Návrat z Anglicka

rja
27. júl 2021

Dobrý deň chcela by som sa len poradiť za pár dní sa vraciame na Slovensko z UK už nastálo... Keďže sme kupovali byt tak si v prvom rade chceme vybaviť zmenu trvalého bydliska a potom sa zahlásiť na úrad práce a do zdravotnej poisťovne... Ja by som si chcela tiež požiadať o dávku v nezamestnanosti čiže to budem potrebovať formulár U1 a už budem len čakať na vyhodnotenie je to správne? Môžte mi prosím poradiť ak náhodou je ešte niečo nutné pri príchode spraviť? Ďakujem

alenamihal
27. júl 2021

JA som sa vratila z uk 2 roky dozadu ,ale isla som rovna na rodicovsky prispevok...P45 a P60 som potrebovala..teraz presne neviem co treba...Ak mas facebook ,najdi si Andriana U1 traffic a ina ti velmi pomoze v tychto veciach...

alenamihal
27. júl 2021

oprava - Adriana U1 traffic

mogaa
27. júl 2021

@rja no bude to zložitejšie keďže Anglicko už nie je členom EU.....tu si odvody neplatila, žiže ideálne by bolo vybaviť si podporu tam a sem si ju len preniesť.....

mogaa
27. júl 2021

@rja inak ak nepreukážeš väzby na Slovensko, keďže si dlhodobo žila v UK tak by si na podporu na Slovensku ani nárok mať nemala....

rja
autor
28. júl 2021

@alenamihal ďakujem veľmi pekne 😊.. No vlastne ja mám termín pôrodu na február takže tiež preto chcem skúsiť si vybaviť podporu

rja
autor
28. júl 2021

@mogaa no čítala som si máme s priateľom byt na hypotéku čo sme kúpili pred 2 rokmi tak snáď by aj toto mohlo stačiť ako väzba

mogaa
28. júl 2021

@rja len teraz je tam ešte problém aj to že Británia už nie je súčasťou EU, takže sa to brie ako tretia krajina

rja
autor
28. júl 2021

@mogaa už len dúfať teda že to schvália za vyskúšanie nič nedám 😊

mogaa
28. júl 2021

@rja všetky podklady z UK máš?

rja
autor
29. júl 2021

@mogaa no myslím že áno všetky P60 aj P45 a plus U1 si teraz idem vybavovať

vlucifuk
29. júl 2021

@rja Ja mimo témy...Pekný návrat domov želám. My sme sa takto vrátili pred siedmimi rokmi, ale chalani už mali pol roka, takže som bola ešte na materskej z UK, a potom som tu prešla na rodičovskú dovolenku. Male som šťastie, ale na úradoch som stretávala len milé panie, vždy mi so všetkým pomohli. Tak držím palce.❤

mogaa
29. júl 2021

@rja ak budeš mať všetky podklady tam by nemal byť problém...samozrejme ak nebude problém to, že Británia je braná ako tretia krajina a nie šlát EU

mogaa
29. júl 2021

@rja a tiež prajem veľa šťastia

josephinka222
21. aug 2021

@rja ahoj,je to už staršia téma,a už ste asi aj na Slovensku,ale pred odchodom ste sa mali odhlásiť zo zdravotného systému v Anglicku,lebo inak vás neprihlasia na zdravotnú poisťovňu na Slovensku,aspoň mne sa tak stalo a už sme na Slovensku 8 mesiacov a stále nie sme prihlásení na zdravotnej poisťovni.Možno vám sa to podarilo,keď áno prosím ťa daj vedieť ako sa odhlasuje zo zdrav.systemu v Anglicku,nikde som to nenašla a nikto nevie poradiť,vďaka

casperova
21. aug 2021

@josephinka222 ak si pracovala tak P45 - to je tvoje odhlasenie

casperova
21. aug 2021
josephinka222
21. aug 2021

@casperova nechcú to akceptovať,ide o to že ja som pred odchodom na Slovensko bola na MD.

casperova
21. aug 2021

@josephinka222 Poberala si SMP ci MA?

josephinka222
21. aug 2021

@casperova nie,keďže som pred pôrodom nemala odpracovaných 26 týždňov,nič som nepoberala,len child benefit na dieťa

casperova
21. aug 2021

@josephinka222 tak odhlasenie od GP mozes pouzit aby ta prihlasili, napis cestne prehlasenie, ze nepracujes an ie si poistena v UK ,vypytaj si z UK NI STATEMENT, a CHB mas papier ze si zrusila?

josephinka222
21. aug 2021

@casperova z GP sme už odhlaseni,CHB sme neodhlasili lebo my sa vraciame naspäť do Anglicka,išlo len o to aby za ten čas čo tu budeme na Slovensku som mohla poberať rodičovský príspevok,len syn musel mať detského lekára,ale nepodarilo sa lebo nás nechceli prihlásiť na zdrav.poistovnu.

ssegra
21. aug 2021

@rja ak by aj neschválili skus napísať odvolanie, mne to pred rokmi pomohlo a nakoniec mi podporu uznali

casperova
21. aug 2021

@josephinka222 tym ze poberas Child benefit si poistena v UK roky sa ti rataju do dochodku v UK

josephinka222
21. aug 2021

@casperova ďakujem pekne za informáciu,toto som ani netušila

rja
autor
22. aug 2021

@ssegra vlastne som už na Slovensku 3 týždne a na ÚP povedali že mám čakať že oni mi pošlú žiadosť na sociálku a sociálku ma bude kontaktovať ale ešte stále akosi nič sa nehýbe... Ale ďakujem za radu 😊😊😊

rja
autor
22. aug 2021

@josephinka222 ahoj už si asi dostala odpoveď 😊 ale nemala som to vôbec zložité na zdravotku som doniesla len P45 z každej práce v UK a prihlásili ma 😊 😊

josephinka222
22. aug 2021

@rja lenže ja som pred odchodom na Slovensko bola na materskej,sme na Slovensku už 8 mesiacov a nie sme prihlásení na zdravotnej,a už to ani neriešim keďže v novembri sa chystáme naspäť do UK,chcela som len info ako to vlastne je s tým odhlasenim zo zdrav.systemu v UK.