Máte skúsenosti s tekutými liekmi v riadnej batožine v lietadle?

zuzinabila
22. máj 2019

Prosim o radu.mate skusenost s prepravou liekov v tekutej forme [sirup v chladiacej taske} v podanej batozine?teda nie v prirucnej?moze s tym byt problem?prosim len o realne a cerstve skusnosti,nie dohady.precitat si v bezpecnostnych upozorneniach viem,ze sa to neodporuca,ale zeby to bolo zakazane som nenasla..dakujem

kikaaa444
22. máj 2019

@zuzinabila ja som už pár krát brala so sebou sirup od kašľa a zatiaľ nevyhodili . Myslím že by s tým nemal byt problém ale skôr zalezi od letiska a os pracovníka ... raz som letela z BA s prestupom a mala som so sebou chren ktorý v Ba prešiel v pohode a v Aténach mi ho vyhodili 😀

ibanabazar
22. máj 2019

My sme leteli minulý týždeň iba s príručnou batožinou, v ktorej sme mali lieky vrátane sirupu proti kašľu - radšej do 100ml - a úplne bez problémov. Leteli sme z Viedne a Amsterdamu.

vikusjk
22. máj 2019

Sama som zvedava na skusenosti ostatnych, riesim totiz nieco podobne teraz a rozhodujem sa, ci vezmem lieky do prirucky s potvrdenim od dr, alebo ich dam do podpalubnej bez potvrdenia. Kolegyne maju skusenosti, ze v podpalubnej v pohode prepravia, ale viem, ze ak sa nieco na letisku nezda, tak maju pravo ti otvorit batozinu a ty tam nie si, takze o tom nevies, co by som nerada zazila samozrejme. Btw, aky liek takto potrebujes prepravit, ze ma byt aj v chlade? Je to nieco na predpis?

zuzinabila
autor
22. máj 2019

@vikusjk ano,vakcina Staloral na alergiu,musi byt v chlade.prinajhorsom spravime pauzu v pouzivani.tiez Aerius druhej dcerke je v tekutej podobe...

zuzinabila
autor
22. máj 2019

@vikusjk bohuzial aerius v tabletovej forme je momentalne nedostupne..

vikusjk
22. máj 2019

@zuzinabila Aerius som brala aj ja malej, ale v prirucnej, t.j. som ho vylozila spolu s ostatnymi liekmi a spolu s mobilom, tabletom atd, ako sa ma, a aj lekarske potvrdenie prelozene uradne do AJ, pani na letisku v Londyne sa ma slusne opytala, ci ho moze zanalyzovat (mala som to vacsie balenie, nie 100 ml) a vratila mi ho, v pohode sme presli. Teraz do Egypta to chcem mat v podpalubnej. Ak chces mat istotu, ze ti to prejde, volila by som metodu liekov v prirucnej a vylozit to aj s potvrdenim od dr. To je ciste a priechodne podla mna. A dr nech uvedie, ze toto ma byt v chlade prepravovane, aby im bolo jasne, preco to mas v chlade. V lidli mali aj taky zamrazovaci poharik a nadobku nedavno, ak by to do toho vliezlo.

kliatana
22. máj 2019

@zuzinabila nemali by to vyhodit. Ale ako pisali baby vyssie, niekto to vyhodi a niekto to necha.

babi81
22. máj 2019

@zuzinabila ja som niesla sirup malej v chladiacej taske uz asi 4x behom poslednych 2mesiacov let vzdy z viedne a ziaden problem sme nemali.ak mas ten proti alergii a ma viac ako 100ml zober potvrdenie od lekara.

zuzinabila
autor
22. máj 2019

@babi81 a dala si ho do podanej ci prirucnej batoziny?normalne si tam mala aj tu chladiacu kocku v taske,ano?

babi81
22. máj 2019

@zuzinabila prirucna, mam taku
malu chladiacu, dala som tam jedno gelove chladiace vrecko a pri
kontrole som to vylozila ako davas kozmetiku.

astonka
22. máj 2019

@zuzinabila nam dr.vakcínu (syn tiež berie) kazala prerušiť užívanie a nebrať so sebou

astonka
22. máj 2019

@zuzinabila inak lieky na dovolenku mám vzdy v pod palubnej batožine