Na motorke do Chorvátska vo dvojici asi 700 km

jarmilla
1. aug 2015

Ahojte.
Chcela by som vediet či ste niekto absolvovali cestu do Chorvatska na motorke? Moja 25 rocna dcera chce ist s priatelom na motorke. No ja som skor nazoru ze auto je bezpecnejsie a pohodlnejsie na cestovanie.
Načo si treba dat pozor? Pustili by ste ju na Vasom mieste. Aj ked je dospela a rozhoduje sa uz sama?

sissy27
1. aug 2015

@jarmilla ja som bola a nie raz 😉 a super 😉 otázne je, aká motorka, lebo niektoré sú strašne nepohodlné na takú dlhú trasu... ja som motorkovo pozitívna, takže nemala by som problém pustiť za predpokladu, že dôverujem šoférovi

ladyblcha
1. aug 2015

@jarmilla ahoj, aj my sme chodili na motorke, aj viackrat za sezonu, ale obaja sme boli soferi, takze sme sa striedali pri jazdeni. tak nam to slo pekne v pohodicke. ale da sa to, ak to nie je nejaky frajer, co nevie odhadnut svoje schopnosti, a treba davat prestavky, a urcite radsej ist cez den. to aspon moje skusenosti 🙂

sashabb
1. aug 2015

Ja si myslím, že 25ročná sa už vie rozhodnúť sama a ty by si to riešiť nemala vôbec. Ak sa rozhodnú, tak pôjdu a ty to nijako neovplyvníš 😉

jarmilla
autor
1. aug 2015

@sissy27 mozem vediet na akej moto ste isli? Oni pojdu na Honde Cbf 600. Samozrejme pojdu este s partiou.
Praveze šofer je zodpovedny, ziadny frajer ktory sa rad predvadza.

janinah
1. aug 2015

šli sme dnes domov autom z ch....svoje dieťa by som nepustila takto,na kolenách prosila,že nie...aj vydedením hrozila...vlastné auto požičala...čokolvek čo by pomohlo neísť motorkou......nie nadarmo sa vraví,že motorkári sú darcovia orgánov 😒 videli sme tri vážne nehody,pri dvoch aj motorkári ...neviem ako chudáci dopadli,ale nie dobre.... 😒

jarmilla
autor
1. aug 2015

@janinah bolo to na dialnici? Praveze mi povedala ze dialniciam sa chcu vyhnut. Idu si vychutnavat okolie a jazdu, nie sa nahanat.
Autonehodu uz zazila na vlastnej kozi. Dostala druhu sancu od zivota. Bola natom psychicky zle, trvalo to nejaku dobu kym zacala znova opat normalne fungovat. V dnesnej dobe nie je ziadny dopravny prostriedok bezpecny, kedze su aj neohladuplny vodici ohrozujuci zdravie druhych.
Ja vobec neviem ci ju s mm dokazeme nejako ovplyvnit.
Ja by som bola najradsej kebyze ide na dovolenku niekde tu na SK.
S tou spravou ste ma vystrasila.

sissy27
1. aug 2015

@jarmilla no nie úplne turistická moto, ale dá sa to zvládnuť 🙂 my sme mali niečo podobné 🙂 neviem koľko má dcéra odjazdené, asi ju bude na druhý deň všetko bolieť 😀 ale každý špás niečo stojí 😎 pozdravujem dcéru, nech si výlet užije
@janinah vyvediem ťa z omylu - motorkári nie sú darcami orgánov, to môžu byť len tí, ktorí zomrú v nemocnici za určitých podmienok... akurát veľa motorkárov je dobrovoľnými darcami krvi... a tak ako nájdeš debila na motorke, dvakrát toľko ich je za volantom... iste, motorkár je menej chránený ako šofér auta, ale koľko je cyklistov na cestách? na bicykel svoje dieťa pustíš? a stačí si pozrieť večer správy, koľko šoférov áut každý deň zahučí...
tí, čo na motorkách nejazdia a nevedia ani aké to je, tak nepochopia...