Už v nedeľu letím do anglicka lietadlom no uz teraz mi je nevoľno 😪😪😪 neviem čo mám robiť Kinedryl mi nepomáha a stále stresujem že tam budem šablovaťk tomu z letiska ma čaká ešte 6 hod cesta autobusom ,,,, sedím pri okne a k tomu keď ešte nejaký cudzí človek bude sedieť pri mne no hrôza 😪veľmi sa bojím je niečo okrem Kinedryl čo je viac účinnejšie ?😪😪
Tri kinedryly k tomu zo dva lieky na alergiu a spíš jak zabitá celú cestu :D
Na palube lietadla sa dá zvyčajne kúpiť aj alkohol, ale si kúpiš nejaký v duty free shope a hrkneš si pred cestou.
@carolinaherr Ja mam klaustrofobiu a prezila som let. Ked bolo najhorsie,zavrela som oci a snazila sa pravidelne dychat. Vezmi si oblubene pochutiny,sluchatka s hudbou alebo stiahnuty film a ides. Vsetko toto ti odvedie pozornost od toho,ze letis. So zavretymi ocami som nemala zavrate. A aj napriektomu tomu vsetkemu sa uz tesim na dalsi let. Je to super,fakt sa nemas coho bat. Nebudes jedina,kto sa boji. Ked som sa tak rozhliadala po lietadle,viacero ludi si drzalo hlavu alebo mali zavrete oci.
@carolinaherr žuvačky🙏🙏 veeela žuvačiek, mentolové, pepermintové, hlavne také fresh🙏🙏 pri štarte, do seba, čerstvú
@carolinaherr jagermeister - 2x ešte pred odletom
@petraa2022 viem keď je lietadlo už hore je to celkom fajn ale to vzlietanie, pristávanie otáčanie je premna hrozne veľmi sa mi dvíha žalúdok
@carolinaherr ako píše
@marca12 mne pomohlo zavrieť oči. Ja som si teda nepustila hudbu, čo tiež môže byť fajn, ale sa modlila 🙂
@motherofflower ja sa hlavne bojím že tam vyvrátim celý žalúdok
Mojej dcére zaberá hudba a pred letom v salonku kopne prosecco😂 hneď po nástupe hudba do uši. Zavrie oči a (pre ňu) najhoršiu fázu letu má za sebou👍
Škoda, že toto teraz riešiš už doktorka nerobí, mohla si si dať predpísať neurol a byť v pohode
Možno by si sa mohla pred vzlietnutím spýtať či si nechce ten pri uličke vymeniť s tebou miesto. Budeš mať ľahší prístup na wc. A ak budeš počas vzlietania zvracať, no a čo. Nie je to nič ojedinelé. Máš tam sáčok, vyvraciaš sa, vyhodíš 🙂
@carolinaherr za mňa žiaden alkohol. Tiež neznášam lietanie bohvieako, ale alkohol mi sám o sobe spôsobuje úzkosti a keď som si ho dala pred odletom bola to katastrofa. Za mňa klud, predychat to a žuvačky a mentolove cukriky príp cmulacie
@brloh práveže to že je mi to nepríjemne pred cudzími ľuďmi ešte aj im príde zomna zle 🤣 preto radšej v deň letu nebudem jesť nič možno raňajky slabšie a pred odletom hodinu ani vodu nevipijem radšej aby som nemala čo vracať
@lakebabe presne ani mne alkohol nerobí dobre jeden pohárik a uz vracam 😪 kúpila som si aj stuple do uši a radšej budem mať zavreté oči
@zuzubb007 mám doma dithiaden ale neviem či je to až tak účinne
@carolinaherr liek na ukludnenie, keď máš. Alkohol nie
@carolinaherr tak potom už len veľa šťastia 😉 a možno ešte skús magnézium, to tiež pomáha na ukľudnenie
@carolinaherr dithiaden neviem ako budeš reagovať. Radšej sílne magnézium
@brloh zvracanie v lietadle JE ojedinelé. Ešte som nikoho za 20 rokov čo lietam nevidela (našťastie) zvracať.
@carolinaherr ak budeš zvracať, tak jedine z toho stresu, čo si vyrábaš už teraz. Všetko je len v tvojej hlave, záleží len na tebe, ako si let spríjemníš/zneprijemníš. Podľa mňa najlepšie odpútať pozornosť - zobrať si niečo dobré na pozeranie, nejakú dobrú knihu na počúvanie, čítanie a ani si nevšimneš a budeš pristávať.
@laurita285 ide sama, toto by som neriskovala
@carolinaherr mne radili lexaurin alebo neurol. Ale vyskúšala by som pred letom ako reagujes
Máš vodičak? Šoféruješ?
Podľa štatistík je Iietadlo je najbezpečnejši dopravny prostriedok. Sa cudujem, ze sa nebojite do auta s tymto strachom.
@luciaruz ja sa nebojím lietania ale ja mám nevoľnosti a panicky strach že tam budem vracať hlavne ,,, pred ľuďmi čo budú sedieť vedľa mňa a mám hrozny tlak v žalúdku a hlave keď lietadlo vzlietava
@carolinaherr ak si nevieš zracionalizovať, že sa nemáš čoho obávať, znamená, že tvoj strach je iracionálny a treba to riešiť s psychológom, tí ovládajú rôzne techniky na zbavenie sa fóbií.
Ja mám extrémne nevoľnosti v dopravných prostriedkoch, preto som sa do tohto roka neodhodlala lietať. Fakt v aute pokiaľ nesoferujem mi je zle aj krátku cestu ak sedím vzadu hlavne. Vo vlaku som ok len ak idem v smere jazdy ale nejaké prudké pohyby nehrozia. Loď, kolotoč….bolo no go u mňa.
Ale povedala som si že tento rok proste idem lietadlom a už jak bude. Dala som sk 1 Kinedryl hodinu pred štartom a 1/2 pól hodinu pred a žena, ja som nevedela že sa hýbeme. Let trval 2,5h + vybavovanie na letisku + hodina transfer a stále som bola ok. A to som sa zohybala k deckám, išla v lietadle na wc a nič. Keď sme boli na lodnom výlete tiež 1 Kinedryl hodinu pred a pohoda pól dňa.
@nikdenikto ona ale nemá reálnu kinetozu, ona má iracionálny strach, že bude vracať. Tam treba pracovať s psychológom, pripadne psychiater nech jej predpíše niečo na úzkosť, kým bude pracovat na svojej fóbii.
@sisaka vcera som letela , bol tam časopis s voňavkami 😀 tak počas vzlietnia som si listovala a nič mi nebolo
@carolinaherr no vidíš, super! 👍
@carolinaherr neviem ti poradiť liek. Ale chcem ti povedať, aby si sa nebála. Je to ok. Chapem, ze sa bojis ale naozaj nemas coho. Lietanie je super🙏🍀Vela stastia