Ahojte chcela by som sa spýtať či môžem vziať so sebou do kozmetickej taštičky aj gel na holenie z dm 75ml v spreji. A ešte sa chcem spytat či môžem si rozdeliť ten liter kozmetiky do dvoch tašticiek alebo musí byt len jedna? Ďakujem 😁
Sprej nemozes zobrať, nám ho na letisku vyhodili.
Keď to daš do velkeho kufra čo ide na spodok lietadla nevyhodia, ked to daš do príručnej batožiny bud vyhodia bud nie, ja by som nerizkovala.Ale liter urcite netoleruju v príručnej batožine.
Ja som take veci dala stale do veľkého kufra, zo sebou som brala len kozmetiku na malovanie ale tiez len špiralu, ruž a make up, parfém som brala zo sebou len tester
Kazda fľaštička musí byť do 100ml. Toto ma 75ml, takže v pohode, nevyhodia 🙂
Nemali by vyhodit.. ja som mala takyto sprej na vlasy. Ale som ho aj aj vylozila do toho boxu... Obzerali ale tam aj spät som prešla.
... Co sa tyka tekutin dokopy, nejak to neratali. Daj si to všetko do priručnej
Podla toho na odkial a kam letis a na aku kontrolu natrafis.
Môžeš do kufra do batožinového priestoru ale nie do príručnej batožiny. Ja to tak vždy nosím a nikdy nebol problém
.. len tak na zamyslenie že kam dat tieto veci: leteli sme nizkonakladovkou , kontrola všetkeho možneho a potom pred odtelom si si mohla aj liter vina v sklenenej nadobe kupit a dat k sebe do lietadla a nikto to neriešil 😃
Už som teda neletela nejakú dobu ale nikdy s tým problém nebol teraz si idem znova brať malý sprej a lak.
Ďakujem za odpovede všetkým😊 a ešte sa chcem opýtať či lieky treba dať tiež do taštičky alebo to je jedno ?
Nevyhodia keď je to do 100ml. Aj v USA mi prešiel suchý šampón v spreji, deodorant atd a tam si brutálne kontroly oproti našim. A môžeš ten 1 liter rozdeliť do dvoch aj do troch sackov.
Pozri si pokyny svojho letiska, tu sú pokyny pre spreje v BA
https://www.bts.aero/informacie/bezpecnostne-pr...
Sprej na holenie nam nikdy nevyhodili, ale deo ano. Tekute lieky treba do tasticky.
@abbey1 ja viem ale záleží kto ťa kontroluje, ja som letela cez 6rokov kazde 2tyzdne do roboty tam a späť, vyše 100letov, do 100som rátala potom už nie, a veru bol aj taky čo mi vyhodil veci čo som pred tým zobrala bez problemov.Potom som uz dávala pozor.Vo veľkej batožine dobre že som nezobrala 4l tekutinu ale v príručnej skoro nič..
Treba dať pozor aj na to keď ma niekto novy plastový kufor,(ja osobne som kupovala v Teddy v nemecku) mňa raz odstavili kvôli tomu, že mam niečo na batoziňe z čoho robia výbušninu..Povedali treba každý nový kufor umyť s jarovou vodou.
@abbey1 a bolo aj take že som prešla bez kontroli lebo som odčekla listok na letisku ale bolo tolko ludí že som nestihla kontrolu. A nemohli odletieť bez o mňa.
Ja som bola akurat na informacii sa stazovať, tak prišla tam daaká pani ktora vybavila mi transport a zobrali ma s autom k lietadlu.Len mi nedali lepku na batozinu a sa to stratilo.6hodin to hladali ale nasli😥
@mary888999 Samozrejme, liter vina si si kupils uz za kontrolou cize je istota ze je to vino. To, co si prinesies so sebou ma obmedzene mnozstvo pre pripad, ze by si na palube chcela vyrabat vybusninu (najextremnejsj priklad). Nebudu kazdu flasticku davat ma rozbor ci je to ozaj deo, odlicovac, makeup a pod.
Ale co kupis za kontrolou je bezpecne.
Len tak, ciste zo zvedavosti. Naco ti je gel na holenie v prirucnej batozine?
@nafka0483 prosim ta ma prirucna batozina nejake obmedzenia vo velkosti kufor/taska dakujem
@nezbednicka2 ano, ma, kazda letecka spolocnost ma svoje pravidla
https://www.bts.aero/informacie/batozina/
@nezbednicka2 Samozrejme, kazda letecka spolocnost ma svoje pravidla. Akou spolocnostou letis a z ktoreho letiska?
Potrebuješ vôbec na krátku dovolenku gél na holenie? Veď použi sprchový gél. Ani by ma nenapadlo trepať takúto blbosť na dovolenku, kde si môžem zabaliť všeho všudy 5 vecí.
@stanulienkat Ako vies ze ide na dovolenku? A ze bude kratka? Co ak jej sprchovy gel nevyhovuje?
Pre teba blbost, pre niekoho nevyhnutnost.
Takto si fabulovat cely pribeh z jednej otazky, ked vobec nevies okolnosti 🤦♀️
1 osoba=1 tasticka