Kde ste zažili tú najlepšiu dovču v rámci Európy ?
priroda- Norsko/Svedsko a Svajciarsko.
More a blízko nejakého mesta.
Madeira.... Za mňa topka.
Malta, ostrov Gozo. Nádhera.
U nas Madeira, ale ak niekto ocakava lezanie na plazi, tak nech na Madeiru nejde. V podstate skoro vsade moze byt super dovolenka, zalezi s kym ju clovek travi a ako je naladeny.
Barcelona
more a historia - Ateny (nizsie vlakove spoje smerom k lepsim plazam), Barcelona, Rim (more tiez od ruky , ale da sa), Lisabon , Malta - ostrov malicky, pamiatky su , da sa prejst cela MHDckou, Sicilia - Catania/Taormina alebo Palermo , Bari - aj more aj mesto, Zadar - priame letecke spojenie s KE, Madeira - pamiatky velmi nic moc, skor krasne vyhlady, hory, ani plaze velmi nie su, ale je to nadherny ostrov , na kupanie sa da ist trajektom - Porto Santo, sice nie Europa , ale pamiatky + blizkost mora je Istanbul, a keby neboli nepokoje , tak poviem aj Tel Aviv - kazdy vecer na plazi a cez den celodenne vylety kadial-tadial, lebo je to maly stat . 🙂
Mallorca a Cyprus
Spanielsko - Santa Susanna.
Párty = Mallorca, lyžovačka= Rakusko.
Ale najdôležitejšie je, s kým ideš.
Puglia
Vylihovačky sme mali najlepšie na Cypre. Najviac si idem ale škandináviu :D
@laurita285 Fajnšmeker si 😆...ja preferujem teplo a teplú vodu.Bez toho to nepôjde. Čo zvykneš porábať v škandinávii? Turistika?
Pre mna Spanielsko a Grecko.
V Spanielsku nadherne more ( uplne priezracne a piesocnata plaz), kultura ( boli sme na Costa Brava pri Barcelone). ALE Spanieli zmykaju turistov ako mozu a vsade mas kopec skrytych poplatkov ( v aquaparku si musis priplatit za skrinku, nas hotel mal sice telku na izbe, ale dialkove bolo za poplatok :D). A gastro slabsie. No more a architektura naozaj nieco neskutocne. Buduci rok planujem Valenciu.
A potom Grecko. Krasne more, prijemni domaci a neskutocna strava, pamiatky. My sme boli na Korfu a pre mna krasa neskutocna, hoci po pamiatkach sa nacestujes po celom ostrove. V plane mam v blizkej buducnosti este Chalkidiki.
No a moj muz by ti prisahal, ze naj dovolenka je v Chorvatsku :D :D. On ma rad strkove plaze s rybickami a taku tu atmosferu ako u babicky 🙂
Ak chceš teplé more tak jonske teda napr.zakyntos
Na ostrove Elba Taliansko
@nahodnemeno prosim vas, ake plaze pri Atenach odporucate? Ideme do Aten v marci, takze nejde nam o kupanie, ale radi by sme nejake plaze, pekne scenerie videli. Dakujem
Loďou po Stredozemnom mori, každý deň iný prístav, iné miesto 😉
Za mňa Španielsko alebo Portugalsko časť Algarve 🙂
Španielsko. Andalúzia, Malorka, Kanáre, Barcelona ❤️
@laurinkam Atenske plaze nie su take vyslovene malebne, v marci podla mna nebudu mat az take caro. Ale tak mozete nastupit na elektricku 7 na Neo Falliro, ta ide popri mori a mozete sa pozriet, ci vas nieco uputa. Ked pekna sceneria, tak Sounio, ale to je uz mimo Aten, ale nie az tak daleko.
Raz pred vela rokmi sme si spravili vylet vlak/bus/trajekt/... - Vieden, Benatky, Rim, Neapol, Capri, Pompeje, Herculaneum, Pompeje, Neapol, Rim - spali sme kadetade ci uz nejake sukromie alebo hostel, vsetko to vyslo bagatel ale bolo to super 🙂 Aha a na Capri sme spali na druhej strane ostrova co isiel taky strmy chodnik k moru dole, boli tam rozne zakutia kde sa dalo zasit.
@marianarem dakujem
@laurinkam ja som bola na takej horse, kamene, zly vstup do mora, ale v principe, z aten ide mhd elektricka /vlak....smerom na juh a cim viac na juh, tym udajne lapsie plaze, napr. kalamaki , glyfada a nizsie, ale nebola som na nich, bola som palaio faliro
Ja preferujem more a v kazdom mojom zivotnom obdobi som ju zazila niekde inde. Tie naj boli ale europu 🙈 ale teda ako mlada na vyske s kamoskami bola pre mna naj party cast Malorky, ale malorka je vseobecne super aj na cyklistiku, vylety atd. Velmi sa mi pacila aj Sardinia a potom v podstate vsetky grecke ostrovy na kt som bola a aj Peloponez. Teraz s malymi detmi nam idealne vyhovuje nejaky rezort v Turecku, ale casti kde nechodia Rusaci a je pieskova plaz. Naozaj zalezi od toho co od tej dovolenky ocakavas.
za mna Rim uzasne pamiatky atmosfera a metrom sa dovezies uplne k moru
My sme boli tento rok v Calabrii Nicottera Marina...je to rezort treba chodiť na fakultatívne výlety keď chces niekde ísť. Ale krásne tam bolo, všetko čisté upravené, perfektná talianska strava, taliansky program animatori...ak máš rada taliansku kultúru nie je čo riešiť. Krásne more, teplučka voda. Na pláž prechádzas cez piniovy lesík.
Záleží co preferuješ,či more,ci históriu,či rušné mesta....ja asi v španielskej Andalúzia.