ahojte, prosim vas viem, ze je tu vela prispevkov na dubaj ale predsa len sa vas chcem opytat , kedy by ste odporucali cestovat do Dubaja - zvazovali sme koniec augusta zaciatok septembra ale odhovaraju nas kvoli teplotam deti maju 10 a 5 rokov .
popripade ak niekto bol aj v Omane, tiez kedy by ste odporucali cestovat aj sem ?
budem vdacna za akekolvek rady...
My sme sa pred tyzden vratili z Omanu,so.4 rocnou dcerkou,teploty boli akurat 27,28'stupňov cez den,noc chladnejsia,na dlhe nohavice a rukav,my sme boli Rotana resort,Salalah odporúčam super prostredie,hotel aj pre deti vstup do mora iba piesok pozvollny vstup,piesok prijemny,jemnucky,ockovania nepotrebujes akurat len vodu pit z flasuek a cistit ovocie ,lad nepouzivat
dubaj najlepšie koniec apríla alebo začiatok novembra... a záleží do akého hotela plánujete. ja odporúčam Atlantis The Palm - deti tam majú akvárko, aquapark, služby 100% a ja som dokonca pila z ich vodovodu bez problémov (a pritom som dosť citlivá aj na naše reštaurácie)
Ja som bola Omán 2x na dlhšiu dobu.
1x uprostred marca a teploty cez deň boli okolo 28-30 stupňov a večer bolo príjemne. Okolo 22-23 stupňov.
1x koncom mája a to boli teploty okolo 38-40 stupňov čo mne úplne vyhovovalo 😀 ale pri deťoch asi nie. Aj keď detí tam bolo veľa. A čo sa týka tej vody tak nie sme v Egypte, voda je pitná len nechutí ako naša, to je celé. Preto je lepšie piť vodu z fľašiek. Čiže ani ľad, a pod., nie sú nejaká hrozba. Nie je to Egypt, je to Omán a ľudia o tejto krajine veľa nevedia.
@veroni_21 ja som reagovala nato ze si pisala E oman nue je egypt,s cim nesúhlasím,a ze voda je v omane ok s cim tiez nesuhlasim,nerozumiem tvojej odpovedi pohárikom ,myslim ze si nepochopila co som pisala,a vyvracuam ti ze vsade v omane ti daju flasku s vodou,preto som pisala o vode a lade,ktory sa z danej vody robi. Porovnavaka som.dve uplne rozne krajiny,preto Kuba, nie dve arabske ako ty. Arabske krajiny su vsade rovnaké hygienou,vodou. Písala som.svoj pohlad autorovi povodneho príspevku aby si vedel urobit svoj nazor.
@nellita Arabské krajiny sú všade rovnaké hygienou a vodou? Tu sa bavíme o Ománe. A v Ománe si môžeš kľudne umývať zuby vodou z vodovodu lebo je PITNÁ len nechutí tak "čisto" ako naša. Ale áno je pitná a nepresvedčíš ma o tom, nakoľko som bola na rezorte aj mimo rezort na dome, strávila som tam dlhší čas. A porovnávať, Egypt, Omán, Kubu a iné krajiny nemá zmysel. A v Ománe dostaneš fľašu s vodou hocikde a nie že nie 🙏
Myslim,ze kvalita vody v omane je dost podobna kvalite vody v Dubaji a tam je ta voda uplne v poriadku a pitna. Zila som tam viac ako 3roky,takze vlastna skusenost. Urcite to nemozno porovnavat s Egyptom.
My sme v Dubaji na začiatku marca a v omane začiatok apríla
@zuzanka.zuzu Ahoj, prosím ťa bola si priamo v Atlantis de Palm? Môžem sa popýtať na pár vecí? Mali ste len raňajky, či polpenziu? Aké sú tam ceny jedál (trojčlenná rodina)? Koľko pýtajú v hoteli ten depozit na začiatku? ďakujem 🙂
@vikusjk Chodíme do Dubaja pravidelne na prelome apríl/máj.V Atlantise bol depozit 200 eur na noc a izbu, úhrada embosov.plat.kartou. Mávame polpenziu.
@oliverceky dakujem za odpoved 🙂 Ten depozit teda riadny si pytaju. Ked uz si taka skusena v tom Dubaji, vies dat nejake tips & tricks, co sa oplati, co je najlepsie a pod? Ja som si povedala, ze ked uz Dubaj, tak letiet s Emirates, a teda nieco lepsie, ale nech ratam ako ratam, vychadza to tyzden cez 3 tis. a plus vreckove, co je nemaly peniaz.
@vikusjk Lietame iba s Emirates z Viedne, nocný let tam. Atlantis the palm je super, aj Jumeirah beach hotel, Al Qasr, Mina a salam. Vstup do aquaparkov v cene týchto hotelov. Vstup do Burj Khalifa, najväčšie obchodné domy, lyžovanie v Mall of the emirates, prechádzka na Dubai maríne, plavili sme sa na loďke okolo fontán práve počas vystúpenia, gold souk, spice souk, potom loďkou abra na druhú stranu na textil souk. Boli sme aj na večeri v Burj al arab. Máme krásne záitky.
@oliverceky dakujem za tipy 🙂 A chodievate sami, t.j. sami si bookujete letenky aj hotel, zabezpecujete transport z letiska do hotela, alebo cez niektoru cestovku?
Ahojte, nemate skusenost s Crowne plaza Muscat?
@danbud prosím ked porovnate Dubaj a Oman, ktore je lepsie s 3 rocnym dieťaťom koncom novembra? Dakujem
Ahoj, Dubaj je este aj koncom septembra este velmi horuci, aj 40tky su...my sme boli 1x prelom marec - april - prijemne ale nie moc na kupanie, potom prelom september-oktober - to boli horucavy, more malo 30st, a este raz od polky novembra do polky decembra - vtedy bolo naj, aj ked v decembri uz dost fukalo...za mna naj asi zaciatok az polka novembra 😊