Ahojte, ideme s 15m babom prvýkrát pri more, este sa nepýta na nočník. Čo mávali vaše detičky oblecene na plaži pri mori? Najradej by som bola keby len-tak bez plienky, ale sa bojím že sa pokadí na každom kroku. Mám nakúpené aj plavky, jednorazove plienky, neoprenove nohavicky.
A aké hračky sa vam osvedcili na pláž? A tiež mám dylemu aké lieky treba brať na dofču, také prvej pomoci. Ďakujem za každú radu.
@modrykon12 dobre pravidlo ,ze s dietatom chodte von od 8 - 10:00 .. a 17:00 - do hocikedy. vyhnete sa spaleniu . ak pouzivate opalovaci krem , tak kupuj krem s fyzikalnym filtrom ..nie s chemickym. ak sa vyhnete najvacsiemu slnku , tak krem zrejme potrebovat nebudete .
peroxid vodika
paralen
orenzym
kvapky do oka
Lieky take, ako na Slovensku keby si isla, nieco od horucky, do usi, fenistil kvapky, kvapky do nosa. Ked sa vykaka, nechaj ju behat holu, inac v plienke, do mora v plavkach, klobuk a tielko. Ked bude v tieni, len v plienke staci byt.
@modrykon12 Celotelove plavky. Do toho bud jednorazove plavacie plienky alebo nic. More nie je az take hrozne ako bazen. nasa najmladsia sa do vody nikdy nevytoto. Ona ak pustila, tak mimo vody. Bolo to zvlastne ale zaujimave zistenie. My mame stale na cele telo. Bud dvojdielne alebo jednodielne. Tie jednodielne boli ca. do cisla 86 este s patentkami medzi nohami, cize plienka by sa dala v pripade potreby super vymenit. A holeho by som ho nenechala behat. Cim menej kydas na neho nejakeho kremu, tym lepsie.
@modrykon12 Ideme pri more?? 😮
@fokuska jasnéé, ja som špeci... idem pri more, pri tesco, pri jazero.... ja nechodí k moru, k tescu, k jazeru 😎 v tom komente nevidím žiadnu radu 🤐
@modrykon12 oblecenie- nohavice+tricko s uv filtrom, idealne co najdlhsie rukavy a nohavice. Jednorazove plienky+ plienky na kupanie a striedala som podla toho, ci boli deti vo vode ci na plazi, pri prechodoch (nie jedna plienka na cely den a cas vo vode, ako niektore dokazu). Hracky- staci jedna lopatka, jedno vedierko a dve formicky. A lieky ako klasicka cestovna lekarnicka- lieky proti bolesti/horucke, hnacke a zvracaniu. Zvysok sa da kupit na mieste.
@modrykon12
@beky1813
Radu nemam, len ako pise beky tak mi to nijak raz zdravy rozum nebral, ze co je to za sklonovanie :D ja som naucena na spisovnu slovencinu, tak som nechapala, akosi ocakavam spisovny jazyl vzdy aj od ostatnych :D
@modrykon12 na plaz moji chodili v plavkách, v tom veku sme mali aj taký celotelový overal, v bielych bavlnenych tričkách, froté pončo a normálne plienku. Mne sa nepáči, ak chodia deti po plazi hole. Ani malé do 2 rokov.
Hračky stačí 1 Kýblik a nejaké lopatky, loptička, nafukovacie niečo. A najviac sa im páčili tie, čo si kúpili v stánku priamo na plazi.
Ak idete k moru, kde sú väčšie vlny, zober maly bazenik, kam date vodu.
Overil sa mi aj plážový stan, taká ta mušľa. Ak teda nemáte plazovy servis v cene.
@modrykon12 nikde z okolia PE, PD ?
