Nočné cestovanie na dovolenku

19. aug 2022

Žienky, o par dni ideme k moru. Cesta by mala trvať cca 9 hodín a ideme na noc. Moje dieta je veľmi “zive”. Bojím sa ako vydrží cestu, či bude spať, alebo vrieskat trištvrte cesty. Mám polohovateľnú kvalitnú sedačku , ale zdá sa mi to aj tak nepohodlne keďže neleží.
Otázka na vás, či máte vrtké detičky a cestovali ste takto na noc. Rady a typi proooosim 🤪
Sestrička u dr mi poradila kinedril, že vie deti pekne oťapiť. No z praxe počúvam, že ani nie.

ukulela
19. aug 2022

Liekmi by som dieta netlmila cielene. Skor pripravila alternativy ma zabavu, gilm, tablet, hru,.... v sedacke sa par hodin vyspi. Ale 8 to nebude. no my sme kvoli tomu vzdy sli cez den. Deckam sme zastali kazde 3 hodly, pobehali si, potom sledovali v aute rozpravku atd. Ak by sa b noci vytpapi, my by sme ma druhy den po prichode boli s nimi grogy na plazi? To nie, radsej cesta cez den.

autor
19. aug 2022

@ukulela rozumiem, rozmýšľala som aj nad týmto. Že čo ak spinkať nebude lebo sa mu nebude dať. No on vydrží v tej sedačke hodinu pozerať a viac sa hneva. Vonku sú horúčavy.
Fakt netuším čo je lepsie 😩

ukulela
19. aug 2022

Treba dietstu robit animatorlu skratka. Zabavit ako sa da. My sme prvu cestu s rocnym delil8 na 2x s noclahom. 400 +500km , caste prestavky, ihriska, zabava z cestovania.no ninie kaszdy moze pridat 2 dni k vovolenke.

zuzkaa1991
19. aug 2022

Tak my sme boli druhýkrát tak kedze cez den neriskujeme viac ako 2 hod cesty;) takze isli sme v takom case ako by mala spat kynedril som dala tesne pred cestou ako sme odchádzali kedze je jej zle aj ja ho beriem .....nevidim ze by ju to ukludnovalo ;) ale pospala rano minulý rok potahla len do 4hod 🙈 tak som kazala ze ma spinkat alebo ticho pozerať ze iny spinkaju (svokrovci isli s nami) to.mala 3.5r a tento rokpotahla s prestavkou do 7 rana kym sme dorazili

scila
19. aug 2022

My sme tento rok išli prvýkrát s deťmi na dovolenku - v noci ako nám poradili a trojročná spala cca hodinu, potom komentovala tunely, jedla a pod., úplne čulá. Päťročný kvílil, že on chce posteľ, priebežne pospával a vrtel sa pritom ako paragraf. A nadránom sme boli my dospelí totál KO napriek kávam, Cole aj Redbullu.
My sme cestovali 6 hodín, vyrazili sme o 23:00, v cieli sme boli cca o 5. Nikdy viac.

autor
20. aug 2022

No dievčatá , vyzerá, že naozaj bude ideálne ísť skoro ráno trebárs a xy zastávkami 😊 ďakujem za vaše odpovede

anicka176
20. aug 2022

Minulý rok sme išli podobne dlhú cestu, na 3tiu budík, spiace deti preložiť do auta a zvládli sme 😊

sense
20. aug 2022

Do 6r sme chodili vždy na noc okolo 19.00 sme vyštartoval a ráno resp doobeda sme boli v ciel, na svk som to mávali 1000 k našim a 1200 k svokrovcom. Ja chodím radšej veľmi skoro ráno cca 4.30-5.00 hod pokiaľ nejdem sama s dcérou. Do tej 7 ešte niečo raňajky , potom zastavíme, dame si ranajky, potom pokracjume dame si pausu po ďalší 2-3 hodinách a keď nas chytí hlad zák zas pausu.... Cesta sa predĺži ale pre mňa osobne je to menej stresujúce. Keby idem sama tak niekde prespím na pol ceste

