Mam dve otazky. Isli by ste so 4 rocnym do medzugorie na put na 7 dni a druha otazka ak dam urobit v pondelok pas za jeden den bude hotovy do 23 augusta ?
Ja by som nešla. Ak chces ist ty, malému nachystaj program iný, pre dieta to bude utrpenie. Podla mna.
@julka828 namiesto pasu za 36€ môžeš dať urobiť občiansky preukaz za 27€ do 2 dní.
Bosna a Hercegovina sa dá ísť na OP
https://www.mzv.sk/sluzby/ak-cestujete-do-zahra...
A co tam syn bude robit?
@julka828 ak ho chces viest k viere, vezmi ho... Inak v tom nevidim zmysel.
@martinkatinka ano ano chcem ho viest k viere
@julka828 na otázku čo by tam robil píšeš “neviem tiez asi by chodil so mnou po tych miestach”. Toto by si si teda sama mala ujasniť, lebo ináč to bude podľa mna utrpenie pre všetkých zúčastnených. Chápem, že idete asi autobusom (?). Si si ista že toto dá 4rocne dieťa? Mimo tej Makarskej ho asi nečaká na tejto “dovolenke” nic, čo by bolo pre 4rocne dieťa pútavé.. možno ak by tam mal nejakych partakov, zvládol by to skôr. Každopádne, ty si dieťa poznas najlepsie.
Ak si chces oddýchnuť pri mori a v Medžugori sa nastaviť duchovné.tak to a dieťaťom nedáš.Keby boli dvaja rodičia tak sa prestriedaní pri strážení dieťaťa.ale ty budeš sama.Ostatnych môže vyrušovať.
Šli sme raz busom do grécka.aj jedno ukecane 5 r.dievcatko.akoze každý sa mu prihováral aj sme sa naň usmievali.ale mali sme dosť.chces podriemat a ono vyspevuje na celý bus.lebo však sranda....no.ako pre koho...
V Medžugori sú večer 3 hod.obrady.kopa ľudí v zamyslení a modlitbách...deti máme viesť do kostola.len či práve toto je to pravé...dedina je veľká a roztecená.pojdete zrejme hore na tie dva kopce.tak si dopredu pozri videá ako by to dieťa zvládlo....
Úprimne? Brať jedno dieťa.aby to muž doma lepšie zvládol s druhým? Áno...ale nie do Medžugoria.
Teda nie.ak chces mať z toho duchovný zážitok čo najhlbšii.
Stačí ti občianka pre malého. ;) My ideme s 5 deťmi. ;D Duchovný zážitok?? ;D Zážitok???? Zážitok? ;D
Ani omylom by ma nikto nedonutil ísť busom dva dni so 4 ročným dieťaťom na duchovnú púť (a to som veriaca) ale odtiaľ potiaľ.
Ty ho tam brať ani nechceš,nemas tušenie, co s nim budeš robiť podľa tvojich vlastných slov, ze asi bude chodiť s tebou po pútnickych miestach, len muž ti ho chce "pribaliť".🙈Daj mužovi obrazne facku, nech sa spamätá z takej blbosti
Pochybujem, ze z toho dačo budeš mat ty a chlapec vôbec. Však sa tam unudi, ty prídeš o nervy a ostatní možno tiež.
Pre boha, určite nie
Ja by som nesla ani so 7-rocnou.
Ked si predstavim ten “nonstop” program. By jej bolo dlho. Na dieta je toho “vela” naraz. Neviem ako ci uz spristupnili na Podbrdo resp Krizevac aj turistom ale tam je to celkom narocne ist.
Aspon my ked sme boli bol ozaj narocny program. Aj cesta dlha. Ked si predstavim ze syn bude mat v oktobri 4 roky. Tak s nim je aj 3hodky cesta k babke nekonecna.
Už len keď si spomenula 2 dni cesta. Nerob to sebe, ani tomu dieťaťu a už vôbec nie zvyšku autobusu. 4 ročné dieťa si vieš predstaviť 2 dni cestovať?
@julka828 určite s takým drobcom nie. On má ešte svoj denný režim, a program je nastavený od rána do noci, idete ako skupina s pevne stanoveným programom. Predpokladám, že drobec to nedá, budeš sa musieť prispôsobovať jemu, na duchovno zabudni. Nehovoriac o dlhej ceste autobusom, bude zvládať sedieť a pauzy každé možno 3hod.?... Keby ste išli ako rodina, aj s menšími deťmi, áno.
Určite by som nešla na Tvojom mieste s dieťaťom 🙄
Dakujem pekne vsetkym tiez mi to neprislo ako dobry napad ☺️
@julka828 toto je vylet "only adult". Ak vezmeš dieťa so sebou, tak si to neužiješ lebo budeš vkuse na neho dávať pozor. On bude potrebovať režim spánok, a to mu na púti nebudeš vedieť poskytnúť v takom rozsahu aby si z tej pute mala niečo aj ty. Ak by ste šli s mužom dvaja bolo by to iné, lebo starostlivosť by ste si rozdelili.
Vychádza mi z toho, že tatko sa chce zbaviť aspoň jedného dieťaťa nech to má doma jednoduchšie😉.
Ano, vsak pravdepodobe uz plienky nema,Ja som zam bola najmenej 4X,a este tam tuzim ist.Dufam, ze sa mi este podari