Ahojte, zakladam tuto diskusiu napriek tomu, ze o Chorvatsku je tu vela tem, ale je velmi neprehladne v tych vseobecnych temach hladat konkretne informacie. Dufam, ze mi ju admini nezavru.
Chystame sa zaciatkom augusta do Omisu, ak vsetko klapne ako ma. Budeme byvat v dome, cize si budeme ciastocne aj varit. Mali by sme ist 2 rodinky s dievcatkami vo veku 26 a 21 mesiacov. Bola by som rada, keby ste mi napisali nejake uzitocne rady, kde sa da dobre nakupovat , najest sa prip. tipy na nejaky vylet, zabavku pre deti, alebo nieco, co Vas zaujalo, co si vsimnut, comu sa vyhnut a pod. Alebo aj nejake uzitocne rady ohladne cesty, ako sa najjednoduchsie dostaneme do ciela 😀 (mame v plane ist na noc, aby deti spali - dufam, ze to nebude len zbozne zelanie 😀 ) Dakujem 🙂
@rebeka25 - juj, dakujem, si ma potesila pozitivnou informaciou, ktore zatial prevazuju (z toho, co som citala na nete a pocula od znamych) 😉 Pani, ktora nam to vybavuje, dokaze zabezpecit aj vylety, robi to len pre znamych, takze snad t bude OK. Ten BOL jej spomeniem a opytam sa na to. Dakujem za tip 😉
@katrinka8 aj v tejto téme je dosť popísaného o Omiši,len je to na dlhšie čítanie 😉 https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici/dovolenka-s-dietatom-v-chorvatsku-2/
@bodka13 - dakujem za info 😉 My ideme cez jednu znamu, ona nie je CK, takze za nas nic vlastne neinkasuje (ma manzela Chorvata, cez leto su tam), cize ona by nam len poradila, kde sa to da vybavit 😉 Ale vlastne uz viem 😀 Ja este neviem, ci byvame v Duce, ale asi hej. Budeme v takom domceku, povedala, ze to nie je centrum mesta, videla som to len na takej mapke z vtacej perspektivy - podrobnosti sa dozvieme v najblizsich dnoch. A to Duce je nieco ako miestna cast Omisu? Lebo som to celkom nepochopila (kukala som aj tu temu o Chorvatsku, ale bolo to velmi na dlho - hladat info speci o Omisi) - resp. aky je rozdiel medzi plazami v Duce a v Omisi - meste? Je vobec nejaky? Citala som par recenzii, ale tiez mi to vela nepovedalo...
@katrinka8 hej Duće je časť Omišu,akoby predmestie...z Duće do Omišu je ešte 2km ,dá sa ísť aj pešo-nám chalani nechceli toľko chodiť, a pravdupovediac ani mne sa nechcelo,ešte tam áno no späť ma už boleli nohy od motania sa po meste 😀 😀 😀 ...sú tam pieskové pláže ...my sme chodili len v Duće,bývali sme 40m od pláže ...v pohode som si dala variť a odbehla do mora 🙂 bývali sme nad takou turistickou kanceláriou(turist biro) bolo pri nej parkovisko...táto fotka je fotená z dvora ,iba sme prešli cez cestu ,pár schodov dolu a boli sme na pláži 🙂 ...keby niečo ,kľudne sa pýtaj 🙂
@bodka13 - no skoda, ze neviem presne, ci to ideme do Duce... My budeme byvat od piesocnej plaze cca do 15 minut pesi, ale vraj pri dome je do 5 minut pesi aj malicka kamienkova plaz. No sama som zvedava 😀 Vy ste boli riadne blizko 😉 Tie 2km nie su tak vela, ked je to len prechadzka, ale neviem, ci zrovna po celom dni 😀 Mal aby mi asi tolko nepresla, ale tak kocik to isti 😉 Mozno nakoniec budeme chodit autom, to sa este uvidi. Ked som kukala na tu mapku letecku, tak tam mi to vyzeralo podla Tvojho popisu ze by to mohlo byt Duce. A byva tam vela ludi na plazi?
