Neurol na cestu do Dubaja

katus80
28. okt 2024

Ahojte mám otázku ak by ste s tým mala niektorá skúsenosť.O týždeň letim na dovolenku do Dubaja a teraz som sa dočítala že lieky proti úzkosti su zakazane Konkrétne Neurol Zľakla som sa lebo ho beriem roky. Ozaj s nim neprejdem? Ďakujem za kazdu radu ❤️Inak beriem len 0,25 mg kazde rano a letime na 7 dni

msnesquik
28. okt 2024

@katus80 neurol kazdy den?
Lieky sa mozu prepravovat, predpokladam, ze letite s batozinou v podpalubi?

katus80
autor
28. okt 2024

@msnesquik áno mam ho na predpis každé ráno Myslela som ze ten den si dam jednu tabletku a zvyšok do kufra

sebik1
28. okt 2024

My sme boli v Dubaji minulý rok, mala som plnú tašku všelijakých liekov "pre istotu" a bolo to v poriadku. samozrejme lieky boli v podpalubí, nie v príručnej batožine.

katus80
autor
28. okt 2024

@sebik1 ja som sa len zlakla lebo sa píše že lieky proti uzkosti tam u nich maju zákaz…Ale to som citala na webe Čo treba vediet pred vstupom do Emiratov atd ..Mala ste aj také lieky? Inak ďakujem za odpoveď

lasona
28. okt 2024

Pýtala by som si papier od lekára. A lieky by som mala pri sebe, v prirucnej. Ak ti stratia kufor? Všeličo sa stava

katus80
autor
28. okt 2024

@lasona no veru to je dalsia vec z ktorej mám strach Doteraz som ho na kazdej dovolenke nosila v priručnej Ale čitala som ze v Dubaji je to iné Tak fakt neviem…🫣Papier od lekara mám s tym nie je problém

cookie29
28. okt 2024

@katus80 vies toto je nebezpecenstvo MK a jedna pani povedala. Ludia Ti daju skusenost, bez toho aby realne bola, alebo ze im to preslo. Tazko sa budes potom ohanat ze niekto na modrom konikovi povedal ze ano.
Emiraty patria ku krajinam, kde su urcite lieky zakazane a ano AD a anxiolytika k nim patria. Riskujes dost.
Na druhej strane je to turisticka krajina. Takze odporucam konzultovat MOH&P
Tu mas zoznam liekov a klasifikaciu;

https://mohap.gov.ae/assets/download/cf1a08a6/C...

Neurol cize alprazolam k nim patri. Ale mozes ho mat na povolenie
Alprazolam CD (Psychotropic Schedule IV )
Quantity for the period of stay or a maximum three
months use whichever is less. Medical prescription
or attested medical report by health provider is
required

Vsetky portebne a relevantne informacie najdes na stranke MOH&P:

https://mohap.gov.ae/en/services/issue-of-permi...

netusim ci treba konkretne pre Neurol ziadat o povolenie MOH&P alebo nie, to uz si musis zistit sama

cookie29
28. okt 2024

@sebik1 a aj vas kontrolovali a povedali ze to je v poriadku? Alebo ste len mali stastie, ze nikto nikde nekontroloval a preslo to?

melanta
28. okt 2024

@katus80 potrebuješ potvrdenie od lekára, úradne preložené do arabčiny. To, čo píše sebik, že ona mala plný kufor liekov, to sú také laické rady, aké sú bežné na koníku. Ale nepomôžu ti, ak tebe batožinu skontrolujú, ten Neurol ti nájdu a odvedú ťa v putách. Lietam do Emirátov, Kataru, S. Arábie viac krát ročne, zažila som všeličo. Tam funguje polícia úplne inak ako u nás. Ak sa chceš poradiť, odporúčam kontatovať ambasádu UAE vo Viedni. Neraď sa s niekým, koho rada znie, že on mal kufor plný liekov a nikto nič.

melanta
28. okt 2024

@cookie29 presne tak, tieto MK rady, rozum sa zastavuje niekedy. Akože plný kufor liekov a nič. A potom rady ako - choď s dieťaťom do hazraničia bez dokladu, my sme boli a nikto nás nekontroloval alebo musia ti to v práci akceptovať, lebo u nás to akceptujú. Nerozumiem prečo ľudia radia v niečom, v čom by mal pýtajúci sa dostať radu vychádzajúci z práva alebo nariadení a podobne.

cookie29
28. okt 2024

@melanta ja nic proti skusenosti, lenze oni nezazili nasledky... a ani ich neponesu... u nas je take prislovie, kore by sa dalo prelozit, ze (po)radca nie je platca...

vorkola
28. okt 2024

@katus80 Aj ja ho beriem uz roky, ja az 2X za den,

nenne27
29. okt 2024

@katus80 ked som isla do afriky, mali sme tramal.od lekara v anglictine potvrdenie s presnym davkovanim

cookie29
29. okt 2024

@nenne27 ale to zalezi od krajiny, kazda ma ine pravidla, prave preto treba pozerat informacie prave na stranke krajiny. A zalezi aj od leteckej spolocnosti, ci mas medzipristatie a podobne... pretoze vztahuje sa to na kazde... cize pri medzinarodnych letoch treba vsetko preverovat... a nespoliehat sa

nenne27
29. okt 2024

@cookie29 ved presne to hovorim.lieky s potvrdenim od lekara

cookie29
29. okt 2024

@nenne27 lenze to potvrdenie od lekara nemusi stacit, niekedy potrebujes specialne povolenie atd. Ja bezne lietam s receptom a papierom od lekara. Ale su lieky a AD a anxiolytika, kde potrebujes povolenie krajiny v pripade emiratov. Papier od lekara ti nestaci... a plati to aj ked do emiratov nejdes, len s ich leteckou spolocnostou...

citujem: "S nepovolenými liekmi sa zaobchádza ako s drogami a s tými, ktorí ich vlastnia, sa zaobchádza rovnako extrémne prísne ako s obchodníkmi s drogami."

samozrejme je sanca ze Ta nikto nebude kontrolovat ale ak nahodou, nebudu sa s Tebou serkat...

nenne27
29. okt 2024

@cookie29 jasne, chapem.ja som svojim prispevkom iba chcela povedat, ze som si zistila, co potrebujem a zabezpecila som sa. Tak pani by si mala zavolat na ambasadu, tu sa moze pytat, ale nezaruci jej nikto nic

nenne27
29. okt 2024

@cookie29 v emiratoch som bola tiez viackrat, nie ako turista.nebrala som so sebou ziadne lieky, nastastie nepotrebujem

katus80
autor
29. okt 2024

@cookie29 kde si našla text ktory si citovala? ja potrebujem 7 tabletiek na tych 7 dní zatial mam len papier od lekara v angličtine

melanta
30. okt 2024

@katus80 informácie, ktoré kopírovala cookie nájdeš na stránke ministerstva zahraničných vecí, s odporúčaním kontaktovať ambasádu UAE vo Viedni. Ako som písala, ak ti bude postačovať potvrdenie od lekára, vyžadujú úradný preklad do arabčiny, čo je tiež informácia dostupná na stránke nášho ministerstva ZV. Chodievam do Emirátov pracovne niekoľko krát za rok. Takže zavolaj si na ambasádu a nerieš modrého koníka.

modra_kolobezka
1. nov 2024

Kocky sme v Dubaji na dovolenke akurat. Jednu injekciu a aj liek pre dceru sme mali s povolenim od Dr. v prirucnej batozine a v Budapesti na letisku ani neklukli co za lieky nesieme, to iste pri kontrole v Dubaji. Nikto nic nezistoval a nepytal sa