Ahojte mám otázku ak by ste s tým mala niektorá skúsenosť.O týždeň letim na dovolenku do Dubaja a teraz som sa dočítala že lieky proti úzkosti su zakazane Konkrétne Neurol Zľakla som sa lebo ho beriem roky. Ozaj s nim neprejdem? Ďakujem za kazdu radu ❤️Inak beriem len 0,25 mg kazde rano a letime na 7 dni
My sme boli v Dubaji minulý rok, mala som plnú tašku všelijakých liekov "pre istotu" a bolo to v poriadku. samozrejme lieky boli v podpalubí, nie v príručnej batožine.
Pýtala by som si papier od lekára. A lieky by som mala pri sebe, v prirucnej. Ak ti stratia kufor? Všeličo sa stava
@katus80 vies toto je nebezpecenstvo MK a jedna pani povedala. Ludia Ti daju skusenost, bez toho aby realne bola, alebo ze im to preslo. Tazko sa budes potom ohanat ze niekto na modrom konikovi povedal ze ano.
Emiraty patria ku krajinam, kde su urcite lieky zakazane a ano AD a anxiolytika k nim patria. Riskujes dost.
Na druhej strane je to turisticka krajina. Takze odporucam konzultovat MOH&P
Tu mas zoznam liekov a klasifikaciu;
https://mohap.gov.ae/assets/download/cf1a08a6/C...
Neurol cize alprazolam k nim patri. Ale mozes ho mat na povolenie
Alprazolam CD (Psychotropic Schedule IV )
Quantity for the period of stay or a maximum three
months use whichever is less. Medical prescription
or attested medical report by health provider is
required
Vsetky portebne a relevantne informacie najdes na stranke MOH&P:
https://mohap.gov.ae/en/services/issue-of-permi...
netusim ci treba konkretne pre Neurol ziadat o povolenie MOH&P alebo nie, to uz si musis zistit sama
@katus80 potrebuješ potvrdenie od lekára, úradne preložené do arabčiny. To, čo píše sebik, že ona mala plný kufor liekov, to sú také laické rady, aké sú bežné na koníku. Ale nepomôžu ti, ak tebe batožinu skontrolujú, ten Neurol ti nájdu a odvedú ťa v putách. Lietam do Emirátov, Kataru, S. Arábie viac krát ročne, zažila som všeličo. Tam funguje polícia úplne inak ako u nás. Ak sa chceš poradiť, odporúčam kontatovať ambasádu UAE vo Viedni. Neraď sa s niekým, koho rada znie, že on mal kufor plný liekov a nikto nič.
@cookie29 presne tak, tieto MK rady, rozum sa zastavuje niekedy. Akože plný kufor liekov a nič. A potom rady ako - choď s dieťaťom do hazraničia bez dokladu, my sme boli a nikto nás nekontroloval alebo musia ti to v práci akceptovať, lebo u nás to akceptujú. Nerozumiem prečo ľudia radia v niečom, v čom by mal pýtajúci sa dostať radu vychádzajúci z práva alebo nariadení a podobne.
@nenne27 ale to zalezi od krajiny, kazda ma ine pravidla, prave preto treba pozerat informacie prave na stranke krajiny. A zalezi aj od leteckej spolocnosti, ci mas medzipristatie a podobne... pretoze vztahuje sa to na kazde... cize pri medzinarodnych letoch treba vsetko preverovat... a nespoliehat sa
@nenne27 lenze to potvrdenie od lekara nemusi stacit, niekedy potrebujes specialne povolenie atd. Ja bezne lietam s receptom a papierom od lekara. Ale su lieky a AD a anxiolytika, kde potrebujes povolenie krajiny v pripade emiratov. Papier od lekara ti nestaci... a plati to aj ked do emiratov nejdes, len s ich leteckou spolocnostou...
citujem: "S nepovolenými liekmi sa zaobchádza ako s drogami a s tými, ktorí ich vlastnia, sa zaobchádza rovnako extrémne prísne ako s obchodníkmi s drogami."
samozrejme je sanca ze Ta nikto nebude kontrolovat ale ak nahodou, nebudu sa s Tebou serkat...
@katus80 informácie, ktoré kopírovala cookie nájdeš na stránke ministerstva zahraničných vecí, s odporúčaním kontaktovať ambasádu UAE vo Viedni. Ako som písala, ak ti bude postačovať potvrdenie od lekára, vyžadujú úradný preklad do arabčiny, čo je tiež informácia dostupná na stránke nášho ministerstva ZV. Chodievam do Emirátov pracovne niekoľko krát za rok. Takže zavolaj si na ambasádu a nerieš modrého koníka.
Kocky sme v Dubaji na dovolenke akurat. Jednu injekciu a aj liek pre dceru sme mali s povolenim od Dr. v prirucnej batozine a v Budapesti na letisku ani neklukli co za lieky nesieme, to iste pri kontrole v Dubaji. Nikto nic nezistoval a nepytal sa
@katus80 neurol kazdy den?
Lieky sa mozu prepravovat, predpokladam, ze letite s batozinou v podpalubi?