Môžeme ísť so 7 mesačným dieťaťom k moru?

zuzioli
22. jún 2012

Ahojte maminy s akym najmladšim dieťatkom ste boli pri mori ? my máme isť v auguste do chorvátska, malinká bude mať 7 mesiacov auguste.. myslite že možem isť v pohode s nou k moru ??

hajanka
22. jún 2012

@zuzioli jasne ze ano, preco by si nemohla? 😉

janka_pn
22. jún 2012

@zuzioli v pohode 🙂

zuzioli
autor
22. jún 2012

@hajanka
@janka_pn dakujem baby, neviem lebo chceme isť a ked niekomu poviem tak pozeraju na mna ako na neviem čo že s takym malym.. a ked sme boli pred minuly rok pri mori tak maminy tam mali ešte mladšie deti.. tak ja len tak dakujem 🙂

katy1979
22. jún 2012

@zuzioli urcite ano. v aute ti prespi teda ak idete na noc. more bude v auguste teple tak nech sa vycvachta do sytosti.

lucka1987
22. jún 2012

@zuzioli urcite ano .. 😉 chodia aj s mensimi

janka_pn
22. jún 2012

@zuzioli my sme boli prvy krat, ked mala 8 mesiacov. bolo to uplne pohode, keby sa prave nezacali tlacit zuby a dostala nadchu... odvtedy chodime kazdy rok 🙂

zuzidr
22. jún 2012

@zuzioli my ideme v júly a to bude mať malý 5,5mes. vôbec sa toho nebojím lebo je dobré a kludné bábo...samozrejme že s ním nebudem celé dni na pláži, Tatino a staršia dcérka budú chodiť k vode, a ja budem oddychovať na izbe alebo niekde v chládku... k moru budem chodiť až po 15tej 😀
a tiež ked to niekomu povieme tak tie pohlady stoja za to.....

zu2za3na
22. jún 2012

neviem prečo niektorí ľudia berú malé deti ako nejaké prekážky, že s nimi len doma musíme sedieť a tak, síce si myslím, že by si to užili viac, keď už vedia pobehovať ale prečo by sa mali mamičky obmedzovať? ak majú na dovolenku pri mori, tak prečo nie??? ja by som sa vykašľala na všetky pohľady

eeffka
22. jún 2012

@zuzioli jasne ze mozes 🙂 ja budem mat moju tiez 6m ale my nejdeme, ja sa bojim, lebo starsia mala presne v tom veku 6.chorobu, do toho ockovanie a zuby tak pre pokoj mojej duse sedime doma ( ale uz ma prsty svrbeli v katalogoch 😀 ), no teda len to nedaleko do Madarska ideme, ale chapem ze ludia su vselijaki... mna sa jedna moja znama spytala ked ma stretla vonku s kocikom ci uz chodime na prechadzky ( podotykam ze mala sa narodila vo februari) a pytala sa ma to pred 2tyzdnami 😀
Ked som jej povedala, ze sme uz stihli zabsolvovat dovolenku na SK s 2m dietattom po hradoch, kupku a rozne vylety pozerala jak teliatko.

hoogy
22. jún 2012

@zuzioli jasne,ze mozete ist.jasne treba troska sa prisposobit tomu dietatku,ale urcite si to dobre uzijete. niektori ludia sa boja ist aj s 3 rocnymi k moru takze ludi si nevsimaj 😉 prijemnu dovolenku prajem

eeffka
22. jún 2012

@zuzioli A este som zabudla povedat ze ked sa mala narodila v tom februari som chcela este stihat lyzovacku s nou 😀 😀 😀 zastavila ma zlata zila . Tak nic o rok.

janinah
22. jún 2012

dnešné matky by šli k moru rovno z porodnice 😉 ,ja som šla prvýkrát ked mal malý 1,5r. ,záleží čo od takej dovolenky očakávaš,ja som tam nemienila riešiť kojenie,prvé príkrmy,preváranie vody,cudzieho lekára v prípade potreby,cestovanie v aute,klímu.....myslím možné komplikácie z toho všetkého,ono sa totiž dobre dovolenkuje,ak je všetko ok,ak však príde problém,tak si pomyslíme,že lepšei bolo sedieť doma,nič neutečie,ani more 😉

tilly
22. jún 2012

jasne, preco nie? netreba hned vymyslat komplikacie 😉 prajem krasnu dovolenku, nech ide vsetko hladko...

my s deckami chodime k moru od prvej sezony po ich narodeni, jeden mal 10 mesiacov, ked bol prvy krat, druhy 8 mesiacov... suseda bola s malou 4mesacnou a uplne v pohode 😉

