Oplatí sa ísť na Maledivy v auguste, septemberi?

23. júl 2024

Ahojte bola ste niektora v auguste/sept? Ideme na mesiac na sri lanku a rozmyslam ze by sme pridali este oar dni aj tam je to cca 1.5h letu ale neviem ako je tam vtedy s pocasim ci sa to vobec oplari. Dakujem

laurita285
23. júl 2024

Záleží či je šanca, že sa tam dostaneš aj inokedy. Ak áno, nešla by som. Ak je to len jednorázová šanca a príležitosť, tak by som šla.
Avšak ak áhodou vychytáte blbé počasie a hydroplány/lode nepôjdu tak zbytočne budete kempiť v Male, čo je snáď najhnusnejšie miesto kde som kedy bola :D Najhoršie na tom celom je, že ak kvôli počasiu nepôjde napr hydroplán, tak si musíte zaplatiť hotel niekde v male, potom čakať na hydroplán nekonečne dlho kým sa to zas rozbehne... niektorý hotel si aj pýtal za to príplatok akože za "novú letenku" 😀

autor
23. júl 2024

@laurita285 fiiiiha no ja som mala v plane tak na tyzden 10 dni ked uz som tak blizko... Ale ak je to ako pises tak asi si o to viacuzijeme tu srilanku a tam mozno inokedy.... Povodne sme ram ani neplanovali ist chceli sme letiet najprv colombo potom divy potom domov alebo naopak (letenky by nas stali cca rovnkako)...
Kedy ne tam potom najlepsie ist? Jazdia tam aj trajekty medzi ostrovmi alebo ako to je? Dakujem

laurita285
23. júl 2024

Najlepšie je vyraziť december-marec, aj november je ok, prípadne apríl. Iné mesiace by som nešla, je to príliš drahá lokalita na to aby človek riskoval s počasím.
Existuje aj "trajekt" je to miestne ferry, ide cca 1x za deň, cesta potom na nejaký domáci ostrov trvá tak 2-6hodín. Stojí to približne 2USD. Potom existuje aj speedboat pre turistov, stojí cca 50USD, ide cca 2-4krát za deň, záleží aj od domáceho ostrova cena približne 50USD/jedna cesta osoba. (tieto varianty sú ak hľadáte low cost dovču)
Čo sa rezortov týka, tam ide hydroplán alebo aj rýchločln vždy keď sa "naplní" resp. keď ťa potrebujú do toho rezortu dostať, priemerný čas čakania na transfer je tak 2h.
Rýchločln chodí na rezorty, ktoré sú blízko Male, cesta trvá potom tak 20min až 1h. Zvyčajne stojí medzi 150USD-400 USD osoba spiatočne.
Hydroplán hodí do rezortov, ktoré sú dalej od male, cesta trvá tak 20min až 50min, stojí od 360USD do 1500 usd spiatočne osoba.

autor
23. júl 2024

@laurita285 super dakujem moc 🙏💙

guudy
23. júl 2024

My sme boli aj vo febr. aj v auguste.
V auguste boli vlny. Niekedy aj dost velke. Kazdy den sprchlo/letna burka, ale to tak na 5-30 min. Nezabudni, ze hydroplany lietaju len za denneho svetla. Vlny im az tak nevadia. Na letisku v Male su hydroplany v zatoke. Celodennu burku sme nezazili (boli sme 2 t).

Ja by som si na vasom mieste pokojne odskocila zo Sri Lanky 🙂

laurita285
23. júl 2024

@guudy hydroplánu síce vlny nevadia ale počas lejaku nejdu nikdy 😀

guudy
23. júl 2024

@laurita285 ako som pisala, lejak trval max pol hodinu ;)

kiki68
23. júl 2024

Urcite ano, tam mas cely rok krasne, v lete je vraj horsie pocasie, ale dva krat som bola v lete a jeden den mrholilo a dalsiu dovcu jednu noc prsalo. Inak super