Plitvické jazerá

majka2
22. máj 2014

planujeme ist tento rok do chorvacka a chceme ist aj na plitvicke jazera pozriet. ake je tam vstupne oplati sa tam ist na ako dlho to je ? dakujem

zabka88
22. máj 2014

@majka2 áno je tam vstupné, áno oplatí sa... priprav sa na davy davy ľudí....

klincek
22. máj 2014

@majka2 vstupne uz neviem, ale rezervujte si aspon pol dna. a naozaj to tam byva prepchate.. ale ak budes niekde blizko, urcite sa oplati ist pozriet🙂

eeffka
22. máj 2014

@majka2
Národný park je otvorený od 8:00 - 19:00 h a má dva vchody. Automobil treba odstaviť pred nimi na parkoviskách. V cene vstupenky (od 1. júla, za osobu, od 7 - 18 r. je 55 Kn (do 7 r. gratis) a od 18 r. 95 Kn, mimo sezóny 45 - 80 Kn) je zahrnutá aj jazda špeciálnym vláčikom, prípadne plavba loďkou po jazere Kozjak. Každý návštevník dostane orientačnú mapku. Návštevníci, ktorí k Plitvickým jazerám prichádzajú od Jadranského pobrežia (Zadar, Split), sa do národného parku dostanú horným vchodom č. 2 (Ulaz 2) v oblasti horných jazier. Tu, pri veľkom jazere Kozjak, sú ubytovne, reštaurácie a pošta. Odtiaľto sa môžu plaviť loďou po jazere, alebo sa vybrať na turistický či rybársky výlet či na túru do divočiny. Približne 5 km ďalej na sever sa dostaneme k vchodu č. 1 (Ulaz 1). Odtiaľto je prístup ku Koranskej priepasti s úchvatným vodopádom rieky Plitvica.

no ale pozeram ze mas cca 4r dieta a s takym by som tam veru nesla, vyzera to tam totiz ako v hypermarkete pred vianocami a to neprehanam. Tam treba mat pevne nervy a ak dufas ako sa pokochas krasou jazier tak si radsej pusti Winetua, strkanice, budes dieta drzat ako kliest aby sa nestratilo... ak sa rozhodnes napriek tomu ist len mala rada az budes blizko a uvidis parking za XY kuna, obid ich a chod dalej tam je parkovisko zadarmo, ten prvy je miestny podnikavec.

magimary
22. máj 2014

@majka2 určite sa tam oplatí ísť,
je to tam nádherné, prekrásne a neviem-ale ja som tie davy nejako ani nevnímala /nehovorím, že tam neboli 😉, ale nebolo to tam až také ako v nákupných centrách pred vianocami, my sme tam boli na konci augusta/, zaujímalo ma skôr prostredie, a zvládli sme to všetci-aj ja ako tehuľka aj keď cestu k najvyššiemu vodopádu som predýchavala 😝 😅 😉
my sme tam cestovali až od Zadaru (takže relat. dlho, ale oplatilo sa)-mali sme výlet na celý deň-keď už si tam, tak si to tam treba užiť a nehnať sa preč...
zopár chuťoviek odtiaľ:

annia
22. máj 2014

@majka2 Ahoj, tiez sme boli na Plitviciach, zastavili sme sa tam cestou naspat domov. Boli sme zaciatkom septembra a pohodička...vobec nebolo vela ludi, urcite menej ako v sezone a vtedy je aj vstupne o dost lacnejsie.Nie je to prechadzka na dve-tri hodiny, to uz ked si tam tak fakt aspon pol dna...alebo aj celý.

gugu
22. máj 2014

Ja som tam bola s rodičmi asi pred 13timi rokmi. Je to tam krásne a určite sa to oplatí vidieť, ale....určite tam nechoďte tak, že sa len zastavíte po ceste. Je to normálna túra a keď budete mať potom sadnúť do auta a šoférovať, budete unavení. 😉

majka2
autor
22. máj 2014

vsetkym pekne dakujem za odpovede a rada

lucenka911
23. máj 2014

My sme tam boli pred tromi rokmi, pokial sa nic nezmenilo tak sa da ist aj z tej strany kde chodia tie autobusy co idu na vyhliadku a nemusis platit vstupne, ale potom sq musis stamadial aj vratit, lebo inak by si sa nedostala naspat, lebo tam chodi lod a na tu vstupenku musis mat

ajdika
23. máj 2014

@majka2 ahoj, aj my sme minulý rok boli. Šli sme o deň skôr na dovolenku, a šli sme na Plitvice. Tam sme boli cca. 3 hodinky, ale neprešli sme všetko. Cestou tam (cca. 10 km pred vchodom 1) sme si vybavili ubytko u jedných milých ľudí, mali sme celé horné poschodie pre seba s kúpeľňou, spálňou a obývačkou s kuchynským kútom pre seba. Cenu za noc si až tak nepamätám, tuším sme platili 15 € za noc. Vyšlo to lacnejšie ako ubytovanie v kempe (kam sme najprv chceli ísť s vlastným stanom a v noci bola veľká búrka, tak sme aj dobre spravili). Tam sme potom prespali a šli sme na Makarskú. určite nechoďte len tak cestou k moru, nachodíte sa dosť. Manžel šoféroval cestu tam a aj to bolo dosť potom chodiť, tak bolo super v kľude sa potom vyspať tam. Cenníky nájdeš na stránke Plitvických jazier. Oplatí sa vidieť 🙂

quaxi
23. máj 2014

@majka2 my sme boli teraz okolo 8.5. na predlzeny vikend na Plitvickych jazerach. Boli sme 2 rodiny spolu, deti vo veku 3,4,6,7r. Stravili sme tam dva cele dni, prvy den sme presli celu hornu polovicu a druhy den spodnu polovicu. Uplne pohodovym tempom s dlhymi prestavkami sme to videli cele okrem jednej cesticky, co bola prave uzavreta pre vysoky stav vody. Dalo by sa to prejst cele za den. Je tam krasne, cistucka voda, rybicky, vodopady, zaujimave cesticky, jaskyna - detom sa velmi pacilo. Teren v pohode zvladli, 3rocnu sme kazdy den asi hodinu niesli, aby si pospala, ostatne deti tam pobehovali cely den (7h). Oplati sa to vidiet, ale NIE cez leto. My sme tam boli mimo sezony v piatok a sobotu. Piatok super, malo ludi, prazdny vlacik, lode, na nic sme necakali, nikde sa netlacili, vsetko videli... Uz v sobotu, napriek tomu ze este nie je sezona, to bolo citelne plnsie. Niektore casti, hlavne blizsie ku parkoviskam hlava na hlave. Na lod sa cakalo asi hodinu. V lete to vraj byva este ooomnoho horsie. Chodniky su okolo 1,5m siroke, bez akehokolvek zabradlia, rovno nad jazerom (20cm nad vodou), nechcem si predstavit, ako by sme sa tam s detmi tlacili a vyhybali davom - asi by popadali do vody 😀 Tie davy ludi by uplne pokazili dojem, viem si predstavit aki by sme boli znechuteni. Takze ja urcite odporucam pracovne dni mimo sezony.
Cenovo nas vysiel 2dnovy listok pre 2 dospelych okolo 50 eur, 1dnovy by bol okolo 30E. Neviem ci nie su v sezone este drahsie. Deti pod 7r neplatia, ale pozor, treba ich nahlasit pri kupovani listkov, dostanu zadarmo vstupenku (obcas sa to kontroluje). V cene listku mas aj vlacik a lode (lubovolny pocet jazd). Parkovne stalo 7 kun na hodinu.