Pytam sa preto, lebo som niekde citala, ze vraj nas Slovakov povazuju vo svete za "humusakov" lebo davame deti cikat hocikde pod strom. Mam malu dcerku s ktorou prave nacvicujeme oducanie od plienok a kedze sa chystame na dovolenku, zaujimalo by ma, ci mi za verejne cikanie niekde nedaju pokutu alebo ci nebudem vzbudzovat verejne pohorsenie. Dcerka je este mala takze ked sa jej chce, musime cikat do 30 sekund, nemam kedy hladat verejne toalety alebo nieco podobne. Uz aj tu na Slovensku sa na mna obcas krivo pozreli, tak sa obavam co bude v inych krajinach (Chorvatsko, Cierna Hora), ked budeme dakde v meste alebo parku. A co ked sa mi nahodou aj vykaka? Jasne, zdvihnem to, ale co potom s tym? Dakujem za odpovede.
Aj moja znama minule dostala pokutu od mestkych policajtov, ked dala tak malu curat pod strom.. na Slovensku, nieto este v zahranici... :-/
No hlavne ze psi nechavaju sulce kade tade a to policia neriesi 😉
Inak zijem v irsku a tuna sa teda pozeraju krivo, ale ked je kriticka situacia tak kaslem na predsudky, minule sme cikali do kriku za bankou.A co ja mozem za to ze v banke nie su wc???
Ale aspon uz chapem ze preco tu nosia deti treningove gatky do 5 rokov 😀
a nas by ako brali, ked nosime serbel vsade so sebou 😀 dcera nie a nie cikat do travy 😀
A co tak prenosne wc?
Dajte si do googlu pottete plus
Suseda to mala ked ucila malu a je to super, nemusela nikde davat malu ku krickom - mne osobne sa to nepaci ked to rodicia robia...
Je to male, takze v kabelke pohoda, rozlozila jej to kdekolvek, potom len ten sacik vyhodila..
Myslim, ze riesenie vyhovujuce kazdemu
psi čurajú kadetade a dieťa by nemohlo? moč je sterilný...však s ním /deckom/mama neide na stred cesty,ale niekam do ústrania...
Max cura v anglicku kde mu treba... rovnako aj in deti... za krickom, nie na chodnik, to je hadam jasne 😎 V nemecku sme za tie 4 roky co sme tam boli tiez nemali problem... väcsinoou sa cloveku podari behnut do nejakej restiky, ked nie, tak proste nie...
dakujem baby za prispevky, skusila som kuknut aj to Pottete plus, teda dost drahe sa mi to zda a aj dost velke, aj ked je to skladacie, no ale do tasky ku kociku sa to hadam zmesti. No a potom ten sacik s tekutym obsahom hodila do smeti ta tvoja suseda @petkaa28 ci ako? alebo to vyliala dakde? Este sa mi zda ze existoval nejaky "cinsky nocnik" , ci take nieco, s tym nemate skusenosti? co to je? Mne teda mala nema problem cikat do travy, len ako vravim, radsej som sa opytala, lebo riskovat pokutu teda nemienim.
my zijeme v nemecku a ked treba, cikame, kde sa 🙂 akoze co mam urobit? nechat ho pocikat sa? 🙂
@kvojtanikova nie, nemoze a naozaj je za to pokuta.
ALE VSADE MAME CISTE TOALETY s toaletnym papierom, cistou vodou, mydlom, susicom a prebalovacim pultom.
...este som zabudla, ze na zachodove misy sa davaju jednorazove papierove "dosky", ktore sa po pouziti splachnu v zachode.
Tak nevidim problem byt kulturnym clovekom.
Je smutne, preco si Slovensko berie zo Statov iba odpadove veci - tretotriednu kinematografiu, fastfoody a blbosti ale veci co su tu naozaj ukazkove, tie nikto nepreberie.
@p3tra11 to fakt tu na SK dostala pokutu?? Nech sa na mňa nikto nehnevá, kadečo sa po tej zemi povaľuje, smetie, za to nikto pokutu nedostane, za psa, po ktorom majitelia nezoberú tiež nie, ja si zberám a keď dám dieťa vycikať, aby sa nepocikala do nohavíc, tak mi dajú pokutu, nech idú dokelu 🙄 🙄 🙄
Myslim ze otazka bola skor na take odbehnutie v prirode 😉 ako napr. ja tu na nasom detskom ihrisku mam problem najs aj nejaky krik v sukromi 😀 a najblizsie wecko asi tak 15min chodze ci uz do restiky alebo obchodu... samozrejme,ze ked som v shopping centre tak nedam malu vycikat do kvetinaca 😀
- a ze moc sterilizuje???To su mi novinky, aj to je niecim podlozene?To by ma zaujimalo, viem,ze moc je sterilny len kratku dobu a co je potom? Pockame kym sprchne? Ako fakt to ber ako otazku v dobrom,lebo sama neviem odpoved 😉
@janinah
@briketa práve som Ti šla napísať, že žiješ v štátoch, tam je to zrejme normál, tu by som sa márne nahľadala čistej toalety, nie to iného.... 🙄
@xena22 moč nesterilizuje, je sterilný 😉 ale zas to máličko, čo dieťa vyciká ničomu neublíži... ako som vyššie písala, kadejaké hnusy sa vypúšťajú do spodných vôd, odpadkov všade plná táto a to nikoho nezaujíma a nikto to nerieši lebo... ale mamičke, čo dá dieťa vycikať na trávu je ľahké dať pokutu, nie?
@beruska.zuzanka
ale pokud je vlastni, ne?
@beruska.zuzanka ved hovorim, ze moc je sterilny len kratku dobu, zaujimalo by ma co sa deje potom???
@irriss ?
@xena22 rozkladá sa ako všetko organické, či? 😀
@beruska.zuzanka
no moc je sterilni, jen vuci jejimu majiteli...samozrejme, ze neni sterilni vuci druhemu 😉
😀 no co aspon som mudrejsia nie??? Ked neviem tak sa spytam 😉
@irriss veď som nikde nenapísala, že je sterilný voči všetkému okolitému prostrediu, len som opravila mamičku, ktorá napísala, že moč sterilizuje 😉
@beruska.zuzanka 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
Vzdyt ano..ja jsem jen doplnila..aby nekdo nepouzival "cizi" moc na sterlizaci.. 😀 😀 😀 😉
@beruska.zuzanka no, ta trosku neublizi, ale ked to urobi 5 mamiciek na to iste miesto a potom v lete si otvorim okno, je to fasa, kedze byvam nizko
bohuzial je to tu s tymi toaletami bieda.verejne nie su, a ked su, tak spinave.a bohuzial sa nestretavame ani s ustretovostou, ze by trebars personal restiky pustil maminu s malym dietatkom k nim na WC, pokial u nich v prevadzke nic nekonzumuju....je to fakt bieda☹
@kvojtanikova no to netušim,či môžu deti na verejnosti cikať ale moja kamaratka s rodinkou šla minule leto do chorvacka a jej muž si kamsi nedaleko od cesty odskočil na malu potrebu a dostal pokutu 😖