Prosím, boli ste niektorá v Nepále ?
Napíšte mi prosím svoje dojmy , všetko ma zaujíma 🙂
Ďakujem ❤️
Ja som bola a odporucam vsetkymi 10timi. Boli sme na Annapurna Circuit a bola to jedna z najlepsich dovoleniek ake som absolvovala.
@tanicka907 viem aký je to typ krajiny , ale naozaj je bežné , že v izbách sú šváby ?
@tanicka907 čo som pozerala fotky tak si myslím , že je to pre mňa to pravé 🙂
@sasitimi17 ďakujem , pozrela som si ho , je to zaujímavý blog 🙂
@bimbambom v tychto krajinach je to celkom bezne, ano v Kathmandu boli. Ja som sa skor bala plostic v matracoch 🙂
@bimbambom my sme nemali problem so ziadnymi svabami ani plosticami.
Podla mna to v nepale nie je bezne (hoci je tam bieda), zalezi ci si v normalnom ubytku.
Skor byvaju bezne vypadky elektriny a nepitna a studena voda. Tam zas zalezi od ubytka, ci ma generator. Ak ano tak elektrina aj tepla voda ide stale.
V niektorych castiach Nepalu je extremne znecisteny vzduch.
Je dobre si umyvat zuby a pit vodu len z flase.
A urcite si treba v rozpocte vyclenit velku sumu na sprepitne, ktore cakaju za vsetko a vyssie nez v amerike.
@tanicka907 úprimne mām chuť to zrušiť , stojí to strašne veľa peňazí a ešte aj ploštice a švāby ?
Zas na druhej strane sa upokojujem , že idem cez cestovku - je to poznávačka .
Aj keď nebudeme v luxusnom hoteli , ale skromnom , verím , že nie je v nikoho záujme nás šupnúť do takých priestorov .... Naivne verím !
@missdiva
@tanicka907
Ešte sa opýtam , boli ste cez cestovku ? Ak áno akú ?
@bimbambom taktiez bez cestovky, cestovka vam asi ponukne trochu iny standard. My sme sli na trek a na podmienky sme boli pripraveni. Navyse sme zvyknuti cestovat po chudobnejsich krajinach. Plostice sme si domov nastastie nedoniesli a svaby boli len v Kathmandu. To co pise @bimbambom ohladom teplej vody a elektriny je pravda, nesla skoro nikde. To prepitne vas nijako neovplyvni, ceny su tam smiesne. Predpokladam, ze ste v Azii uz boli tak asi viete 🙂
Treba si uvedomit do akej krajiny sa chystate a co od dovolenky ocakavate. Mne to vsetko do seba zapadalo a bol to skvely zazitok.
Samozrejme ako pisu vyssie, urcite si ani len neoplachovat usta vodou z vodovodu, ani len v tom najluxusnejsom hoteli. Ale tak to hadam viete 🙂
@tanicka907 som pripravená do aakej krajiny idem a nemām s tým problém , ale šváby naozaj nie 😂😂😂😂😂 v cestovke jasne povedali , že oproti našemu štandardu je to naozaj skromné . Nevadí mi to vôbec . Ale povedz mi , ako sa dā pripraviť na švāby a ploštice ? To sa dā zaspať s vedomím , že to po tebe lezie ? A eśte si to môžeš aj doniesť domov ?
V ázii som nebola ešte ....
Co sa týka vody , počúvam na slovo ! Raz som len zo zvedavosti ochutnala a dopadlo to nie práve najlepšie 🤷
O tej cestovke som absolútne nič negatívne nenašla , stojí to nemalé peniaze, verím , že budem spokojná
No plostice mozu byt v hocijakom hoteli, dokonca aj niekde u babky na povale, preto sa na to nevies pripravit, len horsie je, ze sa ich neda zbavit. Ale nevideli sme ziadne. So svabmi to je lahsie, toho iba pristupis, v Nepale nie su lietajuce a boli male, nie ako v inych krajinach 🙂 ale som si ista, ze kedze si platite urcity standard, nic take vam nehrozi, tak by som sa toho neobavala.
