Ahojte, momentálne som na dovolenke pri mori. Odlet máme 28.8. Chcela by som sa spýtať, či už z osobných alebo zdravotných dôvodov je možné odletieť skôr? Napríklad lietadlo do Bratislavy odlieta odtiaľto v nedeľu aj v stredu 24.8. Viem, že sa mám spýtať na to delegátky ale chcem vedieť, či je to možné. Išlo by len o jedno miesto v lietadle pre mňa. Ďakujem.
V prvom rade by to miestouselo byt volne. V druhom rade je to ta osya leyecka spolocnost? Resp CK? Musis salen pytat.
@ukulela je to tá istá cestovná agentúra, miesto 12 dní by som potrebovala odísť po 8
Oprava cestovná kancelária
Pravdaže, ak je miesto v lietadle ale pravdaže zvyšné zaplatené dní ti prepadnú
Nie je to také jednoduché, pretože za prebookovanie letenky sa platí, častokrát aj viac ako stála pôvodná letenka. Ak to je nízkonakladova letecká spoločnosť. Treba aby ti to prezistili v leteckej spoločnosti, to skôr na centrále kde si dovolenku kupovala. Nemyslím si, že ti s týmto delegát pomôže.
Ako bolo vyššie spomenuté musí byť voľne miesto v lietadle, samozrejme nečakaj vrátenie peňazí za nevyužité služby a očakávaj možný príplatok za prebookovanie letenky.
Veľa šťastia 🍀
Treba aby bolo volne miesto a nová letenka.
Stara letenka ti prepadne a mozes si kupit novu. Nevyuzite dni v hoteli ti asi tiez nevykompenzuju. Ale odist samozrejme mozes, ked sa na to pytas. Delegatka letenky neriesi podla mna, to zabezpecuju zamestnanci cestovky.
CK si zväčša prenajíma celé lietadlo, alebo teda časť. Charterové lety...
Máš svoju vlastnú letenku?
@namornicka
@cheeta keď ja mám spoločnú letenku s rodinou. No nič, dnes sa opýtam delegátky. Ďakujem za odpovede.
No veď to. Tieto lety ...celkom by ma zaujímalo, ako to bude.
Zo zdravotných sa dá. Sestrnica si raz zlomila nohu tak jej to poisťovňa preplatila. Niekedy keď letíme tak je voľné miesto no napr. Teraz ani jedno. To je naozaj na delegatke.
Ako si dopadla?
ak nie je plné lietadlo mohlo by to ísť. Prípadne po vlastnej osi zohnať letenky niekde na okolité letiská (Viedeň, Katovice, Brno atd)