Máte skúsenosti s cestovnou agentúrou Invia?

vikkkkkky6
13. feb 2020

Máte skúsenosti s Inviou? Išli ste s ňou už na dovolenku?

sissy27
13. feb 2020

@vikkkkkky6 invia je len cestovná agentúra, ktorá predávaj zájazdy rôznych cestovných kancelárií. Takže si treba preveriť už priamo konkrétnu cestovnú kanceláriu.

mucinka5512
13. feb 2020

@vikkkkkky6 riesili sme minuly rok cez inviu dovolenku v grecku ja mozem len odporucit 💋

mima172
13. feb 2020

@vikkkkkky6 Ako píše @sissy27, tak Invia nie je CK, je to CA, tj predajca zájazdov mnohých cestovných kancelárií. My cez Inviu kupujeme dovolenku každý rok (zatiaľ Zakynthos, Španielsko, Turecko). Vždy vyberáme CK ako Hydrotour, Koala, Tip Travel, či Satur. S Inviou ako s predajcom sme veľmi spokojní. Milí predajcovia (v TN), super prístup.

vikkkkkky6
autor
13. feb 2020

@sissy27
@mima172 áno to viem, že je len sprostredkovateľ. Ten názov mi tam dalo automaticky keďže som tam napísala len Invia

evitka83
13. feb 2020

@vikkkkkky6 ja nemam dobru skusenost, dva dni pred odletom nam zrusili zaplatenu dovcu bez kompenzacie, ze zistili, ze hotel nema volne kapacity

matejko18
13. feb 2020

Moja mamina často ich využíva a je spokojná 😉

sissy27
13. feb 2020

@evitka83 to ale nebola chyba invie, ale nejakej cestovky. Invia vám len sprostredkovala kúpu a teda aj informáciu o zrušení.

evitka83
13. feb 2020

@sissy27 to nie je moj problem, invia mi vystavila fa na dovolenku, nie na sprostredkovanie DV, alebo rezervaciu. Ako si to double checknu, poistia je ich problem.kazdy sprostredkovatel ma zodpovednost za sluzby, ktore sprostredkuva, ked za to fakturuje financne plnenie.

malebiele
13. feb 2020

Ja mam tiez skusenost, isli sme viackrat cez nu a spokojnost.. sprostredkovali nam cez CA hydrotour. A dokonca u nich vyslo lacnejsie o par eur ako original ked som sa bola pytat na to iste v hydrotour, takze mozem inviu len odporucit 🙂

jaja20
13. feb 2020

Ja kazdy rok pozeram ponuky dovoleniek na strankach cestovnych agentur ako je Invia,Verne a Airstop,lebo na jednom mieste vidim obrovske mnozstvo zajazdov a nemusim prezerat jednotlive cestovky,to by mi asi pri tom narastla aj brada 😅
Aj tohto roku sme kupili cez nich zajazd na Kapverdy.

sissy27
13. feb 2020

@evitka83 ešte raz - dovolenku ti nezrušila invia. Invia ti len oznámila, že sa tvoja dovolenka ruší.

rebekamarcusko
13. feb 2020

@vikkkkkky6 my sme riesili aj teraz v decembri a aj minuly rok. tento rok sme dokonca potrebovali vyriesit odlet z irska.nasli nam perfektny hotel. leteli sme do cancunu cez newyork.minuly rok nam vyriesili dominikansku a tiez bez problemov,cize vrelo odporucam 🙂

jaskolka
13. feb 2020

Boli sme cez ňu v Tunisku, aj v Egypte, bola som spokojná.

erikavesela
14. feb 2020

My sme cez nich riesili tiez uz 2 dovolenky a skutocne sme boli spokojni...cena nizsia ako cez cestovku, domonca nam dali 10%zlavu...kupovali sme 23.12.s tym, ze ak zaplatime do konca roka mame -10%a tak aj bolo..mne vyhovuje, ze vidim obrovske mnozstvo ponuk a realne referencie na dany hotel....tym, ze su CA nemaju potrebu tie negativne mazat...velmi mili predajcovia s aktivnym zaujmom (BA)...snaha vyhoviet, co najviac mojim poziadavkam...z mojej strany, len pozitivne skusenosti

erikavesela
14. feb 2020

@evitka83 takze vam zrusili dovolenku a nedostali ste peniaze spat, alebo ste nedostali odskodne?

