Osvedčilo sa vám cestovať s deťmi na noc?

3nikus30
1. júl 2022

Ahojte 🙂
Osvedčilo sa vám cestovať s deťmi na noc? 🤔 Prípadne tie ktoré máte už skúsenosti o koľkej ste vyrážali? Ideme prvý krát tak neviem čo by bolo lepšie. Cesta má trvať 7 hodín,uvidíme no,ideme v pondelok. Vďaka za rady 🙂

patka06
1. júl 2022

Vždy sme chodili na noc, cca o 22.00, 3/4 možno aj viac cesty dcéra prespala, takže ideálny pokojný presun.

dundulica
1. júl 2022

my sme nikdy nešli v noci, vždy okolo 5 ráno

anjelicek26
1. júl 2022

Ja vzdy chodim v noci, mame to 8 hodin +/-... kvoli hustej premavke, teplu, deti spia, vacsinou sa zobudia az po prijazde a mne soferovat potme nevadi...

boldo87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kristella
1. júl 2022

@3nikus30 Ahoj. My vždy skoro ráno, odkedy máme malého. Na noc nie a to z dvoch dôvodov - jednak je to oveľa nebezpečnejšie v prípade nehody, prudkého brzdenia atd., keď dieťatko v aute úplne uvoľnene spí. Takže my všeobecne nemáme s mužom radi, keď junior po ceste kamkoľvek spáva, odkedy nemá sedačku-vajíčko. A druhý dôvod - dieťa po nočnom spánku relatívne fresh a my s mužom rozbití a nech sa páči, fungovať celý deň, keďže syn od cca 2 rokov cez deň proste nezaspí a ešte by bol isto aj mrzutý, kedže spánok v tej jednej polohe v sedačke tiež nebude kto vie čo na oddych. Ten druhý dôvod je samozrejme individuálny.

simsalabim
1. júl 2022

Chodili sme na noc, kym mala najmladsia cca 6. Potom sme uz zacali odchadzat nad ranom - aj kvoli nam samym, vekom uz nevladzeme neprespat noc 🤷‍♀️

sapetka
1. júl 2022

My vyrazame zvycajne skoro rano. Najdlhsia cesta 1400km. Na noc by som nesla ja osobne lepsie sa mu cestuje cez den a nase dieta to zvlada lavou zadnou

katulienkax
1. júl 2022

Deti si zvykli na cestovanie cez den a áno načo je dobre nočné cestovanie že dieťa sa vyspí, rodičia na druhý den rozbití a treba sa naplno venovať deťom. Iné je keď si človek môže potom cez den pospať ináč je to nafigu

luccija
1. júl 2022

@3nikus30 rano 04,05 ja som chcela, aby muz spal v noci

sense
1. júl 2022

Vyrážali sme 19.30-20.00, keď sme mali cestu 1000km, teraz ma. Dcéra 9 keed mame 5-6hod cestu tak vyrážame. Cca 4.00-5.00 ale záleží kamaj ideme...

julianabelakova
1. júl 2022

@3nikus30 my vzdy len na noc, kedze obom byva zle, idealne nam je vzdy na spanok, dam kinedryl a modlim sa, aby spali. Lebo v aute sa nemozu ani hrat, ani jest, len spat

marca12
1. júl 2022

@3nikus30 chodime okolo 22-23 a nam to tak vyhovuje. Nie je tak horuco,cesty prazdne,ziadne kolony. Deti sa vyspia

a_adamcova
1. júl 2022

Išli sme v noci. Úprimne, pre nás to bolo hrozné. Deti síce spali, ale pre nás bolo ťažké byť celú noc hore a potom na druhý deň celý deň fungovať.
Tentoraz ideme nad ránom okolo tretej, štvrtej.

mikadooo
1. júl 2022

@3nikus30 áno, nám sa to osvedčilo, deti spali, žiadne cikať, kakať, som hladný, smädný, nudím sa, je mi zle, robia mi zle, jašenie, grcanie, rev. Akurát my (rodičia) sme boli celkom dolámaní, ale tak na striedačku sme nejak dospali v ten prvý deň.

