Máte odvahu cestovať po svete samé?

vikinka128
29. máj 2024

Sú tu nejaké dobrodružné duše, slečny, damy, ktoré mali odvahu cestovať po svete samé?

Velmi rada by som zbierala nové zážitky, ale ľudia v mojom okolí nejakým spôsobom preferujú iný druh zážitkov a tak nemám cestovať s kým .. zvažujem, že sa vyberiem na cesty sama, i keď výlet s dobrou partiou neprekoná nič..

Rada by som počula vaše skúsenosti, zazitky a rady 🙂

marcellka32
29. máj 2024

Pokiaľ nejdeš do džungle, tak kľudne aj sama, vždy sa dopredu priprav, naštuduj o krajine, praktické veci, je veľa videí cestovateľov

veronka1996
29. máj 2024

@vikinka128 Ja som bola sama v par vyspelych a bezpecnych krajinach. Ale napriklad do Somalska, Afganistanu, Mozambiku alebo na Haiti by som sama nesla.

mamamasama
29. máj 2024

Som letuška. Vždy som explorovala krajiny sama. 🙂

vikinka128
autor
29. máj 2024

@mamamasama ooo ano, ale tam je to pochopiteľne. Ak si letuška, tak si k tomu istým spôsobom aj nútená asi kvôli práci

lucyluska
29. máj 2024

@vikinka128 hej bez problemov. Anglicky viem.
Min.rok som prešla Rim, Neapol a Pompeye.
Prešla som celý Washington a NYC. Mala som medzi štátny let WA do NYC. Fakt všetko v poriadku. Dávaš pozor, plánuješ co chceš vidieť, kedy je čo otvorené, ako blízko pri sebe...a ideš. Aj na dovolenke som bola sama, Ibiza.

vevesh
29. máj 2024

@vikinka128 jasne, europu mam sama prejdenu. Ale ako uz bolo hore spomenute, do urcitych krajin by som sama nesla -nielen moslimskych, ale aj africkych + daleko od civilizacie (na to mi chyba odvaha a kurz prezitia😆).

len_nig
29. máj 2024

Ak sa bojíš alebo ti nie je úplne komfortne sama tak sú rôzne organizované skupiny, napr na insta flying banána alebo sebalaslava dusa 😊 spoznas nových ľudí a zároveň si aj sama

lube_zna
29. máj 2024

@vikinka128 cestujem sama alebo sama s dietatom. Ziaden problem. Ak mas FB pridaj sa do skupiny Zeny cestujici po svete samy. Vela inspiracii, veduca skupiny organizuje aj stretnutia v CR.

kulumulu123
29. máj 2024

@vikinka128 za mna uplne najlepsi sposob cestovania je sama nikomu sa nemusis prisposovat, nikoho sa nic pytat ked chces ides kam chces ked nie tak je to v pohode... Presla som takto asi vsetky kontinenty okrem australie a teraz s detmi je to mega urcite skus 👍👍👍

nahodnemeno
29. máj 2024

ja uz 8 rokov cestujem sama , alebo s cestovkou, kde je volnejsi rezim. Vyberam si bezpecne destinacie...ma to vela vyhod, cloveka to posilni, zisti co vsetko vie zvladnut a tak...a ma volnost, ziadne dohadovanie, kam ist

petronelag
29. máj 2024

@vikinka128 Najprv skúste s cestovnou kanceláriou a ak sa vám to bude zdať, že to zvládnete aj sama, tak ísť aj sama.

zuzanaete
29. máj 2024

Sama som sa tulala po mnohych europskych krajinach. A bola som aj sama v JV Azii. Urobila som si okruh. Inspirovala som sa Bubom. Pozrela som, co hlavne pozeraju, kupila lonely planet a vyrazila som. Vtedy som mala tlacitkovy mobil, pristup na net obmedzeny. Vzdy som stretla fajn ludi. Bolo to super. Na cestach je koooooopec zien, co cestuju same. Nic nezvycajne.

olimuc
29. máj 2024

Ano cestovala som sama… EU a Juzna Amerika, v EU nie si odkazana na nikoho ak sa pohnes mimo … napr v Juznej Amerike, je velkou vyhodou ovladat rec .. zjednavanie cien atd … na moslimske krajiny by som odvahu nemala ..

galioska
29. máj 2024

@vikinka128 ak vies aspon trochu anglicky mozes ist kdekolvek a potom ti uz len stacia ruky a nohy😀

marianarem
29. máj 2024

@vikinka128 Aj ja som vela cestovala sama, v Europe aj v Azii, a nedam na to dopustit. Boli to vsetko perfektne dovolenky, vzdy som niekoho zaujimaveho stretla, niektori ludia mi aj ostali dlhodobo ako kamarati. Prvykrat to bolo v podstate z nudze, vypadol mi dohodnuty partak. Bolo.to super a odvtedy som uz chodila sama bez problemov.

terezia2022
12. jún 2024

Ahooj,
ja obdivujem všetkých, ktorý vedia cestovať sami 🙂
Ja mám síce len čerstvých 18 rokov, ale mojím snom bolo odjakživa cestovať. Tento rok sa mi naskytla aj príležitosť odísť do sveta, konkrétne do Buenos Aires, ale mám hrôzu z cesty a letisiek, že sa niekde po ceste stratím :D a to anglický jazyk ako tak viem…
Klúdne ak by si sa/ alebo ste sa chcela/ chceli pridať na cestu do ďalekého sveta, budem rada, ak by som našla niekde nejakú kamarátku, pani, s ktorou by som sa cítila aspoň trochu bezpečne, kým by sme dorazili do cieľovej destinácie.
Samozrejme po Buenos Aires by ste už mohli chodiť sami, nakoľko tam mám známych za ktorými by som chcela vycestovať, takže by sa dalo vyskúšať aj solo cestovanie po meste, ale kľudne aj spolu 🙂

Bola by som šťastná ak by sa našla nejaká slečna, pani, ktorá by chcela ísť na výlet na druhý koniec svete 🙂