@katrinka8 nedá sa ti tá mapka dať sem ako fotka 😕 ...aj my sme chodili autom,zaparkovali sme pri nákupnom centre Studenać(sú tam veľké potraviny CBA a na poschodí butiky) a odtiaľ pešo do mesta 🙂 ...tam kde sme boli my tam nebolo veľa ľudí,mali sme to ako súkromnú -vždy tí istí ľudia,celý deň sme si tam nechávali karimatky a plachty na ležanie
@bodka13 - http://abhcroatia.wordpress.com/2012/02/02/omis... na tej prvej leteckej fotke by to malo byt cca pod tou skalou (ak som to nedomotala teda)
@bodka13 - no veru, som uz strasne zvedava a taka "nabudena", po prve preto, ze sme teraz 2 roky neboli pri mori, lebo mala sa narodila v lete, potom dalsi rok sme uz nestihli vybavit a po druhe preto, ze som v Chorvatsku este nebola a tak sa na to uz tesim, ze zase nieco nove (moja srdcovka je sice Spanielsko - nielen ako dovolenkova destinacia). Trosku sa obavam tej cesty, ako to mala zvladne, resp. ci zaspi a hlavne toho, aby sme stastlivo dosli. Ale tak snad sa to vsetko vydari 😉
@bodka13 - len tak pre zaujimavost, kukla som to este raz na nete + fotky, co mame od susedov, ktori tam chodia a zistila som, ze Duce je presne na opacnej strane 😀 Ked kukas na Cetinu od mora, tak my budeme napravo od Cetiny, Duce je nalavo 😀 ale ta plaz, ktoru tam maju susedia nafotenu, vyzera fajn, nie je ani preplnena - resp. nevyzera, a to chodia v sezone. Len je tam iba 1 restika, sa mi zda...
A v Duce je aky piesok na plazi? Ako tuto? A ako to tam vyzera s restikami? Ci by sa nam tam oplatilo sem-tam zajst autom (pre zmenu prostredia, kvoli jedlu a pod.) A ake more je tam? Niekde som citala, ze trochu chladne kvoli tej Cetine...
Este pridavam 1 foto, kde je vyhlad z balkona 😉 Prepac, ze tolke otazky mam...
@katrinka8 piesok je všade rovnaké ...viem,že na tej strane ako je Duće sú nejaké reštaurácie,pizzérie aj bary ...ale koľko a aké sú kvalitné ti bohužiaľ nepoviem,ja som varievala a keď sme boli párkrát na večeru tak v meste v Omiši a to nás chalani vždy zavliekli na pizzu 😀 😀 😀 ...ale tak aspoň raz sa môžete ísť okúpať aj do Duće-je tam aj požičovňa vodných bicyklov,skútrov,balóny,.. ....voda bola minulý rok suprová,teplá ako čajík...ono asi čím bližšie si k Cetine tak je chladnejšia....a vlani sme mali nádherné vlnky,ešte,nikdy také neboli ....mám to tuším na FB
tu je link
http://www.novalja.cz/chorvatsko/letoviska/leto... ....toto je Omiš
@katrinka8 som citala kusok vasej diskusie... 🙂 no, vy pojdete teda do centra omisu, co je fajn - teda podla tych foto co si pridala... boli sme tam 3 roky dozadu🙂
v tom pristave je dlha pieskova plaz vhoédna pre male deti a babicky🙂 cca 100metrov od brehu je stale voda po kolena... 🙂
v duce sme neboli, ale vyzera to tam fajn, my sme boli v nemire - opacna strana od duce, ale tam s malymi detmi asi nie - tam je strkovo-pieskova plaz...
Dobry den citam ,ze sa chystate zaciatkom augusta do Omisu aj my ideme z hlohovca do Omisu odchadzame 2.8 a vy kedy idete?
Tak sa tam potom mozno stretneme odchadzame druheho v noci a ideme sem :Željko Sorić
Milana Marušića 16
21310 Omiš
Hrvatska a vy kadial pojdete po dialnici cez madarsko ,ci na csornu?
@dado01 - ja este nemam zapisanu adresu, kam ideme 😀 Vybavili nam to dobri susedia, chodia uz niekolko rokov cez znamych, tak nam doporucili 😉 Pani, co nam to vybavil,a je Slovenka, jej manzel je Chorvat, su velmi zlati obaja - ochotni, mili, prijemni ludia 🙂 Oni ziju na Slovensku, ale na leto chodia do Omisu. Takze keby sa nahodou nieco prihodilo, ma nam kto poradit, pomoct. Oni inak maju v Omisi aj bar na plazi, vola sa Livingstone 🙂
Cestu este nemame naplanovanu presne, ale cez Madarsko pojdeme. To je manzelova starost 😉 Ideme aj s kamaratmi, maju tiez dcerku vo veku nasej. Planujeme ist na noc tiez, 31-ho jula, kedze mame ubytko od 1. augusta. Vy idete dialnicou? My mozno ani nie - ideme v strede tyzdna, takze cesty asi plne nebudu. Ale isto neviem.
Tak my pojdeme asi na Komarno potom Székesfehérvár na dialnicu okolo Balatonu a po dialnici ,az do Splitu mame dve deti 9 a 2,5 r tak sa mozno aj stretneme v tom bare Livingstone ak to tam najdeme
Odporucam vylet lodou na BOL naderne miesto. Omis je ako stvoreny podla mna na dovolenku s detmi je to tam kludne, malicke. Co sa tyka nakupovania, je tam nasa CBA -cka 🙂)))