vroni
1. júl 2022

Môj syn asi do dvoch rokov nenávidel jazdu autom a jacal celý čas ako siréna. Tak sme raz vyskúšali ist na noc, aby spal. Po šiestich hodinách zuriveho vrieskania sme pochopili, že potreba spánku je u neho nižšia než nenávisť k sedeniu v aute. Takze chodíme normálne za dňa. Okolo dvoch rokov to prešlo samé a odvtedy dáva jazdu autom úplne v pohode.

matkahelka
1. júl 2022

@3nikus30 zavisi od toho kam cestovat. ak ides k rodine, ktora po prebdenej noci rodicov dieta "preberie" do starostlivosti, tak ano ist v noci. ak vsak idete na dovolenku, tak urcite nie. po prve, nikde sa neda ubytovat rano, ale az poobede. a byt od skoreho rana niekde na plazi ako bezdomovec a cakat na ubytko je pre mna uplne neprijatelne. nam sa 3 roky dozadu v HR stalo, ze zrazu dieta na plazi zacalo plakat, ale strasne. uprostred plaze, asi 4rocne dievcatko. stratilo sa rodicom. boli to slovaci, obaja zadriemali presne tak po presoferovanej noci na plazi.dieta vyspate, oddychnute, hladalo musle a rodicia zaspali a zrazu dieta bolo asi 300m od nich. pokojne sa mohlo aj utopit. my chodievame vzdy nadranom, cca o stvrtej.

guiseppinka
1. júl 2022

@vroni toto mi pripomenulo kamosku, ked sli tiez raz na noc a vravela, ze cesta bola masaker... Malemu vadili svetla na ceste a prereval im celu cestu... Ze mysleli, ze sa zblaznia...

Na dovolenku vyrazame nad ranom, okolo druhej/tretej. Dlhe vzdialenosti absolvujeme bezne a 7 hodin je akurat cesta k nasim... Realne nam to trva sialene dlho, lebo vzdy u niekoho spravime prestavku a su to aj 2 3 hodiny🙈😂 ale vacsinou ideme bud poobede po robote alebo rano po ranajkach... V pondelok by som ai len dala bacha na to, aby som velke mesta obisla bud pred alebo po case, ked sa vsetci valia do roboty...

amelie2017
2. júl 2022

My chodime nad ranom, aj pred detmi, aj s detmi. Muz ide spat skor, tak je na cestu vyspaty, deti este relativnr ospale, takze potrebuju dospat a prve 2-3 hodinky zaspia. A ked cestujes dlhsiu trasu mal by si stat kazde 2 hod. A nasa dcera bola taka, ze ked auto zastalo, hned bola hore. Takze lepsie cez den, ako v noci.

oktoberka
2. júl 2022

Ja som nikdy nezvládala cesty nadránom,vždy mi bolo veľmi zle celou cestou už potom. Deti sú asi po mne.
Čiže vyrážame okolo 21:00.
Keď príde nejaká speci soferska kríza,zastavíme na pumpe na chvíľu,predriememe.
Nikto ti zaručenú radu nedá.
Ty poznáš seba najviac.
Píšem seba,lebo deti cestu dajú. Ale pokiaľ tebe bude zle,tak to rovno môžete zabaliť.

akvi
2. júl 2022

@3nikus30 my sme sli s 3 ročným na noc a ako to dopadlo? Nespal! Pritom v aute vždy spával, ale asi bol tak rozrušený zo všetkého, že proste nespal. Skoro nás porazilo 😅 Potom sme nad ránom robili dlhšiu prestávku, šofér si zdriemol a ja s 3rocnym chodila po tom odpočívadle hore dole, vybluta a unavená a decko stále čerstvé 😂 Došli sme na miesto, decko zaspalo a celý deň spalo až do večera. Tri dni sme mu dávali dokopy režim 😂😅 Odvtedy v noci nikdy viac. Chodili sme a chodíme skoro ráno a distili sme, že nám to všetkým viac vyhovuje.