sabina230
20. aug 2022

My chodíme vždy na noc, je to omnoho lepšie. Aj skrz vysoké teploty cez deň a aj preto že počas cesty sa dieťaťu treba stále venovať, chcem jesť, chcem piť, chcem cikať. Vždy pred cestou dáme malú vyblázniť poriadne a večer ako vyrazime od únavy zaspí a zobudí sa až ráno. Ale tak záleží aj od povahy dieťaťa

lulu0123
20. aug 2022

Ak sofer zvlada soferovanie v noci, kvoli detom by som sla najradsej v noci.My sme vcera prisli z Chorvatska, 9hodin cesty.Isli sme cez den a bolo to utrpenie.3 deti,obcas aj niekto pospal,ale celkovo to bol horor.Tam sme sli o 4 rano.Take 4 hodiny spali a potom to uz dali v pohode.Rozpravky a pesnicky na tablete nas trocha zachranovali.

autor
20. aug 2022

@sabina230 mám dosť vrtké dieťatko , nikdy sme ale dlhšie ako hodinu a pol nešli. Takze netuším čo od toho môžem očakávať. No stále mi to príde naj ísť na noc, ale bojím sa čo sa týka mikrospánkov ..

autor
20. aug 2022

@lulu0123 toto, že horúco, kolóny. Noc je pokojná a cesty prázdnejšie. Neviem si vybrat kde je viac pozitív. Rozmýšľali sme aj nad alternatívou ísť okolo 3 ráno, že by ešte spal a okolo obeda by sme prišli.

autor
20. aug 2022

@sense pre paaaaaana , toľko cestovania a sama👏🏻👏🏻👏🏻

autor
20. aug 2022

@anicka176 toto mi poradila aj známa , len si akosi neviem predstaviť ho brat spiaceho do auta. Či v pohode zaspi ďalej. 😊😂 možno len zbytocne stresujem

autor
20. aug 2022

Zaskočilo ma zloženie kinedrilu, že kofeín.. to ho ma ako utlmiť 😑

luliu
20. aug 2022

Kinedryl naozaj utlmuje 😉

lulu0123
20. aug 2022

Napriklad mna Kinedril utlmuje,ale moje deti ani nahodou

oblecenie99
20. aug 2022

My sme išli kedysi s mužom takto v noci do Ríma (už never ever ináč ako letecky) a mňa ten Kinedril veru uspal kvalitne 🙈 neviem veľmi poradiť, môj celkom dobre znáša sedenie v sedačke (klop klop), ale je pravda, že nikdy sme nešli dlhšie ako 2 hodiny.. osobne sa vyhýbam s ním ešte takýchto dlhých trás (ma niečo viac ako dva a pol roka), neviem si predstaviť tú cestu, plus sa vždy extrémne bojím v aute, dovolenku si zatiaľ vyberáme vždy tak, aby tam bolo čo najmenej chodenia na aute a kým je malý, tak relatívne blízko, Max do 3 hodín cesty autom, aj kvôli nášmu pohodliu.. 🤷 osobne by som v noci nešla, bála by som sa mikrospánku u šoféra, resp. v Tom lepšom prípade by bolo dieťa vyspate a my na handru celý ďalší deň.. nedalo by sa ísť veľmi skoro ráno? Cca o tretej, štvrtej?

lucia147852
20. aug 2022

My sme šli s 5 ročnou o 3 ráno. Do nejakej 7 pospala. Potom jedla, pozerala rozoravku na tablete, malovala, hračky mala v aute. Vydržala. Samozrejme zastávky. Kým spala sme ťahali bez, aby sme prešli čo najviac.

katka533
20. aug 2022

My sme sli tak, ze posledne 4 hodiny aby nam vysli na nočný spanok. Nebola to cela noc, ale uz bol pokoj od detí posledne hodiny

anicka176
21. aug 2022

Aj keď sa deti pomrvili, alebo syn bol 30 min hore, zaspal tuho ďalej 😊