Plávanie s delfínmi

27. aug 2024

Ahojte chcela by som si splniť sen a ísť budúci rok na dovolenku kde sa bude dat plávať s delfinmi🙂
Ak máte skúsenosti budem rada ak odporučite destináciu hotel atď (okrem Egyptu pretože mám malú dcérku a nechcem ju tam zatiaľ brat) ďakujem

biba_18
27. aug 2024

moji chlapci boli, sme boli v turecku v antalyi... teda, oni sa iba fotili, ale dalo sa aj plávať ...

autor
27. aug 2024

@biba_18 koľko vás to prosím tam vyšlo? Nemyslím dovolenka ale to fotenie

katarinaba
27. aug 2024

Boli sme aj v Turecku aj v Egypte. A okrem ceny bol obrovsky rozdiel aj v samotnom plavani. Ceny si uz moc nepamatam, ale bol velky rozdiel. V Turecku sme boli v Alanyi, na jedneho delfina nas bolo 7 cudzich ludi. Slapali sme vodu v bazene, priplaval delfin - niekto mal stastie, mohol ho hladkat po hlave, druhy ho hladkal po plutve, dalsi po chvoste. Skor islo o predvadzanie delfina, ako o plavanie, aby sa nepovedalo, jedno kolecko okolo skupiny povozil kazdeho. A najhorsie bolo, ze cvicitel bol orientovany na dve pekne dievcata, ktore si to uzili viac.
V Egypte sme boli tri krat - tam sme boli v dvoch delfinariach, jedno bolo v Makadi Bay, druhe v inej casti Hurgady. Ale v tom Makadi bolo najlepsie. Zakazdym sme boli v zlozeni ja a dvaja synovia. Prvy krat sme mali jedneho delfina, plaval s nami samostatne. Druhy a treti krat sme mali kazdy "svojho" delfina. Robili sme s nimi rozne kusky, plavali, bozkavali sa, tocili sa, objimali.
V Turecku video nerobili, len fotky a za kus pytali 20 EUR. V Egypte nam robili video aj fotky, video stalo 30 USD, fotka 8 USD. Ja som zobrala len video a jednu fotku pre svokru, svoje fotky som si porobila z videa.
Tak ale ja sa Egypta nebojim.

autor
27. aug 2024

@katarinaba ze by som sa predsalen odvážila ísť do Egypta? Rozmýšľala som aj nad tým tureckom ale teda po tomto co si napísala sa mi tam už nechce
Chcem mať pekný zážitok tak asi riskneme ten egypt... Ja sa jedine tej faraónovej pomsty bojim😄😄❤️ďakujem

elenajezova
27. aug 2024

Presne toto bol môj sen od detstva, vidieť delfiniu šou. Preto sme išli do Turecka. Boli sme v Antalyi v delfináriu a bol to pre mňa s dcérkou neskutočný zážitok. Ale nakoniec sme od plávania s delfínmi upustili. Lebo to bolo veľmi drahé. Ale fotky s delfínmi sme si kúpili. Tuším to bolo 20 euro....

katarinaba
27. aug 2024

Ja som to pochopila, vela ludi sa toho boji. Ja som s deckami precestovala vela, nikde sme problemy nemali. Ked nepocitam Europu, tak sme boli 2016 prvy krat v Tunise, najmladsi mal nieco cez rok. Potom roky 2017,2018 tiez Tunis. 2019 Egypt, 2020 kvoli kovidu doma. 2021 Turecko, dalsie roky opat Egypt. Ja by som do Turecka vobec nesla, ale v roku 2021 to bez testov islo len tam (z krajin TUN, EGY, TUR). A nemohla som tam niekde ostat trcat ak by sme boli pozitivni.
Za cele to obdobie som mala raz problem v Tunise, aj to z lode, volajako mi ostalo jedno poobedie tazko.
Tento rok sa starsi syn stazoval, ze sa mu toci v crevach, ze ho boli brucho, mal aj hnacku, no hned od prvych priznakov som mu dala Antinal, druhy den uz bol v poriadku. Ale tazko povedat ci to bolo nieco "egyptske" alebo len bezna vec.
No velmi vela ludi odporuca, ak sa ozaj prejavi faraon, okamzite ist na infuziu do nemocnice, do dvoch hodin fungovali uplne normalne.
My nikdy nic pred ani pocas dovolenky neuzivame. Vela ludi nasadi probiotike pred dovolenkou, pokracuju aj pocas nej.
Je normalne, ze sa bojis, ale na druhu stranu je dobre si zistit aj skusenosti a moznosti.
Kazdopadne, ak k delfinom, tak Egypt je na to stvoreny. Ja by som radsej pockala rok, dva, kym o dcerku nebudes mat taky strach a poriadne si to uzila.

