Najhoršie miesta v Chorvátsku

12. jún 2024

Z ktorého miesta v Chorvátsku ste boli najviac sklamaní a prečo? Kam by ste sa už určite nevrátili?

sara07
12. jún 2024

uprimne celé choravatsko, dala som sa uvrtat na dva miesta ale je to rovnaké maličké uzučké plaže a to sme mali hotelovu, strava otrasna, reštika to isté, len sa tam vkuse točili okolo nemcov dôchodcov, normálne som mala pocit že to čo nezjedia na na obed nemci tak nam daju na večeru , nemci mali zvlášt jedalen dokonca , program len pre nich robený vyslovene
more tvrdia že je dost slané tak na egypt more - kde mi až slzy vyhrkli ked som vošla do mora, ja ako ekzematik to hned reagujem - nič moc, najhoršie more, žiadne lesy, obsluha strašná
porovnávam s tuniskom , egyptom, greckom, sardiniou, cyprom, španielskom talianskom

pelopeia
12. jún 2024

Okrug Gornji (Ciovo) - nemám asi ani jedno pozitívum.. celé zle (a to sme naozaj nenároční) od ubytovania, dostupnosti, pláž až po široké okolie.. najhoršia bola ale asi lodenica a dok pre nákladné lode priamo oproti pláže - príšerný hluk a ešte horší výhľad na vraky lodí.. Po tomto zážitku sme si povedali že sem nikdy viac

barbora0308
12. jún 2024

@sara07 Ziadne lesy? 😅 Bola si v ich krasnych narodnych parkoch? Asi ste volili nestastnu lokalitu, rezorty, plaze...Chorvatsko je samo o sebe krasne a vie byt carovne, ale ak sa porovnavaju ich rezorty a najpopularnejsie zaludnene plaze s inymi, tak jasne, ze vyhraju vsetky ostatne krajiny. My osobne volime vzdy nejaku chatu/ubytko v nejakom narodnom parku, kde mame moznost sa pokochat krasnou prirodou a plaze mame na dosah autom, je to ale asi o preferenciach... Plaze hladame vzdy na doporucenie domacich, tym, ktore su preplnene turistami sa snazime vyhybat, no a restauracie si vyberame rovnako na zaklade recenzii.

sara07
12. jún 2024

@barbora0308 možno sme boli v blbých lokalitách ale fotky boli iné a bolo to tak dobre nafotené že klobuk dole
more kvalita mora vody - nič moc skutočne čakala som ako ekzematik viac
ale strava mi tam nesedla, ani hotel, ani reštauracia ani bistro neviem, ja si nemienim varit na dovolenke, pleskavicu to som len pozerala či si robia srandu, reštiky ked boli tak preplneé , obsluha plavala
za mna do chorvatska ani zadarmo , ani keby mi zaplatili, ja som bola dost rozčarovaná , prvy raz som brala ok stane sa ale druhy to bolo jak cez kopirak
hotelová plaž vie byt aj o tom že máš tak miesta že z každej strany si tri deti urobia velké hrady pod slnečnikom , ano v chorvatsku to vypalne za ten natesnaný slnečnik s lehatkom stál za to bez uteraka bez ničoho mi padala sánka

katkaseiner
12. jún 2024

My sme pred par rokmi bookli velmi neskoro dovolenku v Chorvatsku, cize velmi na vyber nebolo. Ubytko neuvadzam, tam aj ked bolo take skromnejsie, vsetko bolo v poriadku a funkcne. Skor len to more v okoli Klimno mi nesadlo... tam je to skor o liecivom bahne - co sme samozrejme nevedeli. Samozrejme nesedeli sme pri to bahennom mori ale chodili sme na okoli a teda krasne bolo...
Ono kazda jedna dovolenka zavisi aj od toho ako sa citit chces.. proste jedno miesto sa mi nepaci, nasadnem do auta a o 20km to moze byt uplny opak a nebudes odtial chciet odist...

