Ahojte,bol tam niekto v Chorvátsku?Aké to tam je? Dik
Chladnejšie more, rieka tuším Cetina ho ochladzuje.
V Duče pláž taká kamienková, so stromami, netrebalo slnečník, na ježkov sme nenatrafili.
Ako bolo tam celkom v pohode, z Duče pekná pol hodka prechádzka do Omišu, odtiaľ loďami na výlety sa dá ísť. Ja som bola na zlatej ihle ( zlatnyj rad či také čosi ).
Duče (r.2010) Plytký pozvoľný vstup do mora, ale more studené, lebo ústi blízko rieka Cetina, ktorá tečie z hôr. Ale boli sme ju jeden deň splavovať a bolo to super (4 hodiny splavu s kúpaním pod vodopádmi, v jaskyni, skákanie zo skaly, krásna príroda okolo, ponuku na splav sme našli pri nákupoch v Omiši). Rybí trh v Omiši tiež super, každý večer sme si grilovali ryby. V Duče popri pobreží jedna hlavná cesta a potom domy hooodne do kopca. Za domami kopce a pohorie (Biokovo?), kam sa dá spraviť krásna túra až po hrebeni, úžasné výhľady na more, úplne hore kaplnka, po ceste skalné útvary, zašité dedinky... Len treba v teple veľa pitia zobrať. Boli sme tam zrovna keď Chorváti oslavovali osamostatnenie, tak aj veľké oslavy na pláži s jedlom a pitím sme zažili. A domáci pán u ktorého sme bývali nás zásoboval domácim olivovým olejom a orechovicou. Aj na pivko sa dá zájsť, aj šnorchlovať. Aj keď to nie je celkom ideálne miesto, užili sme si to.
Ok takže nič moc a kde v Omisi teda? S deťmi? Dik
@lily14 my sme boli cca 15km od omisu a teplejšie more som v Chorvátsku nezažila, súkromná čistá pláž atď ale ... Bola to ako keby dedina a večer sme vždy museli ísť autom do Omisu, mne sa páčilo v Baske vode kúsok nižšie, večerný život že je sa kde prejst, možnosť výletov všade , ešte sa mi páčilo hrozné v zadare ale hrozné chladné more bolo
Ja som bola v Omiši, nám sa tam páčilo, lebo sprchy zadarmo, príjemná piesková pláž - pre nenáročných... ale more studené z Cetiny. Aj my sme boli "splavovať", ale to bola len taká light plavba vyhliadková - vyhliadky však pekné... Určite odporúčam ísť nižšie - napr. Baška Voda, ale to je tam hlava na hlave...
@mischumischu a to počuť z tej cesty auta? A kde Baška voda nemáte tip? Dik chceme ísť s s 8 a 2 ročným preto tam že piesková pláž
5 min jazdy autom za Omišom sú prekrasne dedinky - Lokva Rogoznica, Mimice, Marusici....poloprazdne ciste plaze, tyrkysove more....do Omišu na skok aj kazdý den...nedaleko Brela, Makarska...
@mackoromanocka my sme.boli v tej lokve rogoznice, ako som písala najteplejšie more ale som zažila ale absolútne sa tam nieje kde prejst , ani chodník tam nieje žeby clovek zašiel napeso,všade autom
@mackoromanocka Súhlasím so všetkým 🙂
@mackoromanocka pieskové?
@lily14 - no je to ďalej, to je pravda, ale pláže pieskové sú isto, každý deň ich čistia, aj so spojeným zázemím (čisté bezplatné WC, sprcha, pitné fontánky, detské ihriská a preliezky na pláži...) a všetky majú modrú vlajku + voda teplá, pozvoľný vstup do mora. Daň za piesok je nepriezračné more, ale čistota je vďaka modrým vlajkám zaručená.
@didi2102 ano to je sice pravda,my sme bývali v Lokve, aj do marketu sme chodili autom, lebo premavka hustá a s deckom ist bez chodníka nie je bohvie čo..:D.. my sme chodili do omišu takmer kazdý den, autom chvilocka, pripadne po veceroch sme isli do miestnej restiky, alebo vinko na plazi, mm chytal ryby..obden sme menili miesta - Mimice, Brela, Makarska, Pisak, Baška...
@lily14 pisekove nie, tie boli pred Omišom - Duče, ale podla mna su otrasne, nepacilo sa mi tam - boli sme to kuknut, aj v omisi podla mna plaz otras, ale kazdemu sa paci nieco ine.
@lily14 áno,boli sme. Špinavá piesková pláž plná cig.ohorkov,more 20 m od cesty-auta za hlavou nonstop, málo možností kde ísť...za nás, je to šopa.