Davno pred Ukrajinskymi udalostami sme si zaplatili vytuzenu dovolenku na ostrove v indickom oceane.Odlet je o par dni, stornovat sa to neda a nie sme taki bohati, aby sme si mohli povedat, ze ved nevadi, ked to prepadne……mame poistene storno len pre pripad covidu, ked sme to platili, nevyzeralo to na tak vaznu situaciu. To co sa deje, velmi prezivame a neviem si predstavit, ze si budem uzivat v nadhernom hoteli na krasnej plazi……neviem, co urobim, ako by ste to riesili?
Ste zlate, mate pravdu, asi dobre padne byt chvilku v prazdninovej atmosfere
@beataxxx normalne chod a normalne si to uzi ako mozes. Kto vie, co sa este zomelie a ci kedy zas budes mat sancu.
Mozno to bude spomienka, co ti bude dodavat v depresivnych casoch prijemne pocity.
Isla by som. Vzdy sa deje nieco zle inym ludom, neda sa vsetko tak osobne prezivat. Chod a oddychni si.
Treba ísť. Vrátiš sa oddýchnutá a môžeš všetkých zachraňovať.🙂
@beataxxx Je to strašné čo sa deje. No svet beží ďalej, samozrejme choďte, oddýchnite si. Na dovolenke sa na chvíľu zastavte, aspoň v myšlienkach si spomeňte a poproste o mier a aby sa aj oni mali dobre. Ja aj keď teraz deti dávam spať a oni sa tak "zakuklia" do perín si v duchu pomyslím, že ako sa máme dobre a že kiežby aj Ukrajinské detičky mohli spať vo svojich postieľkach, perinách a v teple a bezpečí svojich iziebičiek. Tým, že nepôjdeš na dofču nikomu nepomôžeš, radšej si odpusti nejakú večeru, masáž, suveníry na dovolenke alebo niečo a kúp niečo pre ukrajinských utečencov alebo daj peniaze pre nich na nejakú zbierku.
Putin sa nikdy nedozvie ze si si Isla uzivat do krasneho hotela v indickom oceane a nechala si doma svoj outfit Wonder Woman ., ale ty by si mala vediet ze nikomu nepomoze ked teraz zrusis dovolenku. Vzdy niekde niekto na svete trpi kym si neuzivas na ich ukor tak mas pravo si uzivat zivot kym sa da.
Ideme z Viedne, tieto lety sa nezrusili,,,,to je super, ze mate vsetky rovnaky nazor, pomohli ste mi🙂🙂🙂
Šla by som na dovolenku, prečo sa trápiť pre niečo čo aj tak nevieš ovplyvniť....
@beataxxx normálne choď. tým, že ostaneš kvasiť a smútiť doma, nezmeníš situáciu. už keď to máte za pár dní, jednoznačne. my sme uvažovali tento rok letecky, ale normálne sa bojíme objednať zájazd, lebo bohvie, čo bude....
Chápem tvoje pocity. Sú úplne prirodzené a svedčia o tom, že si empatická.
No tým, že nepôjdeš na vytúženú a dávno zaplatenú dovolenku situáciu nezmeníš.
Vojna môže trvať aj roky. Čo si osobne myslím, že sa asi aj naplní.
Tiež mi je ťažko. A veľmi. Nikdy som nechcela takto vychovávať svoje deti. No musíme sa s tým postupne naučiť žiť naše bežné životy. Že pár stoviek km od nás je vojenský konflikt. Ako spoločnosti nám ostáva jediné, vyvíjať tlak a postarať sa o ľudí, ktorí opúšťajú svoju rodnú hrudu zeme. Tým ukážeme aj svojím deťom, že aj v najhoršom môžeš nájsť najlepšie - solidaritu, lásku k blížnemu.
Aj ja by som zabalila rodinu a išla si užiť rodinný pokoj úplne bokom od COVIDU a vojenského konfliktu, a hlavne od toho čo sa deje v spoločnosti na SK.
Uži si to. Načerpaj silu a odpoj sa na chvíľu od reality bežných dní.
Chod na dovolenku. Nikomu nepomozes ked nepojdes, ta vojna sa kvoli tomu nezlepsi. Aj mna to trapi a chapem ze ludia maju aj vycitky svedomia ze sa maju "dobre" ale treba mat aj mentalnu hygienu. Nikomu nepomozeme ked si vsetci odpalime psychiku a budeme mat uzkosti. Pekne si oddychni 🙂
Určite choď. A uzij si to.
Ďalšia vec je, že bude treba pomáhať aj keď sa vrátiš. Ľudia ktorí sa do toho hodili úplne po hlave hneď v prvej sekunde budú z toho nasadenia už asi vyčerpaní, ty budeš plná síl.
Ani by ma nenapadlo neist, neviem, ako si na to vobec prisla, hlupy napad podla mna, nehnevaj sa. Ako uz bolo spomenute, ak chces plakat, plac na plazi kolko chces. Okrem toho, predpokladam, ze nejde len o teba, to by si spravila muzovi a hlavne detom (ak mas), ze by si ich o toto pripravila? Slovami klasika "A komu tim prospejete?" Vzdy boli na svete vojny, aj budu, ked bombardovali ine kuty sveta, tiez ludia u nas rusili dovolenky? Ako chapem emocie aj vsetko, ale zas zostanme nohami na zemi, ved sme snad dospeli, racionalni ludia. Ci myslis, ze ked zostanes doma ovplyvnis tym nejako priebeh vojny?
prajem krásnu dovolenku
Ako ja by som nic nezrusila. S touto situaciou nemas co spravit a ja byt na vasom mieste by som sla a uzila by som si ju s rodinkou
Zajtra mame posledny den, bolo super, uzili sme si to🙂
@beataxxx chodte a uzite si to, tej situacii priamo nepomozes. Ked sa vratite, uvidite co bude. Mozno budes vediet pomoct aj potom. Tento svet nespasis a neda sa nejak cakat, ze zrazu to urcite bude ine a dobre.