OMIŠ - Duče

zirafa112
9. mar 2024

Ahojte, máme zaplatenú dovolenku v auguste v Duce. V podstate sme na konci obce Duce a na začiatku Omišu. Chcem sa opýtať, aké výlety s deťmi odporúčate? Napr. dá sa ísť aj autobusom do Splitu? Budem vďačná za akékoľvek rady spestrenia dovolenku. 😁☺️

4stanka4
9. mar 2024

@zirafa112 my sme chodievali do Omišu a do Splitu sme šli autom (s detmi aj bez) bolo to pre nás pohodlnejšie. Je tam kúsok od centra veľké parkovisko, tam sme nechali auto a šli do mesta, na trh, zmrzlinu atď. Do Omišu sme chodievali večer na prechádzku a na večeru, da sa tam ísť prejsť hore na vežu alebo potom sú tam malé loďky ktorými sa dá ísť na plavbu do Radmanove mlinice, tam vás vysadia- potom je tam hodinu alebo 2 voľný čas keď sa tam môžete najesť alebo prejst a potom naspäť do Omisu

4stanka4
9. mar 2024

Ešte mi teraz napadlo ze sa da ísť pozrieť aj do Starého Duće (tam sme neboli, vraj je tam veľa hadov podľa domacich). Potom vieš ísť aj na výlet loďou z prístavu v Omisi na ostrov Brac - tam je program na skoro cely deň je rám možnosť viacerých alternatív.

familytravel
11. mar 2024

Autobusom sa určite dá vybehnúť do Splitu. Tam si pozrite staré mesto, Diokleciánov palác, prejdite sa po promenáde a prístave. Veľmi zaujímavá je galéria Jaman Art. V Splite je aj múzeum Game of Thrones, ak ste pozerali seriál.
V Omiši si určite nenechajte ujsť plavbu po rieke Cetina. Ak máte radi adrenalín a máte väčšie deti, dá sa objednať aj rafting, prípadne absolvovať Zipline.