evitka83
14. feb 2020

@erikavesela peniaze sme dostali naspat, ale pride mi uplne neseriozne, ze mne niekto vystavi fa za zavaznu objednavku dv a nemozem si dovolit objednavku bezplatne zrusit a mne zrusi operator DV 2 dni pred odletom bez snahy zabezpecit adekvatnu nahradu. A to nie vec fungovania sprostredkovatelov, to je skratka hodnotove nastavenie spolocnosti a tym padom aj neochota a zlyhanie ludskeho faktora. Mimo invie sa mi este v zivote nestalo, aby som zazila takyto pristup, nech som riesila sprostredkovanie akychkolvek sluzieb. Kazdy koncovy dodavatel sluzieb je zodpovedny za dodanie sluzieb, vyhovorka, ze ja som iba subdodavatel nie je na mieste. O to viac, ked som subdodavatel tak mam mat zabezpeceny double check, ze sluzbu viem dodat. Moje najlepsie skusenosti su s malymi sprostredkovatelmi, ktori mi pred zaplatenim DV alebo inych sluzieb overili vsetky dostupne informacie,aj nad ramec svojich povinnosti. A moje rodinne DV sa pohybuju v niekolko tis €, lebo tam si fakt potrpim na komfort. A jediny, kto sa k tomu laxne postavil bola prave invia.

evitka83
14. feb 2020

@sissy27 este raz, to nie je moj problem, kedze DV mi zavazne fakturovala invia

akinom0077
14. feb 2020

@vikkkkkky6 / Invia nie je CK ale agentura ktora predava zajazdy mnohych konkretnych CK

slnieckooooo25
19. feb 2020

A z CK Adrialin má niekto skúsenosti?

carolinef
20. feb 2020

@vikkkkkky6 3krát nám sprostretkovala dovolenku 🙂 boli sme spokojní

lkoctuchova
8. jún 2022

Chcem sa podeliť so svojou skúsenosťou s Invia. Absolútne neodporúčam, predtým som nemala žiadne problémy. Kúpili sme si teraz nedávno zájazd do Turecka, dalo sa platiť len kartou online, celá suma naraz, nakoľko zájazd je začiatkom júla. Po dohovore s pracovníčkou Invia a niekoľkých telefonátoch kedy nám bolo doporučené aby sme sumu ihneď uhradili, pretože zájazdy sa rýchlo predávajú, tak sme sumu v piatok uhradili /skoro 3200 eur/. Samozrejme som online podpísala aj zmluvu, kde bola suma uvedená. V pondelok som obdržala telefonát od iného pracovníka Invia, že zájazd ktorý sme kúpili v piatok už nemajú v tej sume za ktorú nám ho predali ale je drahší o 400 eur. Podotýkam že suma zájazdu ktorú sme uhradili bola na zmluve a zmluvu som podpisovala online /3200 eur/ Takže máme 2 možnosti, buď zájazd doplatíme alebo nám peniaze vrátia ale majú na to 14-30 dní !!!!!!!!!!! Teraz pred letom, čiže nám chceli zadržiavať naše peniaze 30 dní, hoci zájazd u zahraničnej cestovky nekúpili pretože ho nemala v ponuke za tú cenu za ktorú sme ho kúpili. Absolútne nedoporučujem, ceny za ktoré predávajú zájazdy na svojej stránke neplatia, zájazdy ani nemajú v ponuke a potom vás budú vydierať tým že zájazd ktorý ste kúpili už nie je v ponuke. Takto sa správajú šmejdi, nie dobrá firma. Zájazd som si našla cez inú cestovku a už ho máme zakúpený, odlietame v rovnaký termín. Keďže som tam urobila veľké haló, rozhodli sa že peniaze mi vrátia ihneď a nie v lehote 14-30 dní.

ingrid387
5. júl 2022

@lkoctuchova prosím Vás ozvite mi ja mám teraz taký isty problém. ingridantolik4@gmail.com Dakujem

ingrid387
14. júl 2022

Neodporúčam kúpiť dovolenku cez Inviu!!!. Kúpili sme si teraz nedávno zájazd do Španielska dalo sa platiť len kartou online, celá suma naraz, nakoľko zájaz je o dva týždňe. Na druhý deň obdržala som telefonát od pracovníka Invia, že zájazd ktorý sme kúpili už nemajú v tej sume za ktorú nám ho predali ale je drahší viac ako 400 eur. Mali sme 2 možnosti, buď zájazd doplatíme alebo zrušime a peniaze nám vrátia za 2-3 dni. Zrušili sme to. Potom som ja kúpila letenky a zarezervovala som cez booking izbu tiež do Španielska. Na druhý deň dostala som smsku z Invie že všetko je v poriadku cena dovolenky ostalo môžeme isť, no lenže mi sme už mali nakúpenu inú dovolenku, a Invia neinformovala nás že nakoniec cena ostala či chceme ešte isť na ten zájazd alebo stále to chceme zrušiť len písali smsku že máme všetko rezervované za pôvodnu cenu môžeme ísť. (Výhovorka bola že v systéme mali chybu). Zavola som do Invie že mi už na tú dovolenku nechceme isť mi sme to zrušili neni to naša chyba nech vrátia peniaze nám naspäť. Minimálne za deň 15 krát som tam volala že kedy nám vrátia peniaze.
Keďže som tam stále dookola volala, peniaze sa nám vrátili za 2 dní.

