Maximálna teplota do hrnčeka je 40°, na čo ho môžem používať?

15. feb 2020

Kupila som si dnes na rýchlo v predajni PEPCO, tento hrnček, myslela som si, že je to hrnček, ktorý využijem i na dovolenke na čajík, kávičku
Ale až teraz pozerám, ze v prívalovom letáku je písané maximálna teplota do hrnčeka 40°.

Co si do neho mam dat akože, alebo myslíte, ze by hrnček zniesol i vyššiu teplotu?
Ďakujem

lula313
15. feb 2020

Možno ten plast nie je určený pre vyššiu teplotu a môže sa ti roztaviť, pripadne z neho uvoľňovať rôzne karcinogénne latky. Ak máš blocik, tak ho vrat, dolož si par EUR a kup si taký, ktorý bude zdraviu nezavadny a určený na horúce napoje

zuzubb007
15. feb 2020

No z pepca by som to neriskovala, takže iba ak dzusik do toho, v prípade čaju alebo kávy by som dala o 5 euro viac a mala kvalitu

leuska15leuska15
15. feb 2020

Nerob to podľa mňa. Pri vysokej teplote sa z toho môžu uvoľňovať rôzne látky, ktoré sa ti dostanú do tela. Môj laicky názor, kľudne aj rakovinotvorne. Nestojí to za tie peniaze

autor
15. feb 2020

Samozrejme neriešim peniažky, nevšimla som si... . Cez prestávku som prebehla, ze chcem hrnček kôli čaju, vyzeral, podobne ako som raz jeden mala.
Tak preto sa mi nezdalo ze nesmie ísť horúce do neho. Iny tam nebol u nas... Absolútne iba termosky 🙏🙄🤦🏼‍♀️

osky
15. feb 2020

Toto je termo hrncek vyslovene na chladne napoje-mozno to udrzi dlhsie chladne.
Urcite nic teple,v ziadnom pripade horuce.
Osobne by som to utekala vratit.
Kup si nerezovy.

handika
16. feb 2020

Moj ocino si do toho zalieva kavu a ma ho uz vyse roka a zatial nic tomu neni 😊 a presne taky isty ma