lujza123
22. jún 2012

@zuzioli samozrejme ze ano a kludne aj s porodnice preco nie..zalezi od povahy cloveka ako pisali baby vyssie niekto nejde ani s 3rocnym a niekto cestuje s par mesacnym kade tade
Hlavne nezabudni na cestovne zdravotne poistenie, pas pre dietatko, predom si najst (alebo hned vyzistit na mieste pobytu) cislo a adresu na pohotovost, velku zasobu UM aby si nemusela kupovat a menit (pokial je kojene no problem), kupovat radsej len balenu vodu ( vo vacsine primorskych krajin je vodovodna nepitna aj pre dospeleho) , zdrzovat sa s babatkom v tieni
My sme sli k moru az ked mala dva ale na dovolenky a vylety chodime od dvoch mesiacov..ja v tom nevidim problem
Reakcie ludi si netreba vsimat, ked sme sli na dvojdnovu stanovacku s 10 mesacnou tak to si mala pocut niektore reakcie jak keby ju chcem vziat na vypravu do dazdoveho pralesa...ze dieta v stane...pritom vonku leto teplo celu noc a stan, spacaky, karimatky vsetko kvalitne, znackove sama som v nich spala vonku zaciatkom marca a teplucko pohoda. Boli sme cela partia, deti tam bolo dokopy asi 7, sice moja bola najmladsia ale mala ist s nami aj kamoska s 5 rocnym chlapcom a ta to vtedy odmietla lebo ze je este moc malý na stan a mohol by prechladnut, chytit kliesta a nevyspal by sa dobre...takze tisic ludi tisic chuti...

tinki
22. jún 2012

@zuzioli my sme boli pred rokom, tiež v auguste, a malá je februárová

zeleny_cajik
22. jún 2012

Jasne, ze ano. My sme boli s 3 mesacnou 😎

k_a_j_k_a
22. jún 2012

@zuzioli ahoj. Jasne, chodte a uzite si to 🙂. My sme boli so starsou, ked mala necelych 9mesiacov. S mladsou by sme isli kludne aj to leto, co sa narodila, ale narodila sa az v juli, takze leto nevyslo. Ale keby bola zaciatko juna, tak lamem muza na september k moru. Myslim, ze take trojmesacne babatko (ak nema ziadne zdravotne problemy), moze ist kludne k moru.

simsalabim
22. jún 2012

Jasne, ze mozete. ved aj pri mori ziju deti 🙂 My sme boli s mladsou dcerou, ked mala 10 tyzdnov 😝

didulka85
22. jún 2012

My sme boli minuly rok pri mori, dcera mala skoro rok. Tiez na mna vsetci pozerali ako na debila, ze kam sa s nou trepem. Isli sme lietadlom. Boli tam aj s pol rocnym dietatom. Cim mensie dieta, tym lepsie. Hlavne ked este dojcis.

poleva
22. jún 2012

@janinah súhlasím,ale každý robí ako chce,je to jeho vec
moji susedia idú autom, čiže idú mladí,babka,dedko,synček ani nie 2 ročný,další synček ani nie ročný,dievčatko 4 roky...vkuse sú chorí a na ATB...autom by som nešla,za nič na svete a ešte tak daleko

xlucia
22. jún 2012

@zuzioli rozhodne nie. kym dieta nechodi a normalne neje by som nesla. cize mn. do roka urcite nie

hajanka
22. jún 2012

@xlucia dovod? to iba z tvojej strany alebo aj dieta ma na to nejaky konkretny dovod?

brumka
22. jún 2012

@zuzioli ja by som skor ako po roku nesla a len autom lietadlom s dietatom nie. mi sme boli ked sme mali 18m.

janinah
22. jún 2012

@poleva dobre si to zariadili,deti dajú babdedkovcom na krk a oni hajde na disku 😉 samo,že ich vec,nech si robia čo chcú,len nech sa niektorí nečudujú,že ľudia sa čudujú,lebo robia niečo,čo trochu odporuje zdravému sedliackemu rozumu,napr.ťahajú drobné deti na dlhé cesty a k moru...opakujem,že mne je to ukradnuté,len píšem že nie je to bežné ,aj keď čochvíľa asi bude čudák ten,kto pri tom mori nebude 😉

xlucia
22. jún 2012

@hajanka riesit prikrmy v cudzine, do toho kde kupim nezavadne maso, az po mixer. riesit tam plienky, v otm horku kedze take male este nechodi. narusenie rezimu presunom atd. z toho pozeraju len problemy, ktore sa v cudzine len tazko riesia. plus kopec inych veci

xlucia
22. jún 2012

@simsalabim no pri mori ziju deti, ale sa tam nepresuvaju z domova stovky kilomentrov

hajanka
22. jún 2012

@xlucia prikrmy sa daju kupit hotove, nie je problem kupit ani cersve ovocie a zeleninu urcite na miete, nezavadne maso.. o tom by sa dalo polemizovat aj doma 🙂 rovnako aj horucavy mame tiez doma a tiez musi nosit plienky 😉 presnun autom pocas noci je idealny, lietadlom su to max 2 hodky, niektore deti to kompletne prespia a prisposobia sa, az take hrozne problemy to nie su, ale zalezi od toho ako sa k tomu staviame, ze ano 🙂

solinkarka
22. jún 2012

urcite ano....ja by som isla aj hned 🙂 ved je to vacsinou len raz za rok tak preco nie 😵

andrejecka
22. jún 2012

s dcerou sme začali chodiť keď mala rok a pol, ale to preto že nebolo dosť penazí, so synom sme boli minulý rok a to mal 6 týždňov a keď mal 6 mesiacov tak sme boli na 2 lyžovačkách, môžeš v klude ísť

brumka
22. jún 2012

@hajanka ja som bola zastancom domacich vyziv, nekupivala som zeleninove ani masove mozno 3x do mesiaca, inak som vylucne varila. mi sme mali rezim uplne naruseny, zaspavanie bol problem a tak.