@sara07 ber to ako len moj pohlad - do chorvatska ist do hotela je skutocne blbost... nikdy tie plaze pri hoteli nie su tip top... ja praveze mam rada na dovolenkach tu slobodu pohybu (sadnem do auta - ci uz do svojho alebo do prenajateho a idem objavovat).

barbora0308
12. jún 2024

@sara07 Osobne v Chorvatsku volim restauracie, ktore sa specializuju na ryby a morske plody, my si ale vo vseobecnosti vzdy dopredu pozrieme recenzie na internete. Pre mna je sucastou dovolenky aj spoznavanie gastronomie inej kultury, takze si o tom pred navstevou nejakej krajiny vzdy vela "nastudujeme", hladame kde si dame nieco dobre a tradicne, aby sme neostali sklamani. Za nas do uvahy nikdy neprichadzaju ziadne rezorty, kedze by nas to obmedzovalo aj danym jedlom, ktore pre mna nie je nicim zaujimave a hlavne to nema nic spolocne s ich tradicnou kuchynou, kedze je prisposobena turistom. Ale ako som pisala vyssie, je to vsetko o preferenciach...niekto rad objavuje a spoznava, ako aj my a tak sa nikdy este nestalo, ze by nas akakolvek krajina sklamala 🤗.

momoftwo
12. jún 2024

Chorvatsko som presla krizom krazom po mori, kazde mesto, ostrov. Je to nadherna krajina s nadhernymi plazami a ostrovmi. Krasna cista, tyrkysova voda, vona borovic a zvuk cikad. Vo vode cely den, na plazach kde niesu masovky, ale take miesta som nasla az ked sme zacali tuto krajinu objavovat lodou 20 rokov dozadu. Ako rezortova dovolenka skor nie. V letoviskach je extremne plno a ani tie plaze za vela nestoja. Velka cast slovakov vyhladava vylahnut, vela alkoholu a jedla, animacny program pre deti aby mali pokoj a leharo. Na toto chorvatsko nieje na takej urovni ako turecko, grecko etc. Su tam aj velmi dobre hotely, ale cena je neporovnatelne vyssia ako booknut hotel v turecku cez cestovku.

kristina82
12. jún 2024

@pelopeiay tam ideme na mastrinku,dufam ze to az take zle nebude

heln
12. jún 2024

orebič, ked nam agent vravel, ze tam nie je ruch, tak sme si vraveli, ze aspon bude klud. ale tam fakt nebolo nic, mala som pocit, ze sme na konci sveta. pri sukromnych penzionoch bola len jedna pizzeria a do najblizsieho mesta to bolo peso niekolko kilometrov po uzkej ceste, takze ked sme sa vecer vracali bola totalna tma. plaze pri ceste asi 2 metre siroke, smeti po turistoch, byvali sme v penzione s domacou stravou, ktora bola ochutena len ciernym korenim, cely tyzden. raz sme dostali aj ovocie, co bol asi 1 cm hruby platok melona. delegatka nas odhovorila od vsetkych moznych vyletov, napriklad tam bola prehliadka klastorov s navstevou vinnych pivnic, tak tam bol argument, ze v tom teple su vsade vretenice. za ten pobyt sme tam nezazili totalne ze nic, raz sme boli na ostrove korcula lodou a kapitan bol opity a myslim, ze nas bolo viac na palube ako malo byt.
naopak, na istriu - rovijn mam len najkrajsie spomienky, takto bolo skvele.

sisaka
12. jún 2024

My sme boli v Chorvátsku prvý krat v živote minuly rok. Prešli sme Chorvátsko od Splitu smerom hore po pobreží cez sever Istrie do Slovinska a Talianska. Čo sa týka pláží nič moc, buď šutre, alebo betón, 2x sme sa namočili, voda ľadová, dalo sa prežiť, ale týždeň by som sa v nej nemagala. Ubytovanie sme mali vždy na dobrej úrovni, raňajky na hoteloch od vynikajúcich po dobré, v reštauráciách jedlo výborné (jedli sme len jedla z ryb, plodov mora) a cenovo prijateľné. Obsluha tiež ok, vo veľa reštauráciách sme dostali drinky na účet podniku. Jednu noc sme strávili aj v rodinnom penzióne, pekné ubytovanie a výborná domáca strava. Tento rok ideme precestovať Slovinsko, tak som zvedavá …
Do rezortu sa v Európe podľa mňa neoplatí ísť, oveľa lepšie je nájsť si nejaký dom, apartmán a mať väčšiu slobodu vo vybere jedál, pláží, aktivít.