katarinaba
27. aug 2024

Fotky z Egypta

katarinaba
27. aug 2024

Fotka z Turecka

katarinaba
27. aug 2024

Este mozno spomeniem - najmensi v Turecku s delfinom ani nebol. Lebo mu bola zima, kedze sme sa v podstate takmer nehybali. Presedel to cele na okraji bazena. A nezabudli ma upozornit, ze peniaze za neho nevratia, aj ked ma ani nenapadlo ich pytat.

queen_mary
27. aug 2024

To sa da skoro v kazdom delfinariu, ak nie v kazdom. V spanielsku ich je, aj v grecku,..

allisian
28. aug 2024

Predvčerom sme boli v delfináriu, sme Turecku aktuálne.
Plávanie stojí 150€,nekecám. Necelá polhodina cca. Ak chceš foto, tie sa platia extra, aj od 30 € vyššie, ale dá sa zjednávať. Video ani foto si nejaké pekné neurobíš, si za takou akoby klietkou.
Veľmi som to chcela synovi dopriať, miluje delfíny a veľryby. Ale keď sa dozvedel, koľko to stojí (a to som mu nechcela povedať),tak sa sám rozhodol, že nepôjde ani náhodou. Že si to dopraje keď bude dospelý a zarobí si na to sám.
Boli sme iba na show, tá bola fajn. Natáčať môžeš, ale keď z toho predstavenia chceš niečo mať, tak sa radšej pozeraj,inak si to neužiješ podľa mňa až tak. Potom sa tiež môžeš fotiť, za poplatok pravdaže, s delfínom, alebo tuleňom. Dve fotky som zjednala na 50 €..čo ti poviem..Dotýkať sa ich nesmieš.

katarinaba
28. aug 2024

Nasla som 🙂 tak minuly rok sme za plavanie s delfinmi platili 55 USD na osobu. Egypt.

autor
28. aug 2024

Ďakujem všetkým ❤️

martina1803
29. aug 2024

My sme boli v Egypte v júni,konečne som si splnila sen a s nimi plávala 🙏 plávaš síce 10 min, ale v pohode to stačí, idú s tebou po celom bazéne, tancujú s tebou, bozkávajú ťa, atď..pre mňa TOP zážitok, cena 60e.... posielam ti kontakt do správy, cez koho sme išli,lebo v hoteloch pýtajú dosť.

roselyn
29. aug 2024

@katarinaba
Presne ako pises, v Egypte plavanie, fotenie s delfinmi - zazitok pre nas a hlavne nase deti do konca zivota. Deti az plakali - nechceli ist prec z vody od delfinov. Este aj delfiny sa usmievali a tesili. Uplne vazne, to myslim. Kazdy sme mali svojho delfina a naraz sme boli v bazene ako rodina. Presne to iste sme robili ako vy - tancovali, krutili, bozkavali, objimali, plavali a asi sme boli aj tam kde vy 🙂 Nadherne zazitky ❤️ Aj sou bola super (mroz, tulene, delfiny), ale my sme sa nevedeli dockat plavania s delfinmi 🐬
Neviem ceny, ale manzel porovnaval, ze omnoho Eur je lacnejsi Egypt ako Turecko, co sa tyka plavania s delfinmi (my sme minuly rok v Turecku neboli plavat s delfinmi, lebo viem, ze to bolo strasne drahe), preto sme nezavahli ani na sekundu a isli sme v Egypte.

katarinaba
29. aug 2024

@roselyn v tom Makadi popri nas plavalo aj mladatko.
A v tom druhom kym sme cakali, bola prestavka a ked prisiel cvicitel tie delfiny boli vo vytrzeni, taku radost z neho mali. Nikdy by som nepovedala, ze az tak sa vedia tesit.

roselyn
29. aug 2024

@katarinaba Ano, presne. Mama s mladatkom. Upozornili nas, aby sme si mamu a mladatko vobec nevsimali, ze budu iba v baznene naokolo. A my s hlavnymi 2 delfinmi🐬
Mame take iste fotky ako vy ❤️

dominikamacakova
29. aug 2024

Nevadí ti, že tie delfíny sú celý život zavreté v jednom bazéne? Oni majú byť v mori, sú to morské živočíchy a nie atrakcia pre ľudí. Veď ten každodenný kontakt s ľuďmi by nedal ani človek. Neviem si predstaviť čo prežíva zviera. Podľa mňa to je strašné.

dominikamacakova
29. aug 2024

@roselyn hej, delfíny sa usmievali a tešili 😅

roselyn
29. aug 2024

@dominikamacakova
Tvoj nazor ma nezaujima.
Kto nezazije nepochopi.
A ked si myslite aka ste mudra, tak si nastudujte “co je to delfinoterapia a jej ucinky clovek=delfin”, predtym ako tu pisete Vase “zavidiace” komentare.

lucinddas
29. aug 2024

@roselyn nie sú to zavidiace komentáre, Dominika má pravdu, treba si niečo aj o delfínov naštudovať

luliu
29. aug 2024

Nemôžem si to odpustit - zamysleli ste sa niekedy ako tie delfíny trpia? Ako dlho ich cvičia, aby ste si vy mohli zaplatiť svoje sny? Že sa zúčastňujete na trápení zvierat? Asi nie však......

