aj o nosiči, ale nechala som sa na posl. chvílu a nejdem ho už nikde takto zohnať a za nový sa mi 80 € nechce vyhadzovať...
boli sme s kocikom bolo to skvele...vybrali sme si strednu cestu a v pohode 😀
@kgnm prosím Ťa, vieš mi povedať, ak si pamätáš, koľko Vás cca. vyšlo ubytovanie v kempe? V lete ideme autom do Chorvátska a plánujeme vyraziť už v piatok ráno a prespať na Plitviciach a potom ráno pokračovať do Igrane na Makarskej riviére. Nebol problém zohnať ubytko alebo ste si zajednali dopredu? A vieš mi tiež povedať, ak si pamätáš, koľko cca. stojí vstupné do parku? Dá sa platiť aj € ? Ďakujem za info.
@ajdika my sme ale boli par rokov dozadu, ceny sa mohli zmenit, ale viem, ze ten kemp Korana nebol najlacnejsi, platilo sa aj za auto, za osobu, aj za kazdy stan. A kemp je velky, takze ak chcete spat v stane, miesta bude dost a nemusite si to rezervovat, my sme boli v top sezone a miesto bolo v pohode.
Pozri stranku: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/index.php...
A tu mas cennik vstupu do parku: http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/index.php...
Ahojte, aku trasu by ste teda odporucali s kocikom? Da sa vojst s nim aj do vlacika v pohode?
Plytvice si nesmiete nechať ujsť....Je to krása
@simsalabim My sme jedli v jednom penzione pred Plitvicami, ale tam bolo drahšie ubytko, tak sme šli ďalej, hneď pri prvom súkromnom dome bola voľná izba po 10€ na osobu, prespali sme. Na druhý deň sme šli do Plitvíc, zaplatila som parkovisko aj pokladňu platobnou kartou... Strávili sme tam asi 7 hodín vlastným tempom, dcérka bola škôlkárka. Super, oplatilo sa. 🙂 Sú krajšie ako Krka... A boli tam ľudia starí, mladí, s kočíkmi, zájazdy,... dá sa.
@lilidia Ahoj, chceme ist teraz v aprili na Plitvicke jazera ale nezajednavame si ubytko lebo nevieme este kt.den tam pojdeme...je tam prosim ta dost domov co prenajmu izbu za prijatelnu cenu? Takto na blink som este nesla, preto mam obavy aby sme mali kde prespat ...Dakujem za odpoved 🙂
@luciarobotova Myslím si, že áno, nablízku sú aj kempy, penzióny, aj súkromné domy.
Ahoj, my sme prespali v kempe Korana - vyborna uroven. V samotnom narodnom parku mas na vyber z viacerych tras, samozrejme, ze cestou mas WC a obcerstvenie, park je vybaveny naozaj na urovni http://www.np-plitvicka-jezera.hr/hrv/index.php...