Pekná pláž v Egypte

danielllka
8. aug 2024

Ľudkovia, poraďte prosím. Chcem ísť s deťmi (20 a 13r.) a mamou (73r.) do Egypta, priorita č.1 je pre deti pláž- ktorý hotel, rezort má pláž širokú, piesočnatú, otvorené more, kde sú aj vlny a zároveň možnosť niečo v tej vode aj vidieť (nejaký podmorský svet)? Hotel nepotrebujeme luxusný, ozaj nám ide hlavne o to more, pláž a okolie....

petamich
8. aug 2024

No za mna jedna z najkrajsich plazi ake som kedy zazila Egypt Marsa Matrouh a Almaza Bay ale zial nesplna tvoju podmienku podmorskeho sveta, kedze je to stredozemne a nie cervene more

hotelov je tam niekolko my sme boli Jaz Almaza

danielllka
autor
10. aug 2024

Ženy, dostala som ponuku do Jaz Makadi Oazis- dobrá voľba?

lenkauh
27. aug 2024

@danielllka ahoj, čo ste vybrali nakoniec? Mám totiž presne tú istú požiadavku 🙂

danielllka
autor
27. aug 2024

@lenkauh ahoj, nenašla som podľa požiadaviek, šli sme do Jaz Makadi Oasis, je to v zátoke, koraly sú ďalej od pláže za bojkami, boli trochu aj vlny, nie však veľké, na plávanie super, pláž taká všelijaká, môžem ti poslat video..

lenkauh
28. aug 2024

@danielllka ano, prosím, pošli. A hotel bol ok? Hlavne čistota a strava ma zaujíma. Ďakujem za info.

danielllka
autor
28. aug 2024

@lenkauh hotel tip top, čistota, starostlivosť (personál), jedlo dosť toho na výber, ak si pozrieš recenzie na nete, všetko je pravda, akurát na pláž je to trošku ďalej, ak vám nevadí sa prejsť..

lenkauh
28. aug 2024

@danielllka a dalo sa ísť do vody priamo z pláže? Bez topánok? Bola dlho plytká? A tie koraly potom z móla, alebo až ďalej plávať za tie bójky - chápem to správne? A ešte jedna vec: treba si obsadzovať skoro ráno lehátka na pláži?

danielllka
autor
28. aug 2024

@lenkauh neviem ti poslať do správy video,len foto sa dá vložiť, jedine cez messenger ked ti pošlem, alebo pozri na YouTube..

lenkauh
28. aug 2024

@danielllka robím si prieskum na budúci rok... my sme boli tento rok v Tuniskej Mahdii, tam bolo naozaj skvelé more, čistučké, perfektné vlny na vybláznenie, ale nie príliš. Ale vo vode len rybky a piesok, nič viac. Lenže tie hotely tam - nič moc, veľa domácich, ktorí kazia úroveň svojim správaním, čistota a hygiena pokrivkáva, strava tiež slabá... no presne také more hľadám (plus podmorský svet troška - to by bol ideál)

cafelatte
28. aug 2024

Najkrajšie plaze v Egypte pri cervenom mori sú v Soma bay, cca hodinu od Hurghady.

danielllka
autor
28. aug 2024

@lenkauh do vody rovno z pláže bez topánok, sem tam boli malé kamienky už vo vode, ktoré nám nevadili, moja mama napr.chodila v šľapkách, má citlivejšie chodidlá, ďalej už len čistý, jemný, mäkký piesok. Veľmi pozvoľný vstup, potom kúsok hlboká voda, potom zas plytšia (po pás alebo prsia- záleží od výšky🙂 ), zas hlbšia a pri bójkach vzadu zas stojíte- čiže k bojkam zaplávete s oddychom 🙂 Okolo bójok sa viete prechádzať a pozerať na koraly pod vodou...Lehátka sme neobsadzovali, vždy sme našli nejaké voľné a to sme tam chodili až poobede... (4 osoby)

lenkauh
28. aug 2024

@danielllka ďakujem za vyčerpávajúce info, tak more vyzerá fajn. Video pozriem na youtube. A tebe @cafelatte ďakujem za tip - idem to mrknúť, máš aj vyskúšaný dobrý hotel?

danielllka
autor
28. aug 2024

@lenkauh za máličko, držím palce, aby si dobre vybrala 😉

cafelatte
28. aug 2024

@lenkauh nie tip na hotel nemám, boli sme tam u známych ktorí tam kúpili vilu a plaze ze wau, s Hurghadou sa to neda porovnať. Je tam ale veľa luxusných hotelov Kempinsky, Movempick, Sheraton atď.. krásne prostredie, ale finančné náročnejšie.

lenkauh
28. aug 2024

@cafelatte aj vlny byvaju na vyblaznenie, ci skor pokojnejsie je to? Vstup je cez molo alebo priamo pozvolne?

cafelatte
28. aug 2024

@lenkauh pokojne bez vĺn, celá oblasť bola pokojná co nám veľmi vyhovovalo.

ptvw
28. aug 2024

@lenkauh neviem ci aj tento Vladko nemá apartmán v soma bay...knihu som citala 3x ale fakt neviem 😅😃 ...oni prenajímali skus keď tak pozrieť
https://www.facebook.com/UbytovanieuSLOVAKOVvEG...