Ahojte. Ake je prosim vas pocasie v maji v Omane? Je velmi teplo? Pripadne v akom termine ste boli a boli ste spokojne. Dakujem.
@lucia13022023 to je tam ozaj tak teplo uz vtedy? Kolko ma more, vzduch?
@lucia13022023 je tam ozaj tak super ako je ospevovany Oman
prave sme sa vratili a uz tyzden doma placem... chcem ist naspat
@cherill v maji sa tam uz uvarite. uz bude riadne cez 40 stupnov a vlhko, nedychatelne, prijemne len rano a vecer, medzitym budete len v klimatizovanych priestoroch.vlani tu bola podobna diskusia, skus pohladat. my sme boli raz na prelome februara a marca a raz na konci marca. ideal. este do polovice aprila by som sla, neskor uz nie. v maji uz je aj v emiratoch na skapanie a oman je juznejsie ako emiraty.
Mne sa viac páčilo v Dubaji ako v Omane.
Som modrooka blondína s blondavou dcérou a už by som Oman nešla.
@cherill tak za nás áno. Omán je super, radi sa tam vraciame.
@blonde_bella a preco? aj aj, aj moje dcery sme modrooke blondiny a nemali sme jedinu zlu skusenost. oman je na rozdiel od dubaja tradicny, adekvatne tomu sa tam chlapi spravaju. ano pozru sa, usmeju, prehodia kompliment. vsetko vramci velkej slusnosti. nas sa viackrat pytali, odkial sme, ze sme cela rodina taka svetla (aj muz je svetly). dcery si chceli viaceri fotit (uz na letisku po prilete colnici), ale vzdy sa velmi slusne opytali, ci mozu. a po nasom odmietnuti sa ospravedlnili a vzdy vysvetlili, ze to nemysleli v zlom, ale pre nich je niekto ako my "exoticki" a chceli len ukazat v rodine, ake "biele" deti existuju.
@blonde_bella aj nám v Dubaji.Oman nás neocaril ničím
Boli sme minulý rok na prelome apríl/máj. Bolo super. More bolo ozaj teplucke. Ale mne to vyhovovalo. Nemám rada keď mám vliezť do vody, ktorá je studená. A vôbec sa mi nezdalo, že by bolo tak veľmi vlhko, že sa nedalo dýchať, ako som to tu viac krát čítala.
@crazy_lazy
@oliverceky
@matkahelka
@lucia13022023
@zic cez aku cetovku ste boli? Neviem ci kupit teraz, alebo pockat na last minute... ci potom vobec bude...
@cherill cez satur v oboch pripadoch. maju ovela lepsich animatorov ako hydro. my sme leteli z KE a tam boli len 2 terminy, v januari bolo vzdy vsetko vypredane.
@cherill cez Satur... na last minute necakaj, podla mna sa to po covide uz neoplaca (bud nebudu vobec, alebo nebudes moct vybrat ak aj nieco v ponuke ostane)... a Oman ide ako teple rozky...
My konkretne sme mali na first moment velmi dobru cenu (oproti ludom, co kupovali mesiac pred odletom)...
@matkahelka tak ja som mala zlú skúsenosť. V Dubaji som sa cítila bezpečné, v Omane nie
My sme boli začiatok apríla, okolo 33 stupňov . Riadne cez 40 , tam isto nebude. Je tam celoročne teplota okolo 27-34, väčšie výkyvy sú tam neni. Teda , aspoň v okoli salalah, kde sa lieta na dovolenky. Jún-júl - august obdobie monzúnov , ale teplo stále okolo 28 stupňov. Z emirátov sa tam chodia v tomto obdobi schladiť . Treba si pozrieť počasie pre váš rezort, pretože to je úplne iné ako vo vnútrozemí ….
@cherill v tejto casti Omanu (Salalah) nikdy nebude 40º, je to dole pri Indickom oceane, nie pri Emiratoch ako Muscat (hlavne mesto). Vela ludi nema ani paru a potom su prekvapeni. Vobec neznamena, ze cim juznejsie tak tym teplejsie. Maldivy su priamo na rovniku a su tam uplne rovnake teploty v juli aj v januari, cez deñ okolo 30, v noci 27.
Akurat bacha na Marec,
tento rok je ramadan cely marec. Cize zvykne to ovplyvnit all inclusive, môzu byt aj problemy pri vyletoch.
@cherill my sme boli cez Hydrotour. A na last minute by som sa nespoliehala. Oman sa rýchlo predáva.
@cherill my sme zo stredneho Svk a vyslo to teraz na 3 roky naprd. Chcel som Oman v marci( jarne prazdniny, kratsi let ako Zanzibar, Kuba, ci Dominikanska) a ramadan. Posuva sa co 2 tyzdne kazdy rok, cize nabuduce tiez cez jarne ramadan a v 2027 tiez...totalna smola. Az v 2028 jarne prazdniny pre stredoslovensky kraj mimo ramadanu.
Tak sme sa dohodli s manzelkou , ze v 2026 dame najpravdepodobnejsie Dominikansku. Rozmyslall sme i o Kube, ale tam maju same problemy, kto vie, co tam bude buduci rok. Tí Kubanci sa maju tazko.
@cherill za nás je ideál jamuar/február, aj tento rok tak ideme