Ahojte🙂
Bol niekto z vás v Paríži v Louvri? Ak áno chcela by som poprosiť nejaké rady ohľadom lístkov, že z akej stránky ste objednávali prípadne nejaký výhodný vstup. V ktoré dni je najlepšie tam ísť a tak. Ja som hľadala už aj som našla ale dala by som skôr na rady od niekoho kto už tam bol.
Ďakujem pekne 😊
Tam neexistuje, ze by tam bolo malo ludi, tam su denne davy od rana co otvoria az dokedy zatvaraju. Je dobre si pozriet, co chces vidiet a kde sa to nachadza, usetris tak cas, ak tam nemas cas byt cely den.
Ja len toľko ze aj týždeň je malo, my sme mali vtedy pár hodín ako zájazd
@sabina230 Lístky kúpiš priamo tam. Sú tam síce rady určené pre tých, ktorí majú lístky a tých, ktorí nemajú, ale veľký rozdiel v rýchlosti nebol, šlo to pomerne rýchlo, hoci som myslela, že tam budeme stáť pol dňa, keďže bolo leto, turistická sezóna. Natrvalo to ani hodinu Odporúčam prísť hneď ráno, to platí v každom múzeu aj pri Eiffelovke. Vojdeš do pyramídy a vo vnútri si kúpiš lístky, všetko je označené, ľahko to nájdeš. Spolu s lístkami dostaneš aj mapu celého múzea a vyberieš si pavilón, ktorým začneš prehliadku. Odporúčam Denon, tam je Mona Líza a najviac ľudí. Potom už môžeš blúdiť až do záverečnej po zvyšku múzea. Všetko ani zďaleka za deň vidieť nestihneš.
@heleninamama takže netreba vopred kupovať?? Ja som sa bála že by už nemali voľne lístky na ten deň alebo že by sme sa dostali dnu rýchlejšie keby kúpim lístky vopred
My sme boli asi 4 roky dozadu v októbri a nezdalo sa mi ze by bolo dáko veľa ľudí. Jedine na monu lisu ale inak sa ten dav stratí. A fakt tam ísť hneď ráno, lebo je to na veľmi dlho aj na celý deň.
@sabina230 Určite netreba, jediné miesto, kde si treba kúpiť lístky cez internet, pretože inak sa dnu nedostaneš, je zámok Versailles. Inak sa všade dali kúpiť na mieste.
@heleninamama ale prosim Ta, preco by sa nedostala do Versailles… presne tak isto sko inde. Bud bude mat stastie a ujdu sa listky na mieste, alebo nie. Kazdopadne, v zivote by som v tychto velkomestach nestala nikde v rade na listky na mieste.
no teda neviem, bola som v parizi teraz v auguste, specialne louvre ked sme prisli a zaradili sa do radu asi hodinu pred otvorenim - mali sme listky na prvy vstup - tak ta rada s listkami bola asi polovicna oproti tej, kde si listky este len idu kupovat. Za tu hodinu, kym otvorili, sa nasa rada zdvojnasobila a ta s listkami stvornasobila!!!! A vykukla som o desuatej z okna a uz nebolo vidno na nadvori koniec radu... takze radit
@sabina230 aby si nekupila listky dopredu..... nepochopim.
jedine musee d orsay sme sli ze listky kupim az tam - lebo nam zrusili spoj a prisli sme do Pariza neskor ako sme mali, takze nase kupene listky prepadli. Tam sme v rade cakali asi hodinu na ne.
co sa tyka louvre samotneho --- vies tam stravit tyzdne. Takze si stiahni mapku, aplikacie, pripadne pozri sprievodcov - vyber si presne exponaty ktore chces vidiet, priprav si cisla miestnosti a kridla, kde tie exponaty su...... toto nam vyrazne ulahcilo presun - zacali sme v denon, pokracovali sully a skoncili v tom tretom kridle, nespomeniem si meno..... na mape muzea vidis aj prechody, vytahy..... tym, ze sme vosli kratko po otvoreni, ludi sme moc tymito ulickami nestretali.... nezabudni si pozriet ktore expozicie su v case tvojej navstevy zatvorene a nepristupne - my sme tak nevideli obraz Ludovita IVX - renovovali salu. A Napoleonove veci boli pristupne iba ciastocne.
a klasika --- urcite hned vyskokmi v denon k Lize - mas sancu sa k nej dostat najblizsie, priamo k paske ktora zabezpecuje odstup. o desat minut, ako sme tu salu s nou opustili, by sme sa vedeli dostat k tej paske tak na 6 metrov iba 🤦♀️
inak, mam tu v blogu zverejnenu nasu cestu - tak pripadne pozri, mozno najdes inspiraciu ze co a ako v Parizi.
@rfrd12 Versailles - o deviatej rano otacali ludi, lebo listky na osobny nakup pre den ten boli do zamku vypredane. Osobne by sa mi nechcelo ist hodinu z Pariza a zistit, ze sa do vnutra nedostanem.
@sabina230 louvre je jedno z mala muzei, ktore su otvorene denne. Pozor pri inych, vacsinou v pondelky a v ich sviatky zvyknu byt zatvorene. to len take info ;)
@kaktusik007 a boli ste aj vo versailes?? Tam by som sa tiež rada išla pozrieť….. so sprievodcom najlepšie ale asi majú len anglických hovoriacich?
