Platba kartou v zahraničí

27. feb 2022

Prosím vás, ak som v Poľsku platila kartou v pln, budú mi účtované nejaké poplatky ešte, okrem kartového poplatku (ten mi už stiahli za každú platbu v pln, po pár centov). Ja dúfam, že už nič viac nebudú účtovať. Neviem čo sa blbosť mi vošla do hlavy platiť v pln a nie v eurách 😔

saxana000
27. feb 2022

My sme platili v madarsku v tescu kartou cca 5 rokov dozadu a nestrhli mi nic.preratali podla konverzneho kurzu ktory vtedy bol a hotovo.

nerya
27. feb 2022

Mne UniCredit tiež nesťahuje nič, len prerátaju

sorciera24
27. feb 2022

praveže je vyhodnejsie v PL platit v PLN nez v EU, stale tak v Polsku paltim....zaidne poplatky a vyhodnejsi kurz

autor
27. feb 2022

@sorciera24 no ja mám slsp a pri každej platbe kartou v pln mi zúčtovali kartový poplatok od 0.09€ až po 3€ 🤷 asi podľa výšky platby. Nechápem

autor
27. feb 2022

@nerya to máte super, ja teraz tŕpnem, že som si to mala preveriť, aby mi nestiahli potom nejaké ešte poplatky 😏

nerya
27. feb 2022

Aha, môže byť. Nepamätám už dobre, ale myslím, že oconl kvôli tomu od nich odišiel že za všetko brali poplatky 🤷🤦🏻

liljana
27. feb 2022

Poplatky su vacsinou zahrnute uz v (horsom) kurze, ktorym prepocitali platbu.

sorciera24
27. feb 2022

to zalezi aky ucet/kartu mate...ja mam unicredit a mam vsetky platby kartou a vybery zadarmo, aj v zahraničí

brembo
27. feb 2022

platby zvačša nie su učtované-záleží od balíku služieb. Spravidla je výhodnejšie platit kartou.

autor
27. feb 2022

@brembo no tak ja tpotom mám veľmi nevýhodný účet, podľa toho, ako to majú iní 🤔 ja len dúfam, že na konci mesiaca mi za to neprídu ešte nejaké poplatky...

petamich
27. feb 2022

nie ziadny iny poplatok ti nepride ale prepocet bude nevyhodnejsim kurzom 🤷‍♀️

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dominika7990
27. feb 2022

Mám tiež slsp. Sťahujú len dodatočne tie pár centove sumy. Platím tak vo fotintoch v Maďarsku lebo je to stále lepší kurz ako keby som platila v € kartou.

niekto2hy
27. feb 2022

SLSP ma poplatok za platbu v inej mene aj za spracovanie platby v inej mene ako Euro.
Strana 11 https://cdn0.erstegroup.com/content/dam/sk/slsp...

brembo
27. feb 2022

všetko závisí od druhu služieb. Mnohé bynky maju rozne balíky,ked často platíte kartou,treba vybrat iný balík.

niekto2hy
27. feb 2022

@brembo V SLSP nie je taka moznost. Ale da sa riesit pouzitim ,,inej" karty.

liz_lemon
27. feb 2022

kazda banka ma poplatok za platbu v cudzej mene, len niektore to maju ako skryty poplatok