Oman - začiatok mája

bibg
27. jan 2024

Ahojte boli ste niekto v maji v omamne? Úplne prvé dni? Rozmýšľame nad hotelom fanar. Bude počasie dobre? Teplo nám nevadí skôr monzúny alebo pripadne či už hoteli nezatvárali. Ďakujem

dreamax19
27. jan 2024

@bibg ahoj. my sme boli pred dvoma rokmi zaciatkom maja. Teploty boli dost vysoke, bez zrazok. Tiez sme boli v Al Fanar, uz druhykrat. Predtym rok sme boli v novembri, to bolo lepsie, nebolo tak teplo, ale zase boli o dost kratsie dni, slnko zachadzalo uz niekedy okolo siestej. V maji je slnko tak do osmej. Ale hotel je fajn, obrovsky areal, strava fajn. A ta posledna plaz, kde je otvoreny ocean je naaaaadhernaaa.

bibg
autor
27. jan 2024

@dreamax19 ďakujem veľmi pekne 🙂 a bolo všetko v poriadku? Hotel fungoval na 100% lebo niekde som čítala že už zamestnanci prstami lehatka a tak.

dreamax19
27. jan 2024

@bibg vies co tam je ten problem, ze tam obyvatelia Omana na hoteloch takmer nepracuju, mozmo na nejakych vyssich poziciach, s ktorymi ale ako host neprides do styku. Je to tam samy Ind, Bangladesan a take tie azijske narodnosti z 3.krajin. A oni maju kusok nizsiu pracovnu moralku ako napriklad v Turecku. Stalo sa parkrat, ze sme nikoho nenasli v bare, cakali sme dlhsie na obsluhu atd. Ale nic hrozne. Ja mam napriklad taku taktiku(a tam rovnako fungovala), ze si stale vyhliadnem zamestnanca, pripadne dvoch, v bare, dalsieho v restike, proste na usekoch kde potrebujes a dal som im nejaky baksis, na zaciatku kusok vacsi, 10€ napriklad tam v Omane. a kazdy den vecer 2€, ale az vecer. Za to sa o nas starali celkom pekne. Vo vseobecnosti ale netreba ocakavat take sluzby ako v Turecku, predsa len Oman je stale krajina kde sa turizmus este len rozbieha, dokopy je tam ja neviem trepnem 5 velkych hotelovych rezortov v okoli Salalahu. V podstate mas "exotiku" za dostupnu cenu.

dreamax19
27. jan 2024

@bibg a este ti poradim. Tam zarucene funguje v pase nechat 20eur pre recepcneho, dostanes upgrade izby ked sa im bude dat. Je to ale obrovsky hotel, izieb maju dost. My sme druhykrat mali zaplateny apartman, dal som 50€ a dostali sme este vacsi s virivkou na terase 🙂 to bol celkom fajn bonus.

milanemila
27. jan 2024

@bibg bola som tam aj v tomto obdobi a uprimne uz by som nesla. Monzuny neboli, ale bolo uz velmi vlhko. Vecer sme ani nejedavali vonku, lebo to bolo ako parna sauna. Boli sme tam aj v decembri a to bolo super pocasie.

matkahelka
27. jan 2024

@bibg fanar je vyborny hotel, ale v maji tam uz bude velmi teplo a vlhko, fakt velmi. maj uz nie je ani na dubaj a oman je este juznejsie. boli sme na prelome februara a marca, bolo skvelo. pytala som sa delegatky aj animatoriek, povedali, ze do aprila je to v pohode, od konca aprila je to uz neznesitelne. v cestovatel.skupine tu na mk aj jedna baba pisala, oni boli zaciatkom maja a bolo strasne horuco, na slnku sa uz nedalo byt a voda bola uplna polievka, takze ani kupanie uz nebolo prijemne. a treba mysliet aj na klimu, v interieri maju 19-20 stupnov.uz ked sme tam boli my vo februari, bol to brutal sok pre organizmus- vonku 32 a vo vnutri 19-20.

milanemila
27. jan 2024

@matkahelka presne tak ako pises. V mori sa dalo, ale bazen bol fakt teploty ako ked si napustis vanu doma v zime 🙈 a chladenie bazena tam nemaju ako byva niekde v dubaji.

matkahelka
27. jan 2024

@milanemila my sme boli v dubaji raz na konci septembra- sialenstvo. vonku sa nedalo normalne dychat, co bol vzduch taky horuci a vlhky, moj muz celu dovolenku presedel v interieri pod klimou, lebo len co urobil 5 krokov k plazi, lialo sa z neho. za mna nikdy viac ani zadarmo taketo destinacie v takychto horucavach. vonku 40-42 stupnov, v interieri 20 stupnov, to clovek je rad, ze sa vrati z dovolenky bez choroby.

milanemila
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bibg
autor
28. jan 2024

@milanemila my mame ísť tiež cez Hydrotour 4.5. Skôr sa nám bohužiaľ moc nedá. Esze som uvažovala že to prebookujem na 20.4 ale to už 2 týždne je asi jedno. Môj muž chodí v auguste do Egypta tak dúfam že to bude znesiteľné aj v maji v omane. Chodíme do Turecka v júni a pre nás je tam zima.

milanemila
28. jan 2024

@bibg urcite by som to prebookovala aspon na toho 20.4. Egypt v auguste je nieco ine, tu je problem ta vysoka vlhkost v kombinacii s vysokou teplotou.

natalinka855
6. mar 2024

@bibg my tiež mame naplanovanu dovolenku na 4.5 a presne zvazujem to prehodiť na april.