dominikamacakova
29. aug 2024

@roselyn ja nehovorím o účinkoch na človeka. Áno, človek profituje a čo ten delfín? Ehm, ja nemám čo závidieť. Je mi ľúto tých úbohých tvorov.

slavka1988
29. aug 2024

@roselyn prepáčte ja mám teda naštudované a viem čo je delfinarium a Ano je to obrovský zazitok moje deti boli ale keď sme sa odtiaľ vracali bolo mi smutno .Smutno z toho že ja idem domov môžem ísť kam chcem a oni sú tam cely život zatvorené ,v hluku,cvičiteľ im stúpa na telo a zrejme to zviera nedá tak na javo ale je to smutne a triznujuce .Takze ak tu ma iná žena názor že je to utrpenie tak trosku o tom porozmyslajte že je to tak lebo zrejme nie sme blbi a dobrovolne by to zviera vo voľnej prírode v mori nerobilo vsetko je to jeden veľký finančný biznis

ghostsgirl
29. aug 2024

Prosim, nepodporuj tento hnusny biznis. Delfiny maju tu smolu, ze ich tvar cloveku evokuje, ze sa usmievaju, ale nie je to tak. Neusmievaju sa a ani ich tie nutene aktivity netesia.

yanabella
29. aug 2024

Bola som v Turecku v delifnariu, cca 120-150€ uz si presne nepamatam. Bolo to plavanie z delfinmi, individualne cize bez cudzich ludi. Bol to pekny zazitok, delfin ma povozil okolo bazena, daval pusy, atd..celkovo to ale rychlo ubehlo a hlavne ja sa bojim hlbokej vody aj delfina, ale kdo sa neboji tak si to uzije este viac.

roselyn
29. aug 2024

Kazdy ma svoj nazor. A kazdemu sa paci nieco ine.
@dominikamacakova
Vy ste sa ako prva zacali navazat do mojich komentarov, lebo ich nerespektujete.
A autor sa pyta na skusenosti a porovnanie Turecko a Egypt.

katarinaba
29. aug 2024

Mna by zaujimalo, preco vas trapia prave a len delfiny? Ine zvierata, ktore clovek zamerne pre nieco chova su v poriadku? Take kone co dru v lese, ich jedine miesto je stajnovy box? Ked vozia desiatky deti na jarmoku? Zvierata v ZOO? Zvierata v kontaktnych ZOO? Akoze koza nepochadza z volnej prirody? Diva koza pride k tebe: na pohladkaj si ma? A ked uz hovorite o tyrani - to co mate na tanieri zilo ako? Take kravy v kravine aby ste si dali mliecko a syrecek? Tie pochadzaju z kravina? Myslim, ze tie ziju podstatne horsie ako tie delfiny v delfinariu. Rybicka v akvariu je v poriadku? Naouzaj si si osta, ze jej 200 litrove akvarko staci, ked volne zijuce ziju v jazere? Hady v terariach?
Ziadne, ale ze ziadne zviera chovane clovekom nezije v jeho prirodzenom prostredi. Niektore su cvicene na rozne potreby, pracu, zabavu.
Preco sa tu vzdy objavuju taketo komentare len k delfinom? Preco k fotkam z kontaktnych ZOO alebo obycajnych ZOO toto nerobite? Ani volne zijuce macky k tebe len tak nepridu a nenechaju sa hladkat, tak preco pri bytovych mackach nevypisujete, ze je tyrana, lebo zije v priestore 50m2?
Alebo k reznu na tanieri? Viete ako to teliatko, ci prasiatko zilo? Kolko trpelo pri prevoze na bitunok? Ako trpelo, ked ho zabijali? Ale nie, hlavne, ze ste si pochutnali.
Ked uz komentujete, tak komentujte vsetko, nie len co si vyberiete.
Nic a nikto nedokaze vytvorit zvieratu rovnake podmienky ako maju vo volnej prirode, moze sa o to len pokusit. Zviera, ktore iny zivotny priestor nepozna ani nevie, ze by malo zit inde.

kulumulu123
29. aug 2024

@martina1803 ahoj môžem prosím poprosiť aj ja kontakt ďakujem moc

dominikamacakova
29. aug 2024

@katarinaba pokiaľ narážaš na mňa, tak ja jem úplne minimum mäsa a aj to iba na návšteve keď mi ponúknu. Syr a mlieko tiež málinko a presne kvôli tomu čo opisuješ. Je mi ľúto úplne každého zvieraťa od cvrčkov v chovprodukte, cez mačky zavreté v byte až po slony. Je mi ľúto aj sliepok ktoré chová moja starká, vianočných kaprov a podobne. Nič takéto nepodporujem. Zakázala by som akýkoľvek chov pokiaľ by nebol na 100% v súlade s potrebami zvieraťa. O zabíjaní ani nehovorím. Tvoj komentár má hodnotu nula.