Ospravedlnenie dieťaťa na týždeň zo školy kvôli dovolenke

davmar
25. máj 2015

Poraďte, ako ospravedlniť dieťa zo školy na týždeň kvôli dovolenke. Treba to podať písomne? Budú odo mňa vyžadovať aj doklad ako dôkaz (napr. rezerváciu dovolenky,...) Ďakujem

monicm
25. máj 2015

@davmar informuj sa na vašej škole,na našej sa to musí oznámiť dopredu a v podstate dieťa vypýtať,je ale možné,že tieto interné pravidlá má každá škola svoje vlastné

mima1612
25. máj 2015

U nás v škole to funguje tak, že sa podá písomne žiadosť vedeniu školy.

leteku
25. máj 2015

Ja ked potrebujem uvolnit dceru, kvoli sustredeniam tak podam ziadost riaditelke tak dva tyzdne dopredu. Nikdy nebol problem.

lilke
25. máj 2015

do troch dni moze uvolnit triedny ucitel, viac ako tri dni treba napisat ziadost riaditelovi skoly.

lilimoni
25. máj 2015

Riaditelke/riaditelovi treba poslat ziadost 🙂

sisaha
26. máj 2015

@davmar zalezi asi tiez na ako dlho.. Ja som chcela na tri tyzdne a riaditelka mi to zamietla.

dai
26. máj 2015

@davmar u nas sa tiez podava ziadost riaditelke
@sisaha tak 3 tyzdne je dost... hlavne ak je to vo vnutri roku ( u nas sa este buduci tyzden pisu nejake testy, co pocuvam aj mamy z inych skol tak aj tam este prave tie zaverecne testy pisu, takze im to asi moze vadit... detto si myslim ze deti si zasluzia aj tu oddychovu skolu spoznat - u nas je 3dnovy vylet, sportovy den a aj zaverecne vystupenie s piknikom naplanovane - deti sa nato vsetko tesia - mne by bolo asi aj luto malu v tomto case pytat zo skoly...)

adulla2
26. máj 2015

Ak sa jedná o viac ako tri dni rozhoduje o tom riaditeľ školy, treba písomne požiadať, samozrejme môže žiadosť aj zamietnúť, určite to závisí aj od toho v akom čase chcete dieťa zo školy zobrať (uzatváranie známok a pod.) a tiež od prospechu žiaka. Nemyslím si, že by škola vyžadovala nejaký doklad alebo rezerváciu dovolenky.

sophieeee
26. máj 2015

@davmar napiste ziadost riaditelovi

janulik2008
26. máj 2015

Ked my sme sli na tri dni do tatier tak viem ze mama bola za triednou a tusim ze aj za riaditeľom ... a my sme doniesli so sestrou do školy len vytlačené ospravedlnenky ... ako je to trz neviem

janinah
26. máj 2015

1,2,3 dni riešime s triednou,viac dní s riaditeľom a písomne,nemali sme s tým problém,ale radšej som šla osobne,aby som príp. vysvetlila,prečo je vycestovanie niekam pre nás momentálne dôležitejšie ako škola

bubinko1506
5. jún 2015

nas ked rodicia brali na tyzden na dovolenku, tak ocino isiel za riaditelom, vysvetlil situaciu a hotovo. nikdy s tym nebol ziaden problem, ale tak chodievali sme vacsinou posledny junovy tyzden.