alienkami
2. júl 2022

Sestra chodí z BA do MI okresu s 2 deťmi (teraz 6 a 3r) v podstate cez noc, ale oni odchádzajú okolo 20:00 a príchod majú približne o tej 1:30. To sa stihnú vyspať aj oni do rána. A naspäť rovnako.

anjelik44
2. júl 2022

@3nikus30 my tiez cestujeme do chorvatska nejake rady na cestu späť? Check out ma byt o deviatej , ostat tam radsej unavit dieta naobedovat sa a tak vyrazit?

sono2
2. júl 2022

Keď tak Ist o 20,00 alebo nad ránom
Nie každý zvládne nespat

miky132
2. júl 2022

My chodíme na noc okolo 20-21 deti prespia ak potrebuje tak zastavíme a prespí sa....deň predtým sa snaží si cez deň pospať ...máme štyri deti cestovali sme s troma a je to pre nás lepšie skrz toho že to by bolo kedy tam už budeme vrava môj muž je pokojnejší keď deti spia...a máme aj bábätko...každý to môže mať inak ....ja sa snažím troška prespať aby som vedela okolo nich fungovať vzdy to nejako zvládneme....chodievame až na Brač takže dlhšie

jennifer007
2. júl 2022

@3nikus30 chodíme normálne cez den a to mame 1,5 ročnú a 2 mesačného. S malou sme min. rok pochodili Rakúsko aj Nemecko a všetko cez deň. Spali vzdy vtedy keď mali. Nikdy nebol problém. Oni sa prispôsobia. A je dobre ich v noci budiť? Alebo nad ránom? Podľa mňa nie. Potom cez deň dospavaju a to sa už naruší cyklus.

sundew
2. júl 2022

@3nikus30 plus dieta sa ma po 3 bosniachi so sedacky vybrat,takze ako v noci?

alex666
2. júl 2022

Ja sa pridam k tomu ze celu noc soferovat a potom cely den sa venovat detom je uplny zahul, nie dovolenka. To jedine ze idu s vami aj stari rodicia a ze sa prestriedate 4ia pri detoch, inak na noc iste nie.
My sme teraz na dovo letecky. Maly zvladol let lepsie ako nekonecne cestovanie autom.

ckatka
2. júl 2022

My to riešime tak, že dovolenky mame vždy na "etapy". Prvé prespanie je tak 4-5 hodín od domu. Čiže, ráno sa normálne najeme, umyjeme, dobalime, jeden rodič stráži deti, druhý nakladá veci do auta....všetci sa zatiaľ stihnú vykakat a pod...😂
ideme dve hodinky....spravíme si pauzu, obed, nejaký výlet, oddychneme, ihrisko....A potom ideme ďalšie 2 hodinky a ideme.sa.ubytovat.
Prespime.jednu dve noci, pochodime okolie a ideme.dalej...

V noci treba spať. Hlavne keď máš deti...😂

ninka123
2. júl 2022

Nám sa cestovanie v noci osvedčilo, ale samozrejme negeneralizujem, záleží od naturelu deti.. odchádzali sme cca 22-23, ja som podriemala počas SK a HU, nadránom sme sa vystriedali a spal muž. Raz sme sa vracali domov počas dňa po check oute a povedali sme nikdy viac 😆😉 takže odvtedy zasa len na noc 😃

barb0renka
2. júl 2022

My sme uz skusali na cestu k moru vsetky mozne varianty, ake tu boli opisane. Mame tri deti od 2-11 rokov.
Najviac sa nam osvedcil tento sposob:

Odchod z domu 20:00, jazda do cca 24:00. Cize decka uz vacsinu cesty prespia.
Od pol noci prespime v jednoduchom moteli/apartmane niekde v blizkosti trasy (bookujeme vopred).
Rano hned okolo 6.00 vyrazime dalej na cestu: Vsetci oddychnuti, decka si vedia este chvilku zdriemnut a o 3-4 hodky sme v cieli.