Co by ste doporucili?
Co pozriet ,kam este v okoli ist/urcite pompeje../,ako sa tam dostat,?
Je Neapol dost bezpecny?
Cez cestovku?
Na vlastnu päst?
Kde spat ake restiky su fajn.
Zaujima ma uplne vsetko.
Ozaj,da sa tam niekde okupat?
Prip.
Zabezpecit daky hotel s vlastnou plazou na par dni?
Vdaka
my sme boli vlani v lete na 5 dni na vlastnu past....2 noci sme byvali v Pompejoch...odtial sme sli 1 den Sorrento (vlakom) a odtial MHD bus do Positana, 2.den Pompeje a poobede Vesuv (zas MHD), potom presun do Neapola (dalsie 2 noci) - 1 den ostrvo Ischia (nádherny ostrov) a 1 den samotny Neapol....kupali sme sa v Positane a potom na ostrove Ischia
Pompeje su fabrika na turistov a nam sa o vela viac pacilo herculaneum . Pompeje zaliala lava a vyhoreli do tla cize tam mas par murov a podorysy budov. Herculaneum zavalilo iba blato a teda tam mas komplet cele domy aj s nabytkami(!!!) a farebnymi mozaikami na stenach- ovela krajsi zazitok.
Kriminalita velka, z nicoho nic prifrcal moped a vytrhol mi mobil, reflexne dostal jednu naspät ze musel mobil pustit a chytit sa lebo by z mopedu spadol a v dobrom sme sa rozisli.....cize fakt bacha na drobnu kriminalitu
@osky pozri si tento blok, je velmi fajn napisany: https://blog.sme.sk/pisecky/cestovanie/ako-uvid...
A ak by si chcela ist do Sorrenta, spominany vlak v clanku tam ma konecnu. Ak pojdete na Vezuv, treba si kupit listok online, tam ta bez neho nepustia a kupit na mieste sa 3 mesiace dozadu nedal.
Odporucam tiez Capri, listok na trajekt si tiez vies kupit online-odporucam a treba hned aj spat, musis si ho nasledne zamenit v pristave za palubny listok.
@osky ja by som odporučila Ravello a Sorrento, dá sa tam dostať MHD 🙂 za mňa krajšie ako Positano a Amalfi, aj keď každému vyhovuje niečo iné..