Môžem cestovať aj bez angličtiny?

8. máj 2023

Ahojte, s rodinou by sme chceli ísť na dovolenku. Niekde k moru, problém je to ze manžel vôbec nevie cudzí jazyk a ja len úplne základy z angličtiny. Keďže by sme chceli ísť len s deťmi, nevieme ako sa dohovoríme. Myslíte že možné to zvládnuť? Viem ze už existujú prekladač a slovníky. Áno ja sa snažím niečo priučiť doma no neviem ci to bude stačiť. Ďakujem vám za vaše rady 🙂 pripadne keby sme chceli ísť letecky, dá sa to?

hipuska
8. máj 2023

A kde konkrétne chcete ísť? V Chorvátsku ti napr.anj vôbec netreba, ani v dovolenkových rezortoch (máš tam predsa delegáta). A áno, dá sa úplne v pohode fungovať aj bez anj. Vybavis všetko, aj lekára. Aj cez obyčajný Google prekladač.

daniela2202
8. máj 2023

Môžeš cestovať aj bez AJ, hlavne že máš ruky 😁👍👉

janinah
8. máj 2023

Mám kolegu starší pán,ovládaju s manželkou len yes a no a pochodili kde kade a nikde sa nestratili.Nevyrábaj si zbytočný stres tam,kde netreba.V lietadle ti stačí hello a thank you.

autor
8. máj 2023

@janinah v lietadle áno ale čo letisko? Ja nerozumiem vôbec co kto hovorí, keď je niečo napísané tak to preložiť viem ale inak koniec :D

autor
8. máj 2023

@hipuska rozmýšľali sme ze najprv Chorvátsko a potom neskor Egypt, manžel už bol Egypte a rad by sa tam vrátil s nami. No on bol vtedy s kamošom ktorý po anglicky vedel skvele

lauriik
8. máj 2023

Ja poznam minimalne 3 baby co cestuju vsade mozne (aj mimo europu) a nevedia ani po anglicky 🤷🏼‍♀️ Dorozumeju sa rukami nohami. Hlavne si uvedom, ze ked pojdes napr do spanielska napr tak ani ten spaniel kolko krat nevie po anglicky. Moja zkusenost napr s nemcami a francuzmi je, ze oni ani nechcu rozpravat po anglicky aj ked vedia. Ved to by som sa nikdy nikam nedostala keby som mala vsetky jazyky vedet 🤣

princess59
8. máj 2023

Napr. Moja babka vie po anglicky akurát tak hallo a na dovolenke je aj viac x do roka. 👏👏 Angličtinu vôbec nepotrebuješ pokiaľ ideš cez cestovku tak ťa na priletovom letisku čaká delegát a proste ideš tak nejako s davom, a ak ideš bez cestovky tak všetko zvládneš s prekladačom, jazyková bariéra nie je v dnešnej dobe dôvod prečo sedieť doma

kristinapetronela
8. máj 2023

Áno .určite to zvládneš aj bez angličtiny .to nie je až tak dôležité ....

autor
8. máj 2023

Och ako ste ma upokojili, ja som totiž nikdy na letisku nebola a neviem ako to tam funguje a taktiež ani na dovolenke som nikdy nikde nebola. Ale myslím ze už je čas, nesediet len doma.

slavomira236
8. máj 2023

Letiska sa neboj ides s davom...ak nievo napises do prekladaca a das precitat

amelie2017
8. máj 2023

Moja mamina za mnou lieta do Španielska už 10 rokov. Po anglicky vie hello, thank you. Letisko úplne v pohode. A tu? Pochodí všetky obchody po promenáde, ešte aj ceny zjedna 😀 a už mi len hovorí, v ktorom obchode ktorý predavač vie 10 slov po slovensky

marca12
8. máj 2023

Ani my nevieme anglicky a nemame problem na dovolenkach. Nenechaj sa kvoli recovej bariere odradit. Ak mas na zaciatok strach,chodte vez cestovnu kancelariu,tam sa nemusis o nic starat,len pozorujes co a ako.

muchotrafka298
8. máj 2023

Zalezi od toho, ci chces ist sama alebo s CK. Ak nevies jazyk, je pre teba lepsie je ist s CK, kde Ti vsetko vybavia a ty sa nestaras. Nastupis do lietadla, v cielovej destinacii Ta caka delegat, ak je problem, poriesis to cez neho.

Ked chces ist sama /lebo napriklad chces usetrit/, tak zalezi od krajiny, kam ides. Lebo nie vsade sa dohovoris aj ked vies trebars po anglicky.

Pre mna by neznalost jazyka nebola na prekazku pri cestovani, skor by som asi mala pripraveny zalozny plan, co robit v pripade problemov, kedze sa nedohovorim.

mane01
8. máj 2023

My sme boli tento rok v Egypte a v tom hoteli, kde sme byvali, kopec ludi, domacich, hovorilo po slovensky! To sa mi este nikde nestalo!

ivangeline
8. máj 2023

Mozete ist nejakym zajazdom,kde bude viac ludi?

lila1988
8. máj 2023

Keď neviete anglicky a mate male deti, tak choďte cez cestovku a majte cestovne poistenie. Oni vás povodia za rucicku a keď bude nejaký zdravotný problem, tak delegát prelozi, poisťovňa zaplati.

autor
8. máj 2023

@lila1988 vôbec som ani nevedela ze cestovky takto fungujú. Ja ze to len tak ze oni objednanú hotel a to je všetko.

Ďakujem vám všetkým za rady 🙂

lila1988
8. máj 2023

Máš cislo na delegáta a napr. dieťa rozbolí strašne zub a on vás vyzdvihne, zoberie k zubarovi, alebo do lekárne a prelozi vám komunikáciu. Takze Ano, treba kupovat zájazdy u cestoviek, ktoré majú v destinácii delegáta. Ten vás vie zobrať aj na fakultatívne výlety, kde mate výklad v slovenčine a pod.

muchotrafka298
8. máj 2023

Ked si kupis zajazd v CK, tak si kupujes balik - ubytovanie, dopravu, transfer z letiska do hotela a spat v destinacii, sluzby delegata. Ja som bola iba jeden jedinykrat s rakuskou CK kde nebol k dispozici delegat, iba 1 x tyzdenne. Inac ma presne vypisane hodiny niekde na nastenke v hoteli, kedy tam je. Mas tam aj "informacnu knizku" kde mas kompletne info o destinacii, hoteli, kontakt na delegata. Plus mate jeho cislo, ked sa cokolvek stane, tak to vie riesit. Plus mas bonus vylety v destinacii, ked si kupis od neho, tak su v slovencine alebo v cestine.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz