Môže ex vycestovať s našimi deťmi bez môjho vedomia do zahraničia?

3. júl 2024

Ahojte. Môže ex vycestovať s našimi deťmi bez mojho vedomia do zahraničia? Treba na to môj súhlas? Čo ak súhlasiť nebudem ? Dik.

minenkak
3. júl 2024

Prečo by nemohol ak je otec

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
3. júl 2024

@minenkak ja hľadám inú odpoveď

lucylaw
3. júl 2024

Ak má ísť o dovolenku a v čase,keď má mať deti on,tak vtedy tvoj súhlas nepotrebuje..Ak by to malo zasahovať do času,kedy máš byť s deťmi ty,tak musí mať tvoj súhlas...

autor
3. júl 2024

@minenkak to je clanok pre nerozvedenych, na nete som nič nenasla, čo by som potrebovala nájsť.. :/

autor
3. júl 2024

@lucylaw on ich mava 1x za mesiac niekedy ani to nie, a ked ich ma tak je to iba vikend (sobota nedela, niekdy ani 24hodin to nie je)

ukgirls
3. júl 2024

niektore krajiny vyzaduju suhlas oboch rodicov .. takze zalezi aj to kam chce ist .. kazdopadne ak ma v case dovolenky u seba deti nepotrebuje tvoj suhlas .. rovnako ako ty .. mas strach ze by im ublizil? je dovod preco by si detom zatrhla dovolenku s otcom? ved im to dovol-nie kvoly muzovi ale detom .. ved aj oni budu mat zazitok - ty si oddychnes .. ber ohlad na deti a ich zaujem a nie na svoju jesitnost .. ego daj stranou

autor
3. júl 2024

@ukgirls ja som sa pytala otazku , a hneď tu kazda píšete domnienky, mam na to dôvod prečo nechcem, a nebudem tu pisat o jeho nezodpovednosti.. otazka bola, čo ak suhlasit nebudem... a nie je to pre moje ego

minenkak
3. júl 2024

@ukgirls ja už som to dávala a nepáči sa jej to

ukgirls
3. júl 2024

@minenkak no jej sa bude pacit len jedna odpoved-nie nemoze.. ale taka proste nieje ..

autor
3. júl 2024

@ukgirls ale ved ak nepoznas odpoveď nemas skúsenosť naco komentujes

prasiatko30
3. júl 2024

Vsak je to tam jasne napisane - jedine co by mal urobit je informovat ta ak uz tak. Tvoj suhlas by potreboval len ak by v tom zahranici chcel ostat byvat dlhodobo. Ak otec je cudzinec a ty mas podozrenie, zeby mohol deti uniest do zahranicia tak by sa sa mala kontaktovat s advokatom a ziadat mimoriadne opatrenia

ukgirls
3. júl 2024

Ale ja som ti odpoved napisala..len ty ju asi umyselne prehliadas kedze ti nevyhovuje

autor
3. júl 2024

@ukgirls prepáč az teraz som si vsimla ten clanok .. ďakujem

autor
3. júl 2024

A nic nepriehladam umyselne .. ide o deti, k nemu ani chodit nechcú, nie tak aby isli s nim na dovolenku

mogaa
3. júl 2024

pokiaľ je to v čase ked ich má mať on, tvoj súhlas nepotrebuje...rovnako ako ty s nimi môžeš ísť na dovolenku bez súhlasu otca do zahrančia....to ako často ich máva na to vplyv nemá, to je nepodstatné

yanni
5. júl 2024

Ak nebol pozbaveny otcovsky prav a neplanuje a detmi v Tom zahranici tot, nic od teba nepotrebuje. Tak ako ty, moze ist na vylet, dovolenku atd. Aj on so svojimi VLASTNYMI detmi. Je dobre Ak ta informuje, uz len koli tomi Ak by sa nieco Stall, Ale na to staci kratka smska dokonca uz aj z miesta pobytu. Ak mas ty Problem, Tak to je tvoj problem. Ak mas Ale pochybnosti, ze moze deti uniest/predat a neviem co Este, tak sa Porad s pravnikom popripade na Sude. Ale to musis mat velmi dobry dovod.

nikaeli
5. júl 2024

Keď idem s dcérou na dovolenku, či už na víkend do Maďarska, či na dva týždne do Chorvátska, pošlem mu sms, že v uvedenom termíne budeme v Chorvátsku, víkend si môže nahradiť kedy bude chcieť. Na krátky čas pobytu písomný súhlas nepotrebujem. Takže áno, môže ich vziať bez tvojho súhlasu na pár dní. Ak ide mimo SR, mal by ťa o tom informovať.

soldi
5. júl 2024

Mate v rozsudku pevne stanovene datumy, kedy ma pravo byt s detmi?
- ak ano, tak v danom case moze s nimi ist kam chce
- ak nie, tak tiez moze ist s nimi kam chce a staci, ked Ta bude informovat.

- do zahranicia bez Tvojho suhlasu moze ist s nimi max na 30 dni

Nemas legalnu cestu ako tomu zabranit