Ahojte, idem skusit poprosit o pomoc.
Cestujeme s wizzom z krakova do Londyna o dva dni a tým ze sme si uz kupovali miesta do lietadla mal by ísť aj online checkin. Na spiatočný let funguje, ale na ten o dva dni vobec. Pise nam hlasku checkin is not available for this flight. Please proceed directly to the Wizz Air check in desk at the airport to validate your travel documents and to collect your boarding card (free of charge) before going through for security departure. Ak som to pochopila správne tak mame normalne prist na letisko a odbavit sa tam? Nemoze sa stat ze by nas nepustili do lietadla? Som nervozna z toho ze to nebudem mat skor nez tam pridem. Mate s tym niekto skusenost? Vdaka
Ano ak pise ze treba ist na desk, tak sa tam dostavte, s reservation number a pasmi vam vydaju letenku.
Pre istotu si urob screenshot, ze vam tak pisali aby vam nedali zaplatit checkin na letisku len koli chybe v systeme 🤷♀️ Pre istotu.
@srferreira dakujem, mna skor trapi ze ci to nefunguje iba mne alebo aj inym, ze ci sa nemoze stat ze ja tam pridem a povedia mi ze uz je full lietadlo a vsetci maju checkin hotový online a tym padom ma tam uz nepustia. Pocula som aj take preto mam z toho stres 🙈 dakujem baby
@akinimod napr. ked boli obmedzenia koli covidu tak vsetci museli ist k desk aby im skontrolovali potrebne dokumenty ktore krajina vyzaduje. UK uz nepyta nic. Poliaci su ako na tom? Ked idete odtial? Lebo neviem co take mozu kontrolovat.
odbavia vás na letisku. aj my sme tak dopadli minule, letenky kupované cez esky, ktorý si k tomu ešte aj účtujú peniaze za online check in. stresovala som aj ja, že neodletíme🙂 ale na letisku v pohode🙂
@katulienka85 prave pre toto je nezmysel kupovat letenky cez sprostredkovatelov, vzdy priamo cez letecku spolocnost
@akinimod skus Cestovatelsku poradnu na FB, vzdy vedia poradit, aj ked podla toho, co pisu, ti check in urobia na letisku zdarma, neviem, preco to nejde online.
je to kvoli kontrole dokladov - kedze do UK sa da uz len na pas, resp. OP so settlementom… normalne vas checknu na letisku bezplatne, ale ako radia, pre kazdy pripad si spravte screenshot
@srferreira pasy
@kacusik69 ale prd. Ked zadavas platnost pasu pri online check in tak automaticky system vie, ze nema platnost min. pol roka. A aj keby zadas OP tak ta to nepusti dalej. Tam to podla mna bude nieco s polskou stranou. Kedze su Slovaci, a prechadzaju este cez jednu krajinu polsko a potom Londyn. Aj ked uz vacsinou vsetky opatrenia su zrusene. Tazko povedat. Alebo im to naozaj nejde online 😂 a maju chybu v systeme.
@srferreira ten system to nevie. Synovi sme tak vyplnili online check in a vsetko ok, na letisku ho vsak uz nepustili do lietadla, lebo pas mu koncil o 5 mesiacov a 3 tyzdne. Online check in ho v pohode pustil.
@srferreira ziadny prd, robim na letisku, sme povinni kontrolovat pasy/settlementy
@srferreira system nevie nic, do Turecka sa zacheckujes online aj na OP, o tom to vobec neni
@onedaynick zvlastne lebo my ked sme leteli a manzel isiel na svoj pas, ktoremu uz platnost koncila, isiel vybavit novy, tak cez online check in ho to ani nepustilo a vyskocilo upozornenie, ze na navrat do UK pas nebude mat platnost pol roka, a ani nas to nepustilo dokoncit check in.
@kacusik69 tak vidis ja mam inu skusenost.
@akinimod ides s maloletymi detmi?
@srferreira ale za to netreba pisat v zmysle ze je nieco hovadina 🙂 Wizzair to ma takto nastavene kvoli verifikacii dokumentov… Ryanair podobne, ten sice neznemozni check-in, ale kontrola na letiskach stale prebieha
@prasiatko30 nie, iba dvaja dospelí
@kacusik69 a kontrolujete stale? Ci iba niekedy? Lebo veru ja lietam stale, a nikdy som nemusela ist k desk pokial som nemala batozinu. A bolo jedno s akou spolocnostou som letela. A ani wizzair ma nikdy nekontroloval. Raz som musela ist koli kovidu iba.
@srferreira kontroluje sa stale, je jedno ci na checkine alebo gate, verifikacia dokladov stale prebieha… pricom ak sa osoba preukaze pasom, neriesime, ak OP, kontrolujeme settlementy… momentalne Wizzair uz sam selektuje kto ma doklady ok a kto nie a pridava prislusne “poznamky” (SSR kody) na zaklade ktorych musi prebehnut verifikacia
@kacusik69 ano chapem, ze stale sa kontroluje aj pred vstupom do lietadla. Ale na desk sa mi ozaj nestalo, ze by mi neslo online check in len aby mi cestovny pas pozreli a na zaklade toho dali letenku.
@srferreira su letiska (napr. Ponta Delgada ale aj mnoho inych, toto mam prvu skusenost co mi napadla) kde akceptuju vylucne letiskove palubky, to moze byt dalsi dovod… ale vyslovene pisu o verifying documents a Wizz konkretne toto robi pre to, co uvadzam
@srferreira Niekedy sa to stane, nedavno som mala ten isty problem pri Iberii na linke Asturias - Barcelona. Online check-in jednoducho nebol mozny. Ale autorka sa nemusi obavat, ze by uz nebolo miesto, pokial viem, WizzAir overbooking nerobi.
@kacusik69 cize ako sa to robi? predaju viac leteniek, ako je miest.. a potom co ti ludia? Ci uz pri online chceckine, ked im je pridelene miesto vedia, ze poletia, tym miestom maju garantovane, ze poletia?
@onedaynick ano, vacsinou to tak je, ti co maju miesto, maju istotu ze poletia, ti ktorym neprideli miesto, su uz pravdepodobne standby… potom sa postupuje podla internych predpisov a postupov (dobrovolnici atd.) - ale ako pisem, overbooking robia dost strategicky a na zaklade urcitych analyz, casto overbooking nema dopad na cestujucich… a vacsinou sa jedna o konkretne (vytazene) destinacie ktore byvaju overbooknute - na kazdom letisku to mozu byt (aj su) ine…
@akinimod normalne spravis check in na letisku.