denise99
25. júl 2022

Tiež neodprorúčam kúpiť dovolenku cez Inviu, v apríli sme cez nich mali ísť do Dubaja. Keď sme kupovali všetko prebehlo seriozne riešila to s nami jedna osoba.
Zlom však nastal deň pred odchodom, dovolenka padla z ich strany ani nie 24hod pred odchodom, ponukli nám inú náhradu, ktorú sme odmietli, a dožadovali sa vrátenia peňazí. Zo strany celej spoločnosti Invie to boli len samé výhovorky. Jasne sme si stáli za vrátením penazí. Avšak ešte v ten istý večer o 10hod, nám pípla len sms , že Dubaj platí. Samozrejme, sme neodcestovali, keďže transfer sme predom zrušili a let by sme ráno z Viedne už nestihli. Peniaze nám nechcú vrátiť do dnešného dňa.

lucinka5051
25. júl 2022

@vikkkkkky6 my sme cez inviu isli viackrat a vzdy obrovska spokojnost 🙂 zavisi ale podla mna aj to ci idete cez sezonu alebo mimo sezony. My chodime na dovolenky na zaciatku septembra kedy je uz menej turistov a preto nikdy problem nebol... ak idete v strede sezony, ratajte s tym ze problem moze nastat ci cez inviu alebo akukolvel cestovku nakolko dopyt je obrovsky a kym cestovka odkomunikuje veci s hotelom moze sa stat ze kapacita je uz vycerpana...robila som v cestovke a viem ze to takto chodi .. 🙂

lkoctuchova
26. júl 2022

@ingrid387
Dobrý deň teraz som si všimla vašu správu. Som rada že vám vrátili peniaze, ale toto je z ich strany porušenie obchodných podmienok, nakoľko predávajú zájazdy ktoré nemajú v ponuke. V živote už cez nich nekúpim nič.

lkoctuchova
26. júl 2022

@lucinka5051 áno ale v tom prípade musia vrátiť platbu, keďže nemajú zájazd v ponuke a nie zadržiavať peniaze 30 dní. Na stránke majú len platbu vopred pri last minute. Nech si potom zadajú platba po overení zájazdu. Keď ľudia kúpia last minute asi chcú odletieť ihneď.

lucinka5051
26. júl 2022

@lkoctuchova tak treba ist priamo cez cestovku 🙂 last minute by som cez inviu nekupila kedze je to len sprostkovatel.. chapem vase pohorsenie ale takto to bohuzial funguje a stat a pravidla ich kryju tym ze maju 30 dni na vratenie 😑 ja cez nich riesim len zajazdy dopredu a to bola vzdy velka spokojnost 🙂

lkoctuchova
26. júl 2022

Prečítajte si koľko majú negatívnych recenzií aj tu:
https://www.recenzecestovek.cz/forum/Invia
Dajte si na nich pozor

kris_tin257
26. júl 2022

U nás rovnako zlá skúsenosť s Inviou, chceli sme ísť cez nich do Dubaja naťahovali nás volali že im to musíme do pol hodiny potvrdiť a tým že odlet je za 4 dní tak sme išli s mužom za šéfmi kvôli dovolenke rýchlo to potvrdili o dva dni nám volajú že je plne lietadlo že ďalší termín je i dva týždne už s inou sumou, keď sme to potvrdili zas im to trvalo a zas lietadlo plne a ďalší termín... Hotel sme si našli nakoniec aj cez inú agentúru (airstop) a schválne sme si to dali rezervovať u oboch, cez airstop sme za hodinu mali potvrdenie aj zaplatenie dovolenky, Invie to zas trvalo dva dni na potvrdenie a rozdiel v cene bolo 400€... Ten istý hotel aj termín.... Čiže za mňa nie zdĺhavé naťahovanie s nimi, iná agentúra to vie urobiť lepšie.