sara07
12. jún 2024

@barbora0308 však ja si tiež pozriem recenzie ale v porovnaní s talianskom cyprom to bolo podstatne horšie
ked si vybereš kvalitny rezort vždy tam máš aj ich jedla, špeciality ich ktoré robí šefkuchár, typické jedla ked to vedia v iných krajinách vedia tak prečo nie v chorvatsku
aj reštauracie to je o niečom inom proste
večer v meste poobede si v reštike na prehryznutie vždy dáme alebo cel vylety
dovolenka v rezorte nie je len o tom že sa tam zavrieš
za mna je proste chorvatsko na spodku ked porovnám iné krajiny

sara07
12. jún 2024

@katkaseiner ked v iných krajinách vedia byt v pohode alebo super hotely , tak prečo nie v chorvatsku , proste z tých krajin kde som bola je chorvatsko na spodku
mám rada pohodlie hotelov a prečo nie ano su drahšie a čo ...na výlet viem ist aj sama , do mesta tiež , program si tiež viem urobit sama a hotel sa prispôsobuje mne

barbora0308
12. jún 2024

@sara07 Ved jasne, tvoj nazor ti neberiem, ja som skoro vsetky tebou spominane destinacie navstivila tiez (okrem teda Tuniska a Egyptu, tam nas to velmi nelaka), ale Chorvatsko sme si uzili vzdy rovnako, ako vsetky ostatne krajiny a viem, ze si aj v buducnosti uzijeme pobyt v kazdej jednej krajine podla toho co ponuka a hlavne, ako si pobyt naplanujeme...Samozrejme aj ja mam svoje oblubene destinacie, najme teda tie skandinavske, ktore su moje strdcovky, ale do Chorvatska sa vzdy rada vraciam, chystame sa tam aj tento rok v septembri.

luccija
12. jún 2024

@heln Orebic je veľmi ďaleko a naozaj taká dieťa, ale niekto to má rád🙂

galioska
12. jún 2024

@barbora0308 ano aj my tak len ryby jeme aj obed aj vecera😀

akika722
12. jún 2024

@pelopeia kde ste boli prosím ubytovaný?

kiwi3
12. jún 2024

my sme boli minuly rok rijeka a okolie a neviem. takto na severe asi nie su velmi pekne plaze, bud uplne mini alebo betonove. okrem toho sme boli plytvicke jazera, tie boli krasne, samozrejme, ale taka maskovka, ze hroza. predtym som bola v chorvatsku niekolkrat este ako dieta, uz to neviem velmi porovnat. urcite su tak krasne miesta, o ktorych ani nevieme, ale plaze preplnene slovakmi a tak, to nejak nemusim, to si mozem ist lahnut aj na slovensku k jazeru.

hrabovo
12. jún 2024

@pelopeia fuha, my tma chodíme každý rok a krajšie miesto som nevidela, pláž úžasná, more čisté, reštaurácie super aj priamo tam, ale každý večer ideme do trogiru, my odkedy sme boli tam, inam v chorvátsku nejdeme. Na kraji je síce mini mini prístav, ale žiadny hluk okrem loďky ktorá chodí hore dole sme nezažili, a to sme museli byť pri nej, pri kúpaní sme ju nepočuli

hrabovo
12. jún 2024

Je jedno miesto, kde nikdy viac - ninska zátoka

janettdamian
12. jún 2024

Privlaka a pláže Nin.

smajcii
12. jún 2024

Ja som bola v Nine a katastrofa. Raz v Chorvátsku a neviem či aj nie naposledy 😁 tam sa nedalo ani kúpať, ani kam ísť nebolo, bieda

jaja20
12. jún 2024

Máme pochodené veľa v Chorvátsku, a nikdy viac by som sa už nevrátila na Vir. Tam bolo otrasne.

sisaka
12. jún 2024

@sara07 strava v Chorvátsku ti nesedí, ale v Egypte áno? Môj brat teda pochodil toho dosť - od Karibiku cez Áziu, Európu, ale vždy hovorí, že nič horšie ako jedlo v Egyptskom rezorte nezažil. O hygiene ani netreba písať, stačí mi, čo si prečítam, tam by ma nikto nedostal, ani keby platil. Chorvátsko je normálna vyspelá krajina, s hygienickými štandardmi a normálnym európskym jedlom, neviem si predstaviť, čo tak neuveriteľne hnusné ste tam mohli jesť. V hoteloch sme boli vo viacerych, síce nám dali bez príplatku lepšie izby keď sme vytiahli kanadské pasy, ale na raňajky sme mali všetci rovnaké jedlo bez ohľadu na národnosť a ani v reštauráciách nevyťahovali pre nás špeciálne menu.

sara07
12. jún 2024

@sisaka záleží aký rezort, nikdy sme nemali žiadne črevné problémy na žiadnej dovolenke
ano niekto tam mal a zhadzoval to na stravu ale ked si niekto zabije ladovu kolu a je rozpaleny tak sa nečudujem
ano v egypte sme mali chobotnice, morské ryby atd aj ich špeciality , nič mi nebolo
bol tam velky koralovy ustes, kde sa dalo prejst , tam človek sa na tie ryba dokázal pozerat aj hodiny, uprimne okamžite aj teraz naspäť
proste ma chorvatsko sklamalo

sara07
12. jún 2024

@sisaka my sme na izbe mali fakt čisto aj v rezorte, a čo sa tyka mora totalne idelane na ekzem ako inak slané , prijemné , ked bol odliv tak vznikol aj taky bazen , no ja som ani pri bazene vôbec nebola, všade sice vojaci stražili ale tak lepšie nech stražia,

sisaka
12. jún 2024

@sara07 som si 100% istá, že ľuďom nie je v Egypte zle, lebo si dajú studenú kolu a chytia z nej s prepáčením také sračky, že ich zachránia len infúzie, či miestne lieky. Bežne pijem studené nápoje a to aj v rezortoch v Karibiku a ešte mi z toho zle nebolo…

Ale bavíme sa skor o chutnom/nechutnom jedle - ty si napísala, že bolo nechutné v Chorvátsku, ja čo viem, tak dosť nechutné je práve v Egyptskych rezortoch.

Osobne, minuly rok sme na Slovensku nenatrafili ani na jednu dobrú reštauráciu, boli len ok a jedna dokonca absolútne nechutná, taký hnus som dávno nejedla… keď to porovnám s Chorvátskom, tak tam mali určite chutnejšie jedlo

sara07
12. jún 2024

@sisaka tak na slovensku miestami trpim , stále in priloha ryža hranolky
no na sk tak pár reštauracii inak bieda to je pravda ale nájde
ked ješ to isté jedlo v ten istý čas a jediny rozdiel je v nápojoch , nejak nič iné nenapadlo, ano boli tam ludia čo mali traviace problemy ale my nie

jana_eyre_2
12. jún 2024

Chorvátsko milujem mám pochoene.. ale za mňa najhoršie a kam by som už nešla nikdy je Makarska.. vôbec ma neoslovila, ľudí toľko, že sme plávali v dave.. 🤷🏻‍♀️

fido69
12. jún 2024

Sklamaný z Chorvátska? To je blbosť. Ak si cestu dobre naplánujete, tak nie je dôvod na sklamanie. My chodievame každý rok na jar cez Veľkú Noc do národnych parkov a k moru a sme spokojný. Je to tam úplne bez ľudí. A príroda kvitne...
Chodievame po stopách náčelníka kmeňa Apačov Winnetoua. 😉

akika722
12. jún 2024

@hrabovo si ma upokojila, my sa tam tento rok chystame😅