Dobrý deň, chcem sa opýtať, či si môžem zobrať do lietadla do veľkej podpalubnej batožiny alkohol a koľko maximálne? Letíme na Južný Cyprus. Ďakujem
Jaaaj, do podpalubnej...pardón zle som prečítala, môžeš, ale neviem koľko...my si vždy niečo berieme, no nie moc, nikdy nebol problem
Treba pozrieť, čo a koľko dovoľuje krajina, do ktorej cestuješ.
Do podpalubnej mozes, ale dobre zabal, lebo hadzu na letiskach kufre neskutocne. Raz nam rozbili litrovku fernetu (cestou na dovolenku) a prali sme celu kamoskynu garderobu v malom umyvadle bez zatky 🤭🤭
Bratrancovi takto rozbili dva litre slivovice v kufri, ta vona potom 😅
Pozri si video čo všetko sa s tými kuframi robí a hneď ťa prejde chuť.
Nosíme každú dovolenku domácu slivovicu ale vždy prelievame pred odletom do plastu . Už sme mali toľko krát kufre dobite a špinavé ze si netrúfam. Ale do príručnej nesmies
och po tom co mi doslova explodovala flasa vina v kufri a mala som vsade sklo o velkosti snehovych vlociek, ma to uz radsej preslo 😂 alebo teda minimalne prelievame do plastovych flias (tvrdy alkohol, nie to vino)
@lakebabe neznehodnocuje sa alkohol v plastových fľašiach? Prípadne neuvolnuje sa niečo škodlivé z fliaš do alkoholu?
Na tých pár dní určite nie
Na tu tyzdnovu dovolenku nestresuj. Mame slivovicu našu domácu poctivý odchov, co my s mužom dávame kazdy rok páliť, ale pred dovolenkou prelejeme liter do plastu prežijeme to aj my aj slivka 😄 viac sa mimo Schanghen ani nesmie vyvážať. Kedysi sme brali v skle, ale robilo to váhu zbytočne v kufri a nehody boli takže už nie. Nič sa jej za tých pár dní nestane
Myslím, že žiadne tekutiny nie sú povolené. Môžeš si kúpiť alkohol v duty free, keď prejdete kontrolou