Ale mozem ti povedat, ze ked som videla v Bankoku hned prvu noc 10cm svaba, snivalo sa mi o nich celu dovolenku, aj ked som ich viac nevidela 😀 cestovanim som si nejako zvykla 😀
Neviem aky mate program, ale je tam dost prasno, tak odporucam tie chirurgicke ruska kvoli prachu, jazdia tam na velkych motorkach po prasnych cestach a kamosku z toho dost drazdilo hrdlo.
A na tu vodu fakt bacha, kamarat skoro zmeskal let naspat 🙂
ale zazdielaj aky mate program, nech pospominam alebo posli zajazd ak ti to neprekaza 🙂
https://victorytravel.sk/zajazdy/to-najlepsie-z...
Pristúpiť švába . By som odpadla 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
No ja to ubytovanie riešim s cestovkou , že je skromnejšieho charakteru oproti európskemu štandardu ,čo je mi jasné .
Toto mi napísali :
Na základe Vašej požiadavky nám dovoľte Vás informovať, že Nepál je samozrejme jednoduchá krajina a hlavne chudobná. Hotely a ubytovania európskeho štandardu v nej isto sú veľmi zriedkavé a čím vyššie do hor ideme,
tým je ubytovanie jednoduchšie, ale šváby sa môžu vyskytnúť asi toľko, ako na Slovensku (zriedkavo).
ojojooj trek na chrboch slonov 😖 😢 😖 😖
ten let okolo Everestu ti odporucam, to je neskutocny zazitok.
Pozeram, ze idete do parkov, takze by som sa svabov a plostic nebala. Potom popis pocity a dojmy
@tanicka907 na slona nechcem ísť , chudák , ja mám objemovku teraz 🤷
Idem až v máji , ale zjavne je jasné , že sa neviem dočkať , preto to riešim teraz 😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Rada by som sa nebála švābov a ploštíc aj v hlavnom meste 😂😂😂😂😂
to ti verim... urcite si to uzijete, uplne iny svet...
@tanicka907 sama idem , mám to naozaj ako oddych a zážitok
Nechcem tam byť s nikým koho poznám
Na takéto zmiešané skupiny som zvyknutá ( chodím aj na niekoľkotýždňové kurzy ) , si odohrām svoju etidku a potom pekne späť do svojho introvertného sveta 😂
@bimbambom ahoj náhodou som narazila na túto tému. My ideme Indiu a nepál cez bubo v októbri tohto roka. Mame tam aj ten národný park Chitwan ako aj ty. Ja len takú malú radu, čo sa týka toho národného parku chitwan a safari. Na toho slona určite chod. Tak vieš uvidieť nosorozca úplne z blízka. Inak pôjdeš na safari na dzipe a tam veľmi tých nosorozscov neuvidíš. Teta takto bola a išli dzipom (manžel chcel, tak sa prispôsobila). Je to už pár rokov a doteraz ju to tak mrzí, že nešla na toho slona.
@bimbambom ja si myslím, že to by si mala už všetko v cene. Jedine na vyše je ten everest a ten stoji 200 dolárov, čiže 200 eur.
Máš to dosť drahé oproti Bubo.
Keď prídeš zaujimalo by ma potom aké si mala ubytovania, keďže victory travel nemá zverejnené hoteli kde bývate, čo je dosť risk.
@tanicka907 och to musela byt krásna dovolenka... Mam 35. Mam záväzok, že v mojej 40tke chcem ísť na trek do Nepálu, alebo niekde do Ázie. To budú moje tri deti už väčšie a snáď aj financie budú. Pracujem na tom. A keď bude treba doložiť, je to jedna z mála vecí, na ktore som ochotná si vziať úver 🙈.
ak máš ig tak si daj profil travelistan má to uložené v storkách, aj iné destinácie môžeš vidieť uňho