Môžem mať lieky v lietadle?

4. aug 2023

Ahojte, ako je to prosím s liekmi v lietadle? Viem, že sa môžu vziať do príručnej ale musia byť v pôvodnom obale? V podstate ide len o nejaké vitamíny, ktoré by som si len dala do jednej krabičky, nech nemusím brať všetky blistre. Ďakujem.

janai1
4. aug 2023

nemusia

simonah73
4. aug 2023

ja som mala lieky na tlak nadavkovane v tom tyzdennom davkovaci po pol tbl, plus zodac po celej tbl, samozrejme bez nazvov. ostatne lieky som mala v kufri. nikto nic neriesil.

autor
4. aug 2023

ok, super, dakujem pekne 🙂

mamina7070
4. aug 2023

netreba v krabicke staci uplne blister

autor
4. aug 2023

@mamina7070 práveže ani ten nechcem, chcem mať len samostatné tabletky vybrané z blistra...ale zdá sa, že to nebude problém

mamina7070
4. aug 2023

nie samozrejme ze nie najma ak su to vitaminy 😉 ja nosim bezne nadavkovane a to su neurologicke lieky na predpis plus inzulin ihly atd a nikde nebol problem

autor
4. aug 2023

@mamina7070 ďakujem krasne 🙂

rosavia
4. aug 2023

@mamina7070 Ihly sa daju prenasat v prirucnej? To je super teda. A nepotrebujes k tomu ziadne potvrdenie ani nic?

kikulienkadd
4. aug 2023

@rosavia roky nosím injekcie na riedenie krvi,aj pri osobnej kontrole,kde som vyberala celú kabelku sa na to nikdy nikto nepýtal. Nosím to v priesvitnom vrecúšku spolu s dezinfekčnými štvorcami,každá injekcia je v originál zatavená v priesvitnom blistri. Tento rok mi lekárka vravela,že na viacerých letiskách existujú aj špeciálne kontajnery na vyhodenie použitej injekcie,vo Viedni na letisku som našla.

mamina7070
4. aug 2023

@rosavia mam potvrdenie od svojej diabetologicky v a glictine ale nikto to nikdy nepytal skor je to kvoli senzoru co mam na tele (vacsinou na ramene) a kvoli kontrole scanerom (kontroluju ma zvlast)
ja nosim bezne separatne ihly pera vsetko aj nahradne a mam to v chladiacom vrecusku (musi sa prenasat v chlade) a nebol problem
najvacsiu kontrolu (musela som aj pero rozsrobovat pero s inzulinom) som zacila pri kontrole na vstupe v sastine ked tu bol papez Frantisek

ale teda ja mam aj taky preukaz diabetika s liecbou bezdovodne by som ihly nebrala

rosavia
8. aug 2023

@kikulienkadd
@mamina7070

Dakujem za odpoved baby