Ovocie v Turecku

2. aug 2024

Ahojte, ideme 1x do Turecka, máme dve malé deti. Aké sú, prosím, vaše skúsenosti s ovocím v Turecku- je potrebné ho ešte umývať v balenej vode? Asi blbá otázka- kedy a kde? Predpokladám, že z jedálne/reštaurácie sa vynášať jedlo nesmie a neviem si predstaviť, že by tam bol niekde priestor na jeho oplachovanie balenou vodou, ako tu písali niektoré, že to tak robili. Nechce sa nám tam byť celý pobyt len na ovocí,ktoré sa šúpe- v podstate len na banánoch (citrusy moc nemusíme). Je mi jasné, že závisí aj od konkrétneho hotela,ale ako je to tam s balenou vodou- treba ju kupovať alebo dá sa zobrať aj jedálne? Za minibar na izbe sa dopláca, keď niečo z neho minieme alebo je to v cene? Vopred ďakujem za vaše skúsenosti. 🙂

petamich
2. aug 2024

Chodime do Turecka roky, s malym sme boli uz 2x a nikdy som ovocie neumyvala 🤷‍♀️ ani pred tym ani teraz, normalne sme ho jedli v stave v akom ho vylozili

Jedlo sa vynasat nesmie ale ked si vezmes jablko/banan/melon/hrozno, ...kus peciva pre dieta, nik to neriesi

Minibar zavisi od hotela, v tych, kde sme boli my posledne roky bol v cene

marianarem
2. aug 2024

V Turecku je ovocie vyborne, veru skoda si nedat. Nikdy som ho tam balenou vodou neumyvala.

danyelia
2. aug 2024

Neviem si predstaviť zobrať do reštiky vodu v bandaske, vedierko na umývanie ovocia, utierku na jeho vyleštenie, vybaliť toto celé na stôl a šaškovať tam 😃 Jaj, veď nejdete do Bangladéša do džungle, normálne ho jedzte, netreba ho drhnúť s drátenkou...

jenn7
2. aug 2024

My sme prave v Tr. Ked sledujem tie deti ako cely den logaju vodu v bazene, neumyte ovocie mi pride ako ten najmensi problem😂. A nie….ovocie si umyvat balenou vodou nemusis, ani nevidm kde by si to asi tak robila. Doplnanie minibaru zalezi od hotela.

adamadent
2. aug 2024

Ovocie som deťom zobrala po 1ks vždy ráno na raňajkách umyla na izbe balenou vodou a dala na desiatu na plazi. Keď bolo vyložene v plážovom bare tak aj to som umyla balenou vodou. Keď chcela ovocie v jedálni napr broskynu osupala som ju.

autor
2. aug 2024

Ďakujem, tiež to vidím tak,že aj napriek zákazu a neustálym upozornenia si moje deti aj vody kde- tu lognú a ovocie bude proti tomu asi nič 😅 samozrejme, robíme opatrenia (probiotiká, vitamíny...), zbytočne nad tým nestresujeme,len ma to zaujalo pri viacerých témach...veru, škoda by bolo to ovocie nevyužiť...to by fakticky už človek musel asi aj taniere a príbor umývať balenou vodou...

petamich
2. aug 2024

My sme tento rok s 3-rocnym riskli uz aj Egypt a ani tak som neumyvala a v pohode 🙂 a co ten tiez popije vody z bazena 😅 podla mna to bude v pohode, peknu dovolenku

autor
2. aug 2024

@petamich ďakujeme 🙂

11bodka11
2. aug 2024

Ja som mala v Turecku crevne problemy

thereisabear
2. aug 2024

Ovocie som neumývala a normálne každý deň brala so sebou a nebol žiaden problém.

dada13288
3. aug 2024

No obzvlast detom by som umyvala, lebo turci pouzivaju tu ich vodu na varenie aj umyvanie. Tento rok co sme boli turecku mali skoro vsetky deti problemy. Jedna rodinka zaplatila az 500 € za infuzku. Ja som dodrzala zasady, celkovo sme jedli len banany, deti jablka ked chceli asi 2x a vyberala jedla, kde neisla voda a pohode.

xckaretxxx
3. aug 2024

Ak máš predsudky voči Turecku, radšej ostante doma a jedzte zdrave ovocie z Kauflandu.

bluemoon24
3. aug 2024

My jsme byli v Turecku letos, jedli jsme vsechno, pili napoje s ledem, atd. a nikomu nic nebylo. A co me prekvapilo, v nasem hotelu bylo dovolene vynaset jidlo, delali to tak vsichni, coz bylo fajn, nemusela jsem premyslet, co dam synovi na svacinu :D

katkaseiner
3. aug 2024

@dada13288 cize nemala poistenie, vsak? Keby sa poistila, za infuzku by neplatila nic. Mozem sa spytat v akom rezorte ste boli a kolko * mal? V Turecku sa mi nikdy nestalo ze by sme mali v 5* problem...a to sme jedli fakt cokolvek

baumka
3. aug 2024

V dobrom hoteli dbajú riadne na hygienu a ovocie nemusíš umývať. Ak sa bojíš, tak všade je po ruke vo flašiach pitná voda a môžeš si ho prepláchnuť. My sme práve v T. a jeme hrušky, broskyne, marhule, nektarinky .....aj bez umývania. Ale najradšej máme melóny, tie mi proste k Turecku patria a tie sú už nakrájané, ošúpané, tak si ich určite dajte. Je to fajn ovocie v horúčavách, keďže má dostatok vody v sebe. Skôr ak by ste šli na trhy, tak tam si to kúpené ovocie radšej umyte.

dada13288
3. aug 2024

@katkaseiner ze nie je problem... Od alanyii po laru je problem a v lare su ine pecky hotely. Vracali sme sa 26 a ked sme tranzitom pocuvali tie pribehy amen. Kazdy bol 5*, nazvy neviem. Od hnaciek po vracanie, dospely aj deti, ze vraj len balenu vodu pili ... No ale nevedia zasady, ze ovocie sa stale umyva, lad v alkohole urcite nie a tak isto nejest polievky, nikdy nevieme v akej vode sa varila. Potom su uz take extremy, ze cajiky na trhu pili... Ja som sa poucila ako 16 rocna ( pred 15 rokmi) a to co som zazivala fuj a to som jedla nealko mochito vypila z plazoveho baru. My sme boli v Alba Queen v Side a do turecka som uz sla 5x a som spokojna so sluzbami stale, len dodrziavam pravidla. Ta rodinka bude mat na Slovensku vsetko preplatene ale museli zaplatit na mieste 500 €. Mozno to je len odolnostou organizmu ci vstrebu takuto vodu, ale ja davam velky pozor. A hej taka mini zasada .. nezrat ako keby sme nikdy nejedli.

slavomira236
3. aug 2024

Prave sme sa vratili sice z cypru a brali tam detom ovocie ma izbu bez problrmov. Jablka slivky banany broskyne. To iste v bulharsku nikto to neriesil. Teraz na cypre som im oplachovala ale dovod ze lydia to brali do ruk..nie koli vode s ktorou umyvali

susitko
3. aug 2024

my deti...9r, 6r a 11mesiacov...jedli vsetko normalne.pretoze to co popili v bazenoch...to rovno mohli aj to ovocie zjest bez umytia🙈🙈🙈. a tendencie davat im pit balenu vodu zlyhali hned ako prvy den dcera lizala vodu zo spinavej podlahy okolo bazena.amen

domiklik
3. aug 2024

@petamich v akom hotely? Dakujem

petamich
3. aug 2024

@domiklik v Egypte?

domiklik
4. aug 2024
petamich
4. aug 2024

@domiklik Jaz Almaza, Marsa Matrouh