Dobrý deň chcela by som sa len poradiť za pár dní sa vraciame na Slovensko z UK už nastálo... Keďže sme kupovali byt tak si v prvom rade chceme vybaviť zmenu trvalého bydliska a potom sa zahlásiť na úrad práce a do zdravotnej poisťovne... Ja by som si chcela tiež požiadať o dávku v nezamestnanosti čiže to budem potrebovať formulár U1 a už budem len čakať na vyhodnotenie je to správne? Môžte mi prosím poradiť ak náhodou je ešte niečo nutné pri príchode spraviť? Ďakujem
oprava - Adriana U1 traffic
@alenamihal ďakujem veľmi pekne 😊.. No vlastne ja mám termín pôrodu na február takže tiež preto chcem skúsiť si vybaviť podporu
@rja Ja mimo témy...Pekný návrat domov želám. My sme sa takto vrátili pred siedmimi rokmi, ale chalani už mali pol roka, takže som bola ešte na materskej z UK, a potom som tu prešla na rodičovskú dovolenku. Male som šťastie, ale na úradoch som stretávala len milé panie, vždy mi so všetkým pomohli. Tak držím palce.❤
@rja ahoj,je to už staršia téma,a už ste asi aj na Slovensku,ale pred odchodom ste sa mali odhlásiť zo zdravotného systému v Anglicku,lebo inak vás neprihlasia na zdravotnú poisťovňu na Slovensku,aspoň mne sa tak stalo a už sme na Slovensku 8 mesiacov a stále nie sme prihlásení na zdravotnej poisťovni.Možno vám sa to podarilo,keď áno prosím ťa daj vedieť ako sa odhlasuje zo zdrav.systemu v Anglicku,nikde som to nenašla a nikto nevie poradiť,vďaka
@josephinka222 ak si pracovala tak P45 - to je tvoje odhlasenie
@josephinka222 tu najdes odpoved nech sa paci - https://www.facebook.com/groups/adrianau1traffic
@casperova nechcú to akceptovať,ide o to že ja som pred odchodom na Slovensko bola na MD.
@josephinka222 Poberala si SMP ci MA?
@casperova nie,keďže som pred pôrodom nemala odpracovaných 26 týždňov,nič som nepoberala,len child benefit na dieťa
@josephinka222 tak odhlasenie od GP mozes pouzit aby ta prihlasili, napis cestne prehlasenie, ze nepracujes an ie si poistena v UK ,vypytaj si z UK NI STATEMENT, a CHB mas papier ze si zrusila?
@casperova z GP sme už odhlaseni,CHB sme neodhlasili lebo my sa vraciame naspäť do Anglicka,išlo len o to aby za ten čas čo tu budeme na Slovensku som mohla poberať rodičovský príspevok,len syn musel mať detského lekára,ale nepodarilo sa lebo nás nechceli prihlásiť na zdrav.poistovnu.
@josephinka222 tym ze poberas Child benefit si poistena v UK roky sa ti rataju do dochodku v UK
@casperova ďakujem pekne za informáciu,toto som ani netušila
@josephinka222 ahoj už si asi dostala odpoveď 😊 ale nemala som to vôbec zložité na zdravotku som doniesla len P45 z každej práce v UK a prihlásili ma 😊 😊
@rja lenže ja som pred odchodom na Slovensko bola na materskej,sme na Slovensku už 8 mesiacov a nie sme prihlásení na zdravotnej,a už to ani neriešim keďže v novembri sa chystáme naspäť do UK,chcela som len info ako to vlastne je s tým odhlasenim zo zdrav.systemu v UK.
JA som sa vratila z uk 2 roky dozadu ,ale isla som rovna na rodicovsky prispevok...P45 a P60 som potrebovala..teraz presne neviem co treba...Ak mas facebook ,najdi si Andriana U1 traffic a ina ti velmi pomoze v tychto veciach...