Ahojte, ktore mesto je podla vas krajsie a vhodnejsie na 4 dnovy vylet?
Toto sa vobec neda porovnat. Ja som bola niekolkokrat v obidvoch mestach a zalezi od toho, co chces vidiet. kam chces odtial pripadne ist a co je pre teba priorita. Pamiatky, atmosfera, obchody, restauracie? Tiez zalezi od rocneho obdobia.
Metropola ako metropola, oboje maju rieku, super muzea a pamiatky. Pariz ma p trochu prijemnejsiu klimu
Zalezi co chces vidiet, aky typ cloveka si... V Parizi som par rokov zila, za mna hnusne spinave mesto 🙂 Ale je fakt, ze ked prides ako turista, tak to tak nevnimas. #emilyinparis 🙂 V Londyne som tiez bola parkrat...
Osobne mám radšej Paríž, ale to sa nedá tak ľahko porovnať 🙂 najlepšie teraz vybrať jedno a nabudúce druhé a porovnáš si to sama 😉
Pre mna osobne Pariz ma krajsiu atmosferu a este radsej mam Barcelonu 🙂
Ale ak si este nebola ani v jednom, tak aj Londyn je fajn. Ja nemam rada to uprsane vlhke pocasie, kt tam casto je.
Bola som v oboch a osobne ma viac chytil za srdce Londýn. Paríž je krásny, bolo tam super, ale Londýn ma viac chytil, či v zime, či v lete.
@milanemila Barcelona je tiez super, rozmyslam ze by som sla s detmi, nemas nejake tipy?
@milanemila v uk uz nieje take pocasie ak niekedy byvalo.posledne roky su leta krasne teple..zila som tam par rokov ta klima sa uz zmenla.
Bola som v oboch,v Paríži dvakrát a v Londýne osemkrát,môjmu srdcu bližší je Londýn 🙂 ale podľa mňa treba vidieť oboje,lebo každé z tých miest ma niečo do seba,aj v Paríži sa mi páčilo,ale v Londýne sa cítim ako doma 🙂
Londýn
Tiež srdcovka❤️, bola som 4x, šla by som zas
V Paríži som bola v hnusnom počasi a celkovo dojem o ničom, plus Francúzi neradi hovorí anglicky, takže ťažko sa dohovoriť
Aj ja som mala dilemu a nakoniec ideme 5d Londyn, ideme aj so 4r tak dufam to zvladneme vsetci bez ujmy 😀
Za mna Londyn
V oboch metrolach zatmenie ako v Burkyna Faso. 🌘
@cookie29 jasne Barcelona je super aj s detmi. Krasne parky, ZOO, spievajuca fontana, akvarium, perfektne prirodovedne muzeum, lanovka na Montjuic, muzeum cokolady, klasika sagrada familia, plaz, hodinku a pol od Barcelony je park Portaventura. Asi aj podla veku deti, ale urcite sa nudit nebudu 🙂
Jednoznačne Paríž -
Bola som v oboch a pre mňa je Paríž precenovany. Nemám vôbec rada to mesto, takže za mňa skôr londyn
Mne sa viac páčil Paríž. Ale možno to bolo preto, že sme tam boli o dva roky skôr, boli sme zaľúbenejší a tak 😄.
Jednoznacne londyn vzdy a za kazdych okolnosti 😀
to je velmi subjektivne, ale najskor by som isla do Pariza a na dalsi rok do Londyna. Obe mesta su super na vylet, bola som v oboch a mas ozaj co pozerat a co navstivit ako turista 🙂. Takze jedno mesto a potom druhe ....potom aj sama mozes povedat, ktore sa ti viac pacilo
@nelka93 uplny suhlas, za mna je to najprecenovanejsie mesto. Poznam ovela krajsie francuzske mesta. Za mna je Pariz taka "predrazena povinna jazda".
Oboje 🙂 bola som v oboch, kazde ma nieco do seba, zalezi mozno aj obdobie kedy chces ist. Co ta zaujima...