Ahojte, tie ktoré ste boli v Ománe. Prosím vás, aké mesto mi viete odporučiť, prípadne čo stojí zato pozrieť ?
@a_alexandra_a super, ďakujem, pozerám si to. A so stravou si bola spokojná ? Prípadne máš aj nejaké tipy na výlet, čo by si mi vedela odporučiť, keď to tam už poznáš 🙂
My sme boli cez Hydrotour a majú širokú ponuku výletov, v podstate každý deň vedia urobiť program, len teda si zaplatíš. Nás s manželom vyšiel poldenny vylet do mesta Salalah 140€. Ale ponúkajú napríklad aj prenocovanie na púšti, vylet na tereňákoch do púšte a pod.
Strava bola veľmi dobrá, je to teda obmedzene len tým, že nepodávajú bravčové mäso, ale každý deň bolo kuracie, hovädzie, ryby… prílohy ako u nás, k tomu na vyber kopec zeleniny, koláčov… polievky boli vždy dve, z toho jedna buď vyvar, alebo zeleninová… naozaj sa dalo veľmi dobre vybrať. A navyše sa dalo ísť najesť v rámci all inclusive aj do iných reštaurácii bez toho, že by bolo treba doplatiť.
ak by ste mali auto, odporucam Marneef cave a prilahlu plaz Mughsail, plaze Fazayah, vodopady Raysut (smer Yemen), smerom k mestecku Mirbat je zaujimavy antigravity point, Wadi Darbat, a potom mesita v SLL, zapad slnka v Taqah stoji tiez za to
Mne sa viac pacil Fanar koli tomu ze je to kompaktne bola som tam s 11m babom a urobila dva kroky z izby a bola tam laguna hnet pri hoteli kde bola mega tepla voda ziadne vlny- idealne s babom . More je kus dalej a lehatka daleko od mora no tam sme ani nesli len vecer na prechadzku na molo. Rotana sme boli kuknut lobby krajsie ale tie chatky take roztahane mega velky komplex . Ak idete bez deti tak ok.
Ďakujem baby za vaše skúsenosti 🙂 a kedy sa oplatí ísť teraz apríl/máj alebo v skôr v zime lepšie ?
My sme boli v decembri a bolo 30 stupňov každý deň, stabilne počasie. Teraz pozerám, že je tam 32 a búrky
Ja som bola na prelome april/maj aj v decembri a urcite odporucam ist skor v zime. V tom maji tam bolo extremne dusno a vlhko, zima je prijemnejsia. Za mna je to pomer cena/vykon fajn volba a hlavne je to pohodlny priamy let z BA. Vylety si viete zabezpecit aj mimo cestovky a urcote za lepsiu cenu, ale ked sa vam nechce riesit, tak ako bolo spomenute hydrotour ma fajn ponuku vselijakych.
hydrotour teraz nemá omán v ponuke
@zuzanka.zuzu Mal, ešte aj na začiatok mája,ale už sa všetko vypredalo. Aj Satur.
@milanemila Vy ste si zabezpečovali vylety v Omane sami? Prenajali ste si auto? Dakujem
@a_alexandra_a ahoj kde je presne ta marína, my mame tam ubytovanie, je to daleko od mora ??
@a_alexandra_a nevieš dá sa urobiť aj výlet do Dubaja? Kdesi som čítala, že bol ponuke len ci to nebude minulosť. Išla by som pozrieť, ešte sme neboli 😇
@macka06 Zo Salalahu do Dubaja? To pochybujem, veď to je viac ako 1000 km a skoro 2 hodiny letu
@a_alexandra_a jedna baba písala, že z Dubaja tak boli v Ománe, že sa dalo ale to ešte 2016...daju sa nejaké výlety na nákup prezentov, niečo pre 16r deti? ☺️ Dik
@macka06 na stranke na hydrotour vypisane vsetky vylety, kt oni organizuju vramci omanu
@macka06 je poldenný výlet do mesta Salalah, vrámci ktorého je výlet do oázy, do mešity, k palácu, na banánovú plantáž a miestny trh, kde sú obchody so suvenírmi a obchod s kozmetikou
Boli sme v Salalah Rotana. Za mňa super. Sú 3 vedľa seba - Rotana, Juweira a Fanar, spája ich marina. Boli sme aj vo Fanare, ale za mňa Rotana je lepšia. Je to klasická arabská architektúra, komplex nízkych dvojpodlažných budov, rozmiestnených vo väčšom areáli, takže nezakopávaš o ľudí, nádherná nakonečná pláž, naozaj nevidíš konca, pozvoľný vstup do mora. Fanar je európskejší, klasický hotelový kompex, bary máš hneď pod oknami, cez celý areál musíš prejsť k hlavnej pláži, od lehátok je na môj vkus dosť ďaleko do mora. Medzi hotelmi sa vieš nechať zdarma odviesť takými golfovými autíčkami, pešo je to takou ležérnou chôdzou 15-20 min.
Boli sme na výlete v meste Salalah, v mešite, na klasickom miestnom trhu, aj na banánovej plantáži, či v miestnej oáze. Treba ísť, pekný výlet 🙂