Omiš a Duče

lily14
21. apr 2022

Ahojte,bol tam niekto v Chorvátsku?Aké to tam je? Dik

lucimax
21. apr 2022

@lily14 áno,boli sme. Špinavá piesková pláž plná cig.ohorkov,more 20 m od cesty-auta za hlavou nonstop, málo možností kde ísť...za nás, je to šopa.

zalka
21. apr 2022

Chladnejšie more, rieka tuším Cetina ho ochladzuje.
V Duče pláž taká kamienková, so stromami, netrebalo slnečník, na ježkov sme nenatrafili.
Ako bolo tam celkom v pohode, z Duče pekná pol hodka prechádzka do Omišu, odtiaľ loďami na výlety sa dá ísť. Ja som bola na zlatej ihle ( zlatnyj rad či také čosi ).

len_leninek
21. apr 2022

Duče (r.2010) Plytký pozvoľný vstup do mora, ale more studené, lebo ústi blízko rieka Cetina, ktorá tečie z hôr. Ale boli sme ju jeden deň splavovať a bolo to super (4 hodiny splavu s kúpaním pod vodopádmi, v jaskyni, skákanie zo skaly, krásna príroda okolo, ponuku na splav sme našli pri nákupoch v Omiši). Rybí trh v Omiši tiež super, každý večer sme si grilovali ryby. V Duče popri pobreží jedna hlavná cesta a potom domy hooodne do kopca. Za domami kopce a pohorie (Biokovo?), kam sa dá spraviť krásna túra až po hrebeni, úžasné výhľady na more, úplne hore kaplnka, po ceste skalné útvary, zašité dedinky... Len treba v teple veľa pitia zobrať. Boli sme tam zrovna keď Chorváti oslavovali osamostatnenie, tak aj veľké oslavy na pláži s jedlom a pitím sme zažili. A domáci pán u ktorého sme bývali nás zásoboval domácim olivovým olejom a orechovicou. Aj na pivko sa dá zájsť, aj šnorchlovať. Aj keď to nie je celkom ideálne miesto, užili sme si to.

lily14
autor
22. apr 2022

Ok takže nič moc a kde v Omisi teda? S deťmi? Dik

didi2102
22. apr 2022

@lily14 my sme boli cca 15km od omisu a teplejšie more som v Chorvátsku nezažila, súkromná čistá pláž atď ale ... Bola to ako keby dedina a večer sme vždy museli ísť autom do Omisu, mne sa páčilo v Baske vode kúsok nižšie, večerný život že je sa kde prejst, možnosť výletov všade , ešte sa mi páčilo hrozné v zadare ale hrozné chladné more bolo

mischumischu
22. apr 2022

Ja som bola v Omiši, nám sa tam páčilo, lebo sprchy zadarmo, príjemná piesková pláž - pre nenáročných... ale more studené z Cetiny. Aj my sme boli "splavovať", ale to bola len taká light plavba vyhliadková - vyhliadky však pekné... Určite odporúčam ísť nižšie - napr. Baška Voda, ale to je tam hlava na hlave...

lily14
autor
22. apr 2022

@mischumischu a to počuť z tej cesty auta? A kde Baška voda nemáte tip? Dik chceme ísť s s 8 a 2 ročným preto tam že piesková pláž

didi2102
22. apr 2022

@lily14 keď chcete pieskovú pláž tak možno ostrov Brač, ale je to menší ostrov,my sme chceli chodiť veľa autom aj po výletoch, no tam je ozaj plnka ale dá sa, je to oproti tej Baske vode, veľa atrakcií,pogooglit si

mackoromanocka
22. apr 2022

5 min jazdy autom za Omišom sú prekrasne dedinky - Lokva Rogoznica, Mimice, Marusici....poloprazdne ciste plaze, tyrkysove more....do Omišu na skok aj kazdý den...nedaleko Brela, Makarska...

didi2102
22. apr 2022

@mackoromanocka my sme.boli v tej lokve rogoznice, ako som písala najteplejšie more ale som zažila ale absolútne sa tam nieje kde prejst , ani chodník tam nieje žeby clovek zašiel napeso,všade autom

mischumischu
22. apr 2022

@mackoromanocka Súhlasím so všetkým 🙂

katrinka8
22. apr 2022

@lily14 - do Talianska ste nezvažovali - keď piesková pláž...?

lily14
autor
22. apr 2022

@mackoromanocka pieskové?

lily14
autor
22. apr 2022

@katrinka8 áno ale sme z KE to je dosť ďaleko

katrinka8
22. apr 2022

@lily14 - no je to ďalej, to je pravda, ale pláže pieskové sú isto, každý deň ich čistia, aj so spojeným zázemím (čisté bezplatné WC, sprcha, pitné fontánky, detské ihriská a preliezky na pláži...) a všetky majú modrú vlajku + voda teplá, pozvoľný vstup do mora. Daň za piesok je nepriezračné more, ale čistota je vďaka modrým vlajkám zaručená.

mackoromanocka
27. máj 2022

@didi2102 ano to je sice pravda,my sme bývali v Lokve, aj do marketu sme chodili autom, lebo premavka hustá a s deckom ist bez chodníka nie je bohvie čo..:D.. my sme chodili do omišu takmer kazdý den, autom chvilocka, pripadne po veceroch sme isli do miestnej restiky, alebo vinko na plazi, mm chytal ryby..obden sme menili miesta - Mimice, Brela, Makarska, Pisak, Baška...

@lily14 pisekove nie, tie boli pred Omišom - Duče, ale podla mna su otrasne, nepacilo sa mi tam - boli sme to kuknut, aj v omisi podla mna plaz otras, ale kazdemu sa paci nieco ine.