Ahojte baby chcem sa opýtať chceme ísť s deťmi do rakúska len nemajú pasy aké je riziko?
@hildicapupu no práveže nemajú OP
Je to velke riziko, mozu to brat ako unos dietata... Ani do ciech by som necestovala bez pasu v ziadnom pripade...
Ak nemajú OP, pas treba mať pri sebe
Nesla by som.Rakuski policajti napr.po dialnici jazdia v civilnych autach.Aj rychlost tam treba fest dodrzovat
Čo urobia?Zoberu Vam deti a vrátia až po dodaní dokladov! Cestovať bez dokladov sa neoplatí .Kamoške tak urobili.
Neriskovala by som. Budete mat zbytocne oplatacky ....aj pokuta hrozi....
Este Cechy by som riskla ale ine staty.....radsej pas aj ked zrychleny za vyssi poplatok. Myslim ze je moznost do 24hodin.
@ildiko36 to je totalna blbost s tym, ze “ked sa podoba na seba”... prosim Ta, posli mi, kde sa o tom pise v zakone
@pallacinka29 chod sa spitat na policiu..do regiojet autobusu ani nepustia dieta bez pasu..v okoli Passau vzdi su policajne kontroli a pasi pitaju..v bratislave pred nastupom do autobusu tiez pitali ci ma dieta vajicko a aby som preukazala ci ma dieta pas inak nemoze cestovat..dceru este davnejsie zapisali do pasu uz teraz nerobia.kazde dieta musi mat pas..
@pallacinka29 to mi tiez na policii povedali..ale ti cestuj ako chces aj svojim dietatom..len aby si potom nebola prekvapena ..
@baska1930 pokiaľ chceš ísť na jeden deň by som to riskla, moja malá mala 2 týž a sme ju zobrala do Maďarska bez pásu. Občas keď ideme do Parndorfu na nákupy tak zabudneme pas 🤷♀️. No pokiaľ je to na viac dní by som deckám vybavila pas do 2 dní máš pas hotový keď si priplatis.
@ildiko36 Ty si uplna s prepacenim sliepka... kde pisem, ze pas nema mat??? Moj maly za 3 roky precestoval viac, ako Ty.
Po 1.: nauc sa gramatiku
2. pisala si, ze pas ma platnost dva roky, “kym sa dieta podoba na seba” - na toto som sa pytala, kde si toto nabrala...
3. pytala som sa na zdroj z konkretneho zakona, kde si ten blud nabrala, a Ty mi posles zdroj z konika - asi potial siaha Tvoja mentalna vybava
Vela stastia pri cestovani
@ildiko36 alebo inak (mozno pochopis) - napis mi nazov instancie/organu, ktory ma pravo rpzhodnut, ze dieta sa na seba v priebehu platnosti pasu nepodoba.... colnik??? Das urobit 5
dnovemu dietatu pas, o pol roka je to uuuplne ine dieta . Prides na letisko a bam - colnik ho nespozna a co bude?
Toto je adept na najhlupejsiu odpoved do nejakej sutaze...
@pallacinka29 nebudem sa stebou vadiť a ani ťa uražať..ako ti to robyš ...nestojíš mi o to😊.sliepka urcite nie som ...možno moja gramatika nie je 100% som madarka a som na to hrdá...ale rozpravam 6 jazykov na rovnakej urovni.. v zakonoch toho smeru sa nevyznam preto som sa pitala na policii pri vybaveny pasu ..a policajtka mi to povedala ... a nie som mentalne zaostala..ako si len mozes dovolit takymto sposobom s niekym sa komunikovat koho osobne nepoznas.(.iq)
@ildiko36 trepes blbosti - dieta ma pas na 2 roky a hotovo, ziadna zmena pasu "lebo sa na seba nepodoba". To by sa deckam menil pas kazdych 6m minimalne. Ukaz mi paragraf alebo zakon, ktory toto urcuje, ked uz ides tak radit.
A ked uz vies teda 6 jazykov, nauc sa aj ten nas, ked uz tu byvas.
@pallacinka29 palec hore 🙂
@veronikaszabova nebyvam na slovensku..len trvali pobyt mam ..ja som len napisala co mi policajtka vtedy povedala....som len rada ked 2roky je platny pas
@pallacinka29
@veronikaszabova dieťa dostáva pas na 2 roky
Dieťa myslím novorodenec 0-2 r
2-4r a vo veku cca 5,6 rokov dostávajú na 5 rokov pas .
@stela01 nejde o roky, ale ildiko36 napisala, ze musis pas vymenit, ked sa dieta nepodoba...
@stela01 1-6 na 2 roky, 6-16 na 5r, potom uz na 10
@veronikaszabova áno 😉
@aleshka_supermama no my sme chceli ísť len na nakúpi len taký jednodňový vylet
No je to bud alebo no 🤷🏻♀️🤦🏻♀️
@veronikaszabova @pallacinka29
Dievcata, samozrejme sa na pase dotycna osoba (dospely rovnako ako dieta) musi podobat. Inak si mozes pas pozicat aj od susedky 😀 A colnici vam mozu robit problemy, ak to tak nie je.
Precestovala som par krajin a mam aj taku skusenost, ze sme skoro nenastupili do lietadla kvoli tomu.
By som sa niekomu vysmievala az po overeni, ci mam pravdu. Resp. ja by som sa nevysmievala aj tak, ale to uz ma clovek asi v povahe 😉 inak to vyznie dost blbo 😀
@paris3 Tak aj Teba poprosim o presnu cast zo zakona, kde sa to pise... Pri detoch je to do neba volajuca blbost, potom by vydavali pas na 2 tyzdne a nie na dva roky.
Takze prosim, overim si to aj u Teba, ked to autorka bludu nenapisala, posli presnu citaciu zo zakona.
@paris3 moj syn sa v 6m uz vobec nepodobal na svoju fotku v pase. Cestovali sme do zahranicia, kde s tym nemali ziadny problem - btw pozicat si pas od susedov?? V detskom pase mas podpis zakonneho zastupcu.
@pallacinka29 prepac, nepotrebujem ti nic citovat a dokazovat. Je to vseobecne znamy fakt. Ale al potrebujes, kludne sa popytaj na pasovom oddeleni ;)
@veronikaszabova zalezi na koho natrafis pri kontrole ;) ci ti bude robit problemy alebo nie.
@baska1930 nepotrebujes do rakuska pasy ak maju OP, ak nemaju samozrejme ich treba a ak vas niekto skontroluje je to pruser ja by som to dala vybavit, pas decka ja ako tvoj OP