@kaktusik007 určite si to naštudujem….. mám spravenu umeleckú školu a rada by som videla nejaké známejšie obrazy o ktorých sme sa učili….. takze k mone lise je najlepšie ísť ráno hneď?
@sabina230 ano, dali sme aj versailles - pod pojmom sprievodca som mala na mysli knihy, kde si nastudujes co a ako ;) nie zivych ludi.
k Lize iba rano ihned po otvoreni a aj to kedze tam budu pasky, blizko k obrazu sa nedostanes.
obrazy v louvre su skor od francuzskych maliarov --- tam maju ele kridlo ;) impresionisti maju muzea inde - uz spominane musee d orsay, a ine... v louvre ma miestnost rubens. Potom na obrazy skor galeriu kuk - tu v londyne ;)
ale zase korunovacia Napoleona --- ten je myslim v Louvre...
@kaktusik007 áno tak som myslela že by som kúpila lístky a v práci by som si vytlačila nejaké info o versailes ala samosprievodca 😂 ideme tam len na 3 dni čo je šialene malo, tak dáme asi len louvre a versailes ak stihneme 😀
@sabina230 nestihnes ani Pariz, Versailles je 1 den. K Mone Lise sa nedostanes, budes rada ked na ten obraz dovidis vobec cez ten dav ludi. Je tam opaskovanie a obraz je v sklenej kocke.
@sabina230 ak ides na tri dni je blbost ist do versailles na cely den... louvre rozhodne daj na ranny vstup na 09:00 - a utekajte vyskokom k nej - inak realne sa k Lize nedostanes.
@kaktusik007
@heleninamama
No veď práve….. ten dav sa tam predsa musí nejak posúvať pred tým obrazom 😂😂 aby sa na kazdeho dostalo.
Aj mi viete odporučiť ešte niečo v Paríži čo by sa dalo skôr stihnúť namiesto toho versailes??
@sabina230 https://www.modrykonik.sk/blog/kaktusik007/article/cesta-na-mars-6-diel-83g3ne/ -- Champs-Élysées, Arc de Triomphe de l’Étoile, Musée d`Orsay, Place de la Concorde, Sainte Chapelle, plavba loďou po Seine, Père Lachaise, Basilique du Sacré-Cœur, Notre-Dame - aspon zvonka a teda my este raz do Pariza musime kvoli Musée Curie - to je v auguste zatvorene.
potom mas Invalidovnu, Panteon -- ale to nebola moja priorita.
a Louvre a la tour Eifel ani nespominam, to je klasika Pariza a bez toho to nejde... a o Versailles sme sa bavili uz tiez.
@kaktusik007 a ubytko??? Čítala som na vašom blogu, dalo by sa to pozrieť aj cez booking??
@sabina230 accor neviem ci najdes... https://all.accor.com/czech-republic-slovakia-h... - tam mas rozne moznosti, ved pozri. stan sa clenom - budes mat lepsie ceny. skusim najst konkretne ten nas lacny hotel a hodim ti link
@sabina230 Ibis budget Paris Clichy Mairie tu sme boli my. kusok od metra, cestou minas velku policajnu stanicu, velky supermarket v blizkosti. Vlakova stanica do Versailles asi 15 minut peso, na druhu stranu ako je metro su autobusy a odtial siel priamy spoj rano do Louvre.
@sabina230 hlavne nie tento - ibis budget Paris Porte d'Orleans ---pozeram ze tie recenzie ohladne bezdomoveckeho mestecka v blizkosti hotela su stiahnute.... ale boli tam aj fotografie a teda ja som sa kvoli bezpecnosti rozhodla tento hotel zrusit a radsej zaplatit o 50 eur viac inde....
Pre mna bolo zaujimave, ze ine Da Vinciho obrazy ostali vacsinou nepovsimnute, nie su v tej miestnosti ako je Mona Lisa ale na chodbe ku nej.. este v Parizi odporucam aj Oranžériu s dlhokanskymi Monetovymi leknami - nádhera. A ak pojdes aj do Orsay tak by som bookla restiku vnutri ( bola tam dlha rada a nechcelo sa nam cakat, kaviaren tiez total plnka) vies to velmi pekne vyuzit na pauzu lebo Orsay je tiez velky a zaujimavy.
@sabina230 podla mna zalezi na tom, ze co chces vidiet, ci chces pamiatky alebo muzea. Lebo realne v tych muzeach stravis hodiny casu. Len Louvre mas na jeden den, ked chces co to vidiet. Ides tam na dost kratky cas, kedze vsade treba cakat. Ci je to muzeum alebo Eiffelovka. Na webovych strankych k veciam co chces vidiet je dohladatelne, kedy je otvorene a tiez ci mas alebo nemas v tvojom veku vstup zdarma. Niekde musis mat nulovy listok aj ked ides zadarmo.
@sabina230 My sme boli v Louvre teraz v nedeľu 3. marca. Ja jednoznačne odporúčam kúpiť lístky dopredu. Išli sme
rovno dnu. Vstup sme mali 10.30.
@sabina230 Normálne mám stránke Louvre si "kúpiš" free lístok a potom budú chcieť, aby si sa preukázala dokladom kvôli veku.
Objednávali sme z https://www.ticketlouvre.fr/louvre/b2c/index.cf... inak, tam je stále plno... Treba ísť cez bočný vchod okolia nechces čakať dlhé hodiny v rade.