Ahojte, v lete ideme na dovolenku k moru so synom bude mať 1 rok. Čo odporúčate na dovolenku také must-have co nemôžme zabudnut’? Pripadne aké ,,plavky” pre bábätko či klasické iba spodok alebo celý ten overalik proti UV?
Veru, mlieko, pár klasických plienok, kým zoženiete miestne, obľúbenú maškrtu, zo dve plienky do vody, klobúk na hlavu, ideálne aj so schovaným chrbátom a nejaký krem opaľovací, tie bývajú zbytočne predražené. A jednu lopatku s kyblikom.
Neviem, ci je to must have, ale nam velmi pomohol taky mini stan na plaz. Kupili sme ho v Decathlone, zmestil sa do kufra. Mohli sme byt cely den na plazi, mala sa tam vyspala cez obed, nepieklo na nu slnko. Urcite ho beriem aj tento rok 🙂
U nás je to iba voda a opaľovací krém (kamkoľvek ideme) .. žiadne "harampádí" so sebou nevlacime, detom na dovolenke stačí málo (aspon tym nasim 😃)
Stan, malý nafukovací bazén naša sa bála vĺn a prvé dni bola v bazéne na pláži, až potom vo vode.
Plavky som mala vždy len spodok a natriet
Všade kúpiš všetko, netreba ťahať pol domácnosti a ani nakupovať zbytočnosti
pozri na FB - Cestujeme bez cestovky.
Mamicka cestuje s malymi detickami a bali sa do príručnej batoziny - čiže všetky tri osoby.
teplomer a lieky,nieco na komare..a ja som nasim davala taky plavkovy overal na zips predava to napr Next
My sme mali aj vestu na plávanie, aj rukáviky, aj koleso, aj nafukovací čln... Všetko som to tam potom nechala v detskom klube, lebo väčšina by o rok bola aj tak už malá.
Ale ja musím mať vždy ku všetkému aj rezervu rezervy: klobúčik, pončo...
Na letisku sa pousmial pri osobnej prehliadke, že takú komplexnosť ešte nezažil - v príručnej som mala skoro všetko: nurofen sirup, sprej do nosa, hadičkovú odsávačku na soplíky, nakrájané jabĺčka, banány, keksíky, chrumky, čistú vodu, ochutenú vodu...
Nepises, ci pojdete autpm alebo lietadlom - lebo samozrejme od toho zavisi, ci sa musis zmestit do nejakej hmotnosti batoziny.
Ale teda pre mna je na dovolenke must have - lieky na teplotu a teplomer - viac-menej je to jedine, co moze cloveka prekvapit v noci a vtedy sa tazko zhanaju lieky.
Vsetko ostatne, ak je treba alebo sa nieco vyskytne, riesime na mieste v miestnej lekarni. Z domu okrem tohto beriem len lieky na tlak, ktore musim brat pravidelne, ziadnu pojazdnu lekaren so sebou nenosim.
Pre deti opalovaci krem, krem po opalovani, balzam na pery a rukavniky - kedze dcerka ma Cherek, tak tie sa nedaju kupit. kyblik a veci do piesku kupujem v danej destinacii a nechavame potom na hotelovej izbe.
Doklady, platobne karty, mobily, tablety, notebook, nabijacky - toto ma na starosti manzel a zabera nam to jednu prirucnu batozinu.
Slnecne okuliare, siltovky, plavky, kniha, zakladne oblecenie-to uz kazdy zvazi, kolko potrebuje, jedna mikina a jedny dlhe nohavice/rifle.
Chodime bez cestovky, cize mame obmedzenu hmotnost batoziny. preto neberiem ziadnu zbytocnu kozmetiku, v hoteli zakladnu vzdy maju - ja si beriem len nutny zaklad - malicky cestovny krem na tvar, spirala, ruz, licka, maly odlicovac na oci a vzorky samponu a balzamu na vlasy, gumicky do vlasov, hreben. Ak nieco dolezite zabudneme, kupi sa na mieste. A vzdy nechavame aj miesto v batozine na nakup suvenirov, darcekov atd.
Clovek ozaj nic extra na tej dovolenke nepotrebuje - ozaj je malo takych veci, ktore ked zabudnes, tak ich v danej destinacii nevies kupit.
Ja som mala uv overalik aj uv tričko, uv legionárku, kvalitné sandalky ak je chodec, také na pláž, slnečné okuliare, spf 50 pre deti, Panthenol, lieky všetky možné na potencionálne detské choroby, týčinka na pery s spf... Ja so sebou nosím celú apotieku, nakoľko raz muža seklo v Egypte a ten zážitok neprajem nikomu
Mlieko, ktoré pije a lieky. Všetko ostatné kúpiš