Kupaci overal s 3/4 rukavmi aj nozkami, ciapku s plachietkou, ktora zakryje krk, a siltom, mne sa osvedcilo mat aspon dvoje na prezlecenie, pri mori zvykne aj fukat, aby ked mu budu zuby drkotat, si ho mohla prezliest a ono sa mohlo kludne hrat v piesku dalej a aj sa clapkat este vo vode ... my sme sa vratili z Bulharska, a fakt ludia tam boli speceni ako raci.... my sme tiez na obed zmizli z plaze, alebo sme si "kupili" slnecnik, a oddychovali sme pod slnecnikom a hrali clovece, tyzden pred odchodom sme zacali uzivat probiotika a nebol niaky problem 🙂
@modrykon12 my sme sa nedávno vrátili z našej prvej dovolenky, bola super, ale mali sme hotel na plazí, tak to bolo všetko easy. Na pláž som bravala kúpaciu plienku, na ňu plavky, mala som aj tričko plavky a striedala som ich, na hlavičku klobúčik, mala som aj taky plážový stan, raz nám tam dcérka aj zaspala, kremík s of 50 a z hraciek hlavne lopatka, krhlicka, nejaký 2 formicky. Ešte som mala také pončo na o sušenie, plávacie koleso a a gumené sandalky do vody. Mala mala 16 mesiacov a dovca top
Ziadne speci plavky sme nemali, ani oblecenie, dobra vec su tie šiltovky s predlzenim vzadu nech mu zakryje aj pliecka a krk, natriet rano ked pojdete k vode, cez obed ist dnu a cca okolo tretej mozte ist zas a znova natriet, nas bol bud v plienke do vody alebo aj holy, nech sa trochu vyvetra, byt aj v tieni aj na slniečku, lopatku, kyblik a bude si hrabkat, mozes mu aj tricko potom obliecť ked sa zda ze uz dosť bolo slniecka, bude chciet behat, nebude v tieni ked to budes tak chciet, a pit hlavne... A kroksiky na horúci piesok
Ja poznam ze Prievidza Bojnice a tam tym smerom rozprávajú tak nasa centrala je v Prievidzi a to stale... Dajte si to pri regal, stretneme sa pri Prior... 😀
@modrykon12 topanocky do vody v ktorych moze byt nonstop na plazi-kvoli kamienkom aj horucemu piesku. Ja som este do lekarnicky pribalila take tie leukoplasty co sa davaju miesto šitia ked mas 1-2 stehy,zn.Omnistrip. poucena to nosim vsade so sebou lebo nas 20m kaskader mal uz 2x rozbitu bradu. A isli sme aj s pubertalnymi detmi takze pre istotu....aj Betadine na dezinfekciu rany
A inak plavky sme nepouzili. Stacila plienka do vody...nechcela som mu na to este džgať aj plavky. Na vrch mal to tricko s UV filtrom a osvedcil sa mi Cien z Lidla-krem aj sprej pre celu rodinu
@modrykon12
My nosime v lekarnicke Betadine, Nurofen, Burow roztok, ocuflash, leukoplasty, fenistil kvapky.
Co sa tyka plavok, myslim ze lepsie su neoprenove ako jednorazove. Starsi syn nosil v tom. Veku jednorazove, mladsia dcerka neoprenove a bolo to o dost lepsie. Oni sa tolko nenapiju vody ako jednorazove a ked su dobre usite, zadrzia aj pripadne kako.
Hracky a vybavu do vody najlepsie nakupit priamo na mieste. Jedine co sme vzdy brali aj berieme su kolieska-rukavniky Cherecks a vyborne rychloschnuce ciapky legionarky s uv filtrom splash about.
Teraz sme pri mori s 16m, ma neoprenik ktory ma faktor 50. Ked prideme a hra sa,ma este plieniu, do mora chodi bez. Vela casu je hola, alebo ma plavky ktore su nepremokave. Nasa kaka vacsinou rano a potom uz nie, takze toho sa nebojim a curat moze kde chce tak ako ostatne deti na plazi. Ak vstane rano skoro, davam ju okolo desiatej spat do kociara na plazi. Ak vstane neskor, idem s nou na izbu na obed,ked sa vyspi ideme potom k bazenu. Ziaden problem. Hracky ignoruje okrem vedierka do ktoreho zbiera kamienky.
perfektná je čiapka tzv. legionárka,čo zakrýva aj krk,aspon dva kusy....ja som dávala plienku alebo plavky a tričko a to tričko aj do vody,cez obed sme šli do domu sa schovať a spať...z liekov-kvapky do očí,teplomer,sirup proti horúčke,antihistaminikum /Fenistil kvapky aj mastičku/,niečo proti hnačke...hračky odtial nevleč,tam kúpiš...klasika vedierko a formičky....nejkupuj plávaciu vestu,tá nadnáša,je to blbosť,kúp rukávniky a takú nafukovaciu vec,čo si do nej dieťa sadne a nožičky trčia do vody a akože pláva a vozí sa vo vode