Ahojte baby som matka a mám deceru vo veku 14 rokov chcela by ísť na dovolenku z dospelou osobou má v Bulharsku kamošky a ide za Nimi ich otec a že ju zoberie nepotrebujem žiadne papiere ?
A ešte by som sa chcela spýtať s otcom nežijeme len ja sa o ňu starám neni sme rozvedený ale nežijeme spolu a nestará sa potrebujem aj jeho podpis ?
Radšej splnomocnenie v slovenčine a angličtine, overiť podpis. Vzor je na stránke Ministerstva zahr vecí tuším
To neviem, ale ke´d nie ste rozvedení tak myslím, že nie. Lebo nemáš súdne rozhodnutie, že ju máš v starostlivosti
Nepotrebuje nič iné, iba platný pas.
@dftk http://www.mzv.sk/cestovanie-a-konzularne-info/...
co sa tyka Bulharska pisu tam toto:
Bulharské orgány nevyžadujú od občanov EÚ notársky osvedčený písomný súhlas rodičov. Podmienkou na vstup do krajiny je, aby dieťa bolo držiteľom vlastného platného cestovného dokladu.
V zmysle vnútroštátnych právnych predpisov Bulharskej republiky sú bulharské orgány hraničnej kontroly oprávnené vyžadovať osvedčený písomný súhlas rodičov od osoby sprevádzajúcej cudzie dieťa len vo vzťahu k občanom Bulharskej republiky.
Aktualizované: 14/07/2017
Sestra organizovala fit pobyt v Chorvátsku a mala tam dve 15 ročne kamarátky, ktoré rodičia pustili a nepísali na sestru žiadne splnomocnenie.
@jelenec448 a keď má pas tak nemusím nič vybavovať človeka veľmi dobre poznám len aby nemali na letisku problemi
My ked sme boli maly tiez nam mama davala splnomocnenia aby nebol problem ked sme sli na dovolenku so starymi rodicmi. Podla mojho nazoru to pojde dat aj na cudziu osobu, oni nebudu skumat ci ste rodina alebo nie. Predsa ty si to splnomocnenie dala takze im do toho nic ci ti to je nejaka rodina alebo nie .
@dftk moja dcera bola s rodinou mojha brata. Ma 11. Splnomocnenie som dala spravit. Staci ti na matrike- tak mi bolo povedane, nemusi byt rovno notar. Stalo ma to 2€. Ale mala som pokoj v dusi, keby nieco. Nikdy nevies na akeho colnika natrafis.. A ozaj - tlacivo bolo v anglictine.
@dftk daj si u notára overiť splnomocnenie zákonného zástupcu dieťaťa na cestu do zahraničia v